Autor Wątek: Telefon z Androidem do 800 zł  (Przeczytany 3325 razy)

Offline headcharge

• Pr0
    • OVKHAOS
Telefon z Androidem do 800 zł
« 06 Wrz, 2015, 11:38:18 »
Bry,

muszę znaleźć dziewczynie telefon do 800 zł (ciut drożej też ujdzie) z Androidem.

Co byście polecili, interesowałem się HTC, ale te nowe modele odpychają plastikiem no i bebechy, taki Nexus 5, zjada Desire 820 a cena ta sama. Tylko nigdy nie miałem styczność i z komórkami LG. Warto?

Sony zdaje się nie ma chyba nic ciekawego do 800 zł?

Będę wdzięczny za pomoc :)

Offline czerez

• Gaduła
  • Morde mam może nie w tamburyn, ale mam zasady
Odp: Telefon z Androidem do 800 zł
« Odpowiedź #1 06 Wrz, 2015, 11:43:10 »
HTC One - ok 1000 zł w tej kategorii zjada wszystkich na sniadanie
"Z wiekiem spada zapotrzebowanie na zysk, a rośnie popyt na święty spokój" - Duńczyk !!!

Offline headcharge

• Pr0
    • OVKHAOS
« Odpowiedź #2 06 Wrz, 2015, 11:53:22 »
No to moze cos za 1300 zł ? :D

Napisałem budżet 800 lub Ciut powyżej :)

Offline aciek_l

• Pr0
« Odpowiedź #3 06 Wrz, 2015, 12:55:42 »
Właśnie sam robię research tak do 1200-1300.
Motorola Moto G3 wydaje się być bardzo fajna jeśli chodzi o jakość/cena. Z okolic 1300 zł myślę o LG G2, Nexus 5 i Xperia Z1.

Offline headcharge

• Pr0
    • OVKHAOS
« Odpowiedź #4 06 Wrz, 2015, 13:03:46 »
Panowie ja serdecznie dziękuję za po rady do 1000 zł i 1300 zł ale ja szukam do 800 zł... :)

Offline aciek_l

• Pr0
« Odpowiedź #5 06 Wrz, 2015, 13:04:31 »
Moto G3 kosztuje bodajże około 900zł. :)

Offline headcharge

• Pr0
    • OVKHAOS
« Odpowiedź #6 06 Wrz, 2015, 13:18:51 »
Mam Moto G 1 generacji i na lolipopie jest mega zamul, zraziłem się ;/

Wynalazłem Sony Xperia T3, LG G4c HTC Desire 620/816/820 i tak dumam... :)

Offline purpleman

• zbananowany
  • Pr0
  • hie hie hie
« Odpowiedź #7 06 Wrz, 2015, 15:12:39 »
Xiaomi Redmi 2 note.
« Ostatnia zmiana: 06 Wrz, 2015, 15:15:05 wysłana przez purpleman »
"grałeś kiedyś w samoloty?"

Offline pshemo

• Pr0
« Odpowiedź #8 06 Wrz, 2015, 16:51:04 »
Panie, szukalem ostatnio telefonu dla siebie...przejrzałe m wszystko co sie dalo do 1,2k. 

Wybralem Huawei Ascend P7. Zorientujcie się w tym modelu.

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
« Odpowiedź #9 06 Wrz, 2015, 17:01:25 »
Niedawno kupiłem sobie Motorolę Moto E LTE, co prawda telefonu używam w sposób oldchoolowy - telefon, sms, czasami jakiś net czy gra, ale to rzadkość. Działa sprawnie, kosztował mnie niecałe 500 pln + case (3 dolary z szipem z aliexpress) i jestem zadowolony. I najważniejsze - bateria trzyma mi około 4-5 dni z ciągle włączonym wifi, z wyłączonym około tygodnia.
B ( o ) ( o ) B S

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
Nexus 5 znajduje sie na lisicie moich najlepszych zakupow zeszlego roku ;)
Jedyne co kuleje to bateria, 1 dzien.
mniut i piah

Offline aciek_l

• Pr0
@Dale Cooper  Właśnie też najbliżej Nexusa jestem, oczywiście 32GB. Tylko ta bateria... Jeden dzień przy bardzo intensywnym użytkowaniu, czy jeden dzień i tak uważając? I jak z zżeraniem prądu podczas czuwania? Na iPhone 5s potrafię zejśc do 40% o godz. 16., ale jak wiem, że będę miał problem z prądem i będę oszczędzał prąd, to dłuugo trzyma. Przez noc ubywa może z 3%.

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
Przy intensywnym dzialaniu dnia nie wytrzymuje, przy rozsadnyn tak. Nie szalejac 1,5.
Przez noc leci mi 5-7 procent, ale mam wifi non stop odpalone.
mniut i piah

Offline Aremenius

• Pr0
  • HUE
Tylko miej na uwadze to, że już się skończył support dla Nexusa 5. Tzn. jeżeli kupisz to licz się z tym że jak zacznie mulić (a Andek ma to do siebie że z czasem zaczyna żyć własnym życiem) to będziesz musiał wgrywać nowy soft na własną rękę :)

Offline szu

• Gaduła
Weź S3 Neo albo lepiej LTE (tylko nie z aliexpress!) i jeszcze trochę drobnych zostanie.
If you are able to drift properly, you simply look much cooler than your mates.

