Autor Wątek: dobre sklepy w PL  (Przeczytany 9487 razy)

Offline zerodead

• Gaduła
  • It's hard to calm the beatle inside of me
    • cinemon band madafakaz!
dobre sklepy w PL
« 15 Sty, 2009, 14:59:27 »
Gdzie się stołujecie?

Jakie DOBRE sklepy znacie? internetowe i nie tylko.

Oczywiście z gratami muzycznymi, nie chodzi mi o dobry spożywczak...

Offline dom?n

• tytuł srytuł
  • Pr0
  • volvoRWD.pl
    • Robię grafiki
Odp: dobre sklepy w PL
« Odpowiedź #1 15 Sty, 2009, 17:21:55 »
RNR w Poznaniu, Music Center w Poznaniu (taki niezalezny, nic wspolnego z siecia MusicCenter co ma salony w Lodzi i gdziestam). z tym ze to drugie polecaja moi znajomi, a ja sam nie wykraczam poza RNR. jakis nowy sklep sie otworzyl w Posen, ale nie wiem czy jest dobry. reszta miejscowych sklepow przewaznie obsysa czlonka.

to tyle jesli chodzi o moje doswiadczenie z WLKP.
Łe tej.

Offline James Dean

• Pr0
  • Ich liebe Lizol
« Odpowiedź #2 15 Sty, 2009, 18:39:06 »
RNR w Poznaniu i Katowicach.

Offline Musza

• Pr0
« Odpowiedź #3 15 Sty, 2009, 18:48:01 »
www.taniestruny.pl , Chłopaki jeżeli tak dalej pociągną to mają rynek strun :P. Obecnie są w trakcie budowania nowej strony i nie jest jeszcze uzupełniona dobrze, ale widać konkretnie niskie ceny, a do tego zawsze jakiś prezenciki. Wysyłają paczki "na wczoraj" i każdemu komu polecam i skorzysta się ich trzyma jak "sevenstringowiec z ładnym kolegą  :love:" bo potrafią mile zaskoczyć.

Tenor w Kielcach, jedyny sklep gdzie można wyrwać ciekawe wiosło, ograć co się chce, załatwić taniej sprzęcik i wziąć struny na kreche  :D
« Ostatnia zmiana: 15 Sty, 2009, 18:50:20 wysłana przez Musza »
facebook.com/Musza.MorningWood

Offline Dexterek

• Fanboy Mesy w niepomiętej kurtce
  • Pr0
  • Pan Mroku
« Odpowiedź #4 15 Sty, 2009, 20:02:27 »
taniestruny.pl - po drobnice gitarową
RNR i Riff w Katowicach do ogrywania wzmaków
Fon w Gliwicach do kupowania - wszystko trzeba u nich zamawiać, ale cenami nie raz zabijają(pozytywnie) i wyznają sprzedawcy tam zasadę, że oferują najniższą cenę jaką znajdziesz w internecie ;)
Don't stick with your girl - that is gay and lame.
Rape some sluts who worship Satan's name!

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
« Odpowiedź #5 15 Sty, 2009, 21:38:14 »
Najlepszy muzyczny sklep internetowy - ALLEGRO.
muzyczny.pl - stołuje się bo mam pod domem :P
No i Firma Muzyczna, ale moje struny się "skończyły" i trzeba do konkurencji chyba uderzyć :P
mniut i piah

Offline kur_krank

• Gaduła
« Odpowiedź #6 15 Sty, 2009, 22:40:22 »
Omnimusic w Krakowie - lamp tam od cholery z pakami

Offline zerodead

• Gaduła
« Odpowiedź #7 16 Sty, 2009, 00:18:45 »
Dale - jeśli masz na myśli ghsy/dr'y to ...no. zupełnie nam się to nie kalkuluje :-( za malutcy jesteśmy, a pojedyncze struny nie są naszą główną linią biznesu, żeby inwestować w to kupę kasiory...natomiast będzie wyprzedaż niedługo w fajnych cenach, więc zawsze można jakieś kompromisowe rozmiary podobierać ;-) ale to offtop.

a w temacie - czym mierzycie "dobrość" sklepu. bo padły tu nazwy dwóch sklepów, które uważam za złe - mowa tu o riffie, który NIE MOŻE BYĆ DOBRY bo NIE ;-)) oraz omnimuzie krakowskim, o obsłudze którego krążą mocne historie ;-) (które miałem kilkakrotnie okazję zweryfikować osobiście).

oczywiście oba sklepy mają sprzętu po uszy. ale czy tylko sprzęt czyni sklep? (start do rozważań filozoficznych)

Offline BartekL

• Pr0
  • "Ryjem will not play"
« Odpowiedź #8 16 Sty, 2009, 00:53:34 »
ale czy tylko sprzęt czyni sklep? (start do rozważań filozoficznych)

przedewszystkim, natomiast profesjonalna i miła obsługa jest niejako dodatkiem pozwalającym mi ten sprzęt obejrzeć, dotknąć, posłuchać. IMO
« Ostatnia zmiana: 16 Sty, 2009, 00:55:29 wysłana przez BartekL »

Offline dom?n

• tytuł srytuł
  • Pr0
  • volvoRWD.pl
    • Robię grafiki
« Odpowiedź #9 16 Sty, 2009, 01:02:09 »
dobry sklep ma konkurencyjne ceny, a jesli nie ma to potrafi je zmienic w konkurencyjne. pomijam fakt ze jesli potrafi je zrobic, to znaczy ze standardowo daje po prostu duze przebitki w cenie wyjsciowej :) dobry sklep ma tez obsluge ktora nie boi sie przywitac, pozegnac, odpowiedziec na pytania i zniechecic do kupna kupy (jesli widzi ze szukam czegos innego). dobry sklep nie boi sie tez poszukac mi ceny czegos, czego nie ma na stanie i nigdy nie bylo, ale jest w ofercie dystrybutora. nie wspominam o tym, ze jesli pytam o struny 11-54 z owijanym G to dobry sklep nie stara sie mi sprzedac 12-56 bez owijanego G, tylko mowi ze nie ma i bardzo mi przykro, kup se panie w internecie.

PS. to co wytluscilem, to sie wydaje oczywiste, ale mi rece opadaja jak wchodze do Music Store w Poznaniu i odnosze wrazenie ze jestem powietrzem, i do tego chyba zepsutym bo momentami przeszkadzam panom szanownym sprzedawcom...
Łe tej.

Offline zerodead

• Gaduła
« Odpowiedź #10 16 Sty, 2009, 10:02:48 »
ale czy tylko sprzęt czyni sklep? (start do rozważań filozoficznych)

przedewszystkim, natomiast profesjonalna i miła obsługa jest niejako dodatkiem pozwalającym mi ten sprzęt obejrzeć, dotknąć, posłuchać. IMO

niby tak, natomiast do omnimuza nie chodzę już od kilku lat przez to że goście którzy tam pracują to jakiś w ogóle przypadek krytyczny....i co rusz jakiś znajomy który tam się zapędzi to potwierdza (więc nic sie nie zmieniło).

na hasło "chcę kupić bębny" (robiłem zakupy z bębniarzem :-)) pan nie odrywając wzroku od gazety, podnosi rekę i pokazuje - tam są.

. . .

dla mnie więc chyba obsługa przede wszystkim, potem towar, a potem to co mówi doman, choć to wszystko sprowadza się chyba do "normalna obsługa".

po prostu jak mam coś kupić u chujów, to wolę nie kupować (zresztą można przecież w ynternecie).

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
« Odpowiedź #11 16 Sty, 2009, 14:25:22 »
na hasło "chcę kupić bębny" (robiłem zakupy z bębniarzem :-)) pan nie odrywając wzroku od gazety, podnosi rekę i pokazuje - tam są.

Jak wrocławski riff :D

Na pytanie o potencjometry głośności dostałem odpowiedź pytającą: A jakie to będą A czy B? :D
mniut i piah

Offline Lisu

• Gaduła
    • Myspace
« Odpowiedź #12 16 Sty, 2009, 16:09:46 »
Niezły jest sklep we Wrocku na dworcowej. Bardzo miła obsługa, jest ich tam chyba 5 na 2 pokojowy sklepik, więc pogadac zawsze można i nie zbywają. Załoga tam się chyba nie zmienia, bo od roku widzę co tydzień te same twarze. Jeden z nich gra na siódemce i daje mi zawsze "dobre rady". Mój kolega ostatnio tam podszedł i spytał czy jest możliwośc zamówienia elektrycznego kontrabasu Deana i ile by to kosztowało. Pani wykonuje jeden telefon podaje cenę i po tygodniu jest już w sklepie (oczywiście jeżeli pomaca jak już jest w sklepie i mu się nie spodoba to nie musi brac) i czeka aż za niego zapłaci.
Do ragtime chodzę tylko wtedy, kiedy nie ma czegoś na dworcowej.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
« Odpowiedź #13 16 Sty, 2009, 16:28:23 »
Niezły jest sklep we Wrocku na dworcowej.

a ja odradzam dworcowa

7CST pieknie mi zalatwili a LACS proto byl serwisie do regulowania i czekalem na niego ponad 2 miechy.
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline Pan Sinner

• MrWhosyourdaddybitch
  • Pr0
  • Miałki!
    • Torg
« Odpowiedź #14 16 Sty, 2009, 17:16:54 »
LACS proto byl serwisie do regulowania i czekalem na niego ponad 2 miechy.

to tez Ci zalatwili, bo szlif progow byl w chuj nie rowny, jesli dobrze pamietam X prog byl za wysoko

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
« Odpowiedź #15 16 Sty, 2009, 17:54:20 »
nie byl robiony szlif wtedy o ile pamietam
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline BartekL

• Pr0
  • "Ryjem will not play"
« Odpowiedź #16 16 Sty, 2009, 18:36:52 »
z internetowych to ostatnio miło mnie zaskoczył maczo bass shop. Zamówiłem przedwczoraj o godz. 18-20 a paka dzisiaj juz na mnie czekała. Polecam również taniesturny.pl

z fizycznych w których byłem to R"N'R w Cze-wie.