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
Polecam Galaxy Ace 4 LTE(taką ma nazwę w Polsce - na zachodzie i w USA to jest Ace Style nie wiedzieć czemu):
http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_ace_style_lte_g357-6706.php

Kupiłem dziewczynie na urodziny w tym roku - stosunek cena/jakość bardzo dobry(zwłaszcza aparat robi ładne zdjęcia w półmroku). Oprócz tego mieści się w kieszeni damskich spodni, co bywa dużą zaletą dla dzwoniącego. ;)

Offline headcharge

• Pr0
    • OVKHAOS
Dzięki Panowie za porady a tak z innej beczki, co może być przyczyną mega zamułu Moto G? Reset już robiłem czyściłęm cache i dupa.. Był bardzo szybki a teraz muli jak nie wiem a ma lekko ponad rok...

Offline Semedi

• Pr0
  • Klucze krzywo!
    • Karcer
To wina Androida...każdy ma z tym problem. To znany problem z nieumiejętnością trimowania komórek pamięci. Następny fon albo windows, albo ios, albo symbian.
Yes! I'm inspired by the Devil!
http://semdedi.soup.io/

Offline MrJ

• Pr0
  • marudny jeżor
Z tego co widzę ostatnio spadły ceny S4 LTE - klasyka ale wciąż godna uwagi. Sam się pytałem o niego jak miałem wybór miedzy LG G3cośtam, właśnie S4 i jakąś Lumią. Mam Szajsunga, używam intensywnie i w ciężkich warunkach :P i poza baterią typu "co wieczór w ładowarkę" (ale fakt, JEST używany, nawet teraz z niego piszę ;) ) to wszystko okejaśnie. No, może mógłby być mniej plastikowy i mieć uszczelnienia, ale i tak trzymam w etui. Aha, i tych 5" za chuja nie czuć ;)
Dyskusja z forumowym skurwysyństwem jest jak gra w szachy z gołębiem - nieważne ile umiesz, wiesz i jaki masz poziom. Gołąb i tak wskoczy na szachownicę, rozjebie figury, nasra i wydrze dziób że wygrał.

Offline szu

• Gaduła
To wina Androida...każdy ma z tym problem. To znany problem z nieumiejętnością trimowania komórek pamięci. Następny fon albo windows, albo ios, albo symbian.

Bo ja wiem. Ja swojego S2 trimmuje i powiedziałbym, że Lollipop po prostu muli i tyle. KitKat śmiga lepiej, a przecież miało być odwrotnie.
If you are able to drift properly, you simply look much cooler than your mates.

Offline ma95

• Gaduła
LG G3 / coś ze stajni xiaomi. Nie opyliłbym swojego G3 jakby miało na dole zwykłe przyciski ( a nie takie które są częścią ekranu ). Tylko ekran QHD ( potrafiłem rozładować w szkole od 8 do 17 )

Albo tak jak Jacek napisal - nexus 5  :devil:
Czerwona dziewczynka przekrojona na krzyż
Czemu ty jabłuszko krzywo na mnie patrzysz ?

Offline wojasheck

• Użytkownik
  • Live a life you will remember.
Jak ma być dobra bateria to w tej kasie tylko LG G2.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Offline MrJ

• Pr0
  • marudny jeżor
Podpinam się pod temat, bo mnie Siostra Moja właśnie poinformowała, że - tu cytat:

"Zalatwilam wczoraj ekran w s3 mini i mam piekna pajeczyne.. zastanawiam sie nad s4 mini bo pozostale sa za duze do mojej lapy. Chyba ze polecasz cos innego. Tak do 800 zl i 4,7 ekran. Ma dzialac gps bo w s3 mini jest kupa. Robie 10km a pokazuje mi 1,8 albo 8 km.."

Czyli zgodnie z tematem - 8 setek na szajsfona. Tyle tylko, że nie za dużego, mój S4 5" jest już nadwymiarowy. Miał np. ktoś styczność z tymi nowymi Samsungami typu A3?
Dyskusja z forumowym skurwysyństwem jest jak gra w szachy z gołębiem - nieważne ile umiesz, wiesz i jaki masz poziom. Gołąb i tak wskoczy na szachownicę, rozjebie figury, nasra i wydrze dziób że wygrał.

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
Czyli zgodnie z tematem - 8 setek na szajsfona. Tyle tylko, że nie za dużego, mój S4 5" jest już nadwymiarowy. Miał np. ktoś styczność z tymi nowymi Samsungami typu A3?
Tak, rozważałem kupno dziewczynie/sobie, więc obmacałem dokładnie(aż koleś do mnie podszedł w sklepie i zaczął się interesować co ja wyprawiam). Esensziali Galaxy S4 Mini, tylko nieco większy i w metalowej obudowie. :)

Teraz staniał do sensownej ceny wreszcie.

Offline michu123PL

• Pr0
  • Rycerz Cebulowego Stołu
HTC One M7 (nie najnowszy, ale dobrze zbudowany) albo może Motorola Moto G 2 generacji? Ewentualnie jakaś Lumia?