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
« Odpowiedź #17 16 Sty, 2009, 23:10:50 »
dworcowa wymiata obslugą, to fakt...i na tym można kończyć ;)
ogólnie graty droższe, co do sprowadzania, to kiedyś zamawiałem tam multiefekt. To było 5 lat temu. Chodziłem tam co tydzień na umówione terminy i to przez 2 miechy i za kazdym razem nie bylo i spisywano od nowa co to miało być i że za tydzień będzie. ostatecznie kupiłem w riffie (i to byl mój pierwsy i ostatni zakup tam). Na dworcową jeszcze wpadam jak się moje nylonowe kostki skończą w ragtimie. a tak to ogólnie chyba najczęściej ostrowski (zresztą obecnie tam jest mi najbliżej)
B ( o ) ( o ) B S

Offline zerodead

• Gaduła
« Odpowiedź #18 17 Sty, 2009, 00:49:23 »
ale masakra. dla każdego co innego dobre :-)

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
« Odpowiedź #19 17 Sty, 2009, 09:11:02 »
ale masakra. dla każdego co innego dobre :-)

dla mnie dobre nie bylo otrzymanie gity za ponad 3k $ w trzech reklamówkach....

Offline Leon

• Mroczny Piskacz
  • Moderator Globalny
« Odpowiedź #20 17 Sty, 2009, 11:53:51 »
RnR w Katosach jest zdecydowanie najlepszym sklepem w moich okolicach. Obsługa jest różna jeśli chodzi o "miłość" ;) ale zawsze rzetelna i potrafi zajebiście zaprezentować sprzęt jeśli tobie akurat ręce urwało na wojnie.
Riff jest sklepem do którego mam uraz od czasu jak przestał być CHPMem ale ostatnio jak ogrywałem tam Xiphosa to koleś z obsługi mnie dość pozytywnie zaskoczył podejściem do tematu obsługi klienta więc może zmienię zdanie :)

Dobry sklep to taki w którym jest przede wszystkim dużo sprzętu i nie ma problemów z macaniem go. Dobra obsługa to przede wszystkim taka która odpowiadając na zadane pytania nie powoduje szczękościsku na temat "kurwa ja wiem więcej niż on o jego towarze". Z tego powodu znielubiłem Gamuza (swego czasu chciałem u nich kupić Fendera strat za ca 5k nowych złotówek, na pytanie czemu gryf ma kształt łyżwy odpowiedz brzmiała "jak kupisz to sobie ustawisz, my nie regulujemy bo jak coś się zepsuje to będziemy musieli płacić")....
to że nie gram równo nie znaczy że gram polirytmię.

Offline kur_krank

• Gaduła
« Odpowiedź #21 17 Sty, 2009, 18:28:36 »

Riff jest sklepem do którego mam uraz od czasu jak przestał być CHPMem ale ostatnio jak ogrywałem tam Xiphosa to koleś z obsługi mnie dość pozytywnie zaskoczył podejściem do tematu obsługi klienta więc może zmienię zdanie :)

Byyłem tam tydzień temu i też ograłem Xiphosa a obsługa mnie wyjątkowo zaskoczyła pozytywnie(w porównaniu do tego co było jakieś 2,3 lata temu)- goście powiedzieli żebym następnym razem wpadł ze swoimi gratami ograć ibka.

Offline Andy

• Gaduła
  • Everybody jumps from the sound of a shotgun
    • www.atanband.com
« Odpowiedź #22 17 Sty, 2009, 23:11:40 »
W Polsce sa jakies dobre sklepy muzyczne?... ::)...nie pamietam...zadnego. ..najblizej to chyba do Berlina jest...jesli chcemy ograc topowy sprzet :headbang:

Offline KykuPL

• Gaduła
« Odpowiedź #23 03 Lut, 2009, 20:43:18 »
http://www.produktymuzyczne.pl/

- Co sądzicie o tym sklepie?
- Kupował tam już ktoś z tego forum?
- Da sie gdzieś w Polsce wyrwać taniej głowy ENGLa? Najlepiej przez neta. Nowe ;)

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
« Odpowiedź #24 04 Lut, 2009, 12:33:03 »
Vanax jest dystrybutorem Engla więc taniej niż u nich to chyba nie może być :P Tzn może, ale u nich zawsze zbijesz cene.
mniut i piah