Autor Wątek: Młodzieżowy problem informatyczny  (Przeczytany 1384 razy)

Offline wrobelsparrow

• Pr0
  • "Where can you go from there? Where?"
Młodzieżowy problem informatyczny
« 16 Sie, 2015, 15:07:19 »
Kochane kuce z polibudy!
Pucuję się dziś do Was, gdyż umar mi najlepszy z możliwych systemów operacyjncyh świata, jedyny i niepowtarzalny Łindous 8 cośtam. Moim straszliwym grzechem było wyjęcie kabla hdmi od tv, kiedy akurat komputer dokonywał jakichś morderczych, niezwykle ważnych operacji.

Od tego czasu podczas butowania wyskakuje błąd irql less or cośtam i tak w kółko. Punkt przywracania systemu nic nie daje. Komp wstaje w trybie awaryjnym i wszystko jest cacy, gdyby nie fakt że nie można wtedy utworzyć butowalnego pendrajwa, którego - zabijcie mnie teraz kurwa - nie zrobiłem na tę okazję. Nie posiadam też płyty z oryginałem, ani nawet klucza seryjnego, bo ta jebana naklejeczka jest od dawna nieczytelna. Winda kupiona na legalu w jakimś sklepie razem z kompem.

Pytanie - łot tudu?
Pozdro,
Wru

Bill - chuj ci w dupe!
Japko - nadchodze!

Offline sify11

• Pr0
  • Rap Metal Katowice
    • FejsBukowa Strona Kapeli
dozbieraj i kup lampe :)
i always go full retard

Offline Mat

• Pr0
  • Join the Dark Side and get a free cookie!
Ciezko cos powiedziec bez zobaczenia dokladnie tego komunikatu. Po mojemu to bym zaczal od przeinstalowania sterownikow do karty graficznej.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Jeśli na blue screenie jest komunikat "IRQL_NOT_LESS_OR_EQ UAL", to najprawdopodobniej wina złego sterownika któregoś z podzespołów, jeśli to było związane z korzystaniem z HDMI, stawiam na to, że masz układ dwóch kart graficznych (jedna energooszczędna, zintegrowana z procesorem i druga dedykowana) i port HDMI jest połączony tylko z tą dedykowaną, po wypięciu kabla wystąpił problem przy przełączaniu układu graficznego i spowodowało problem.

W skrócie: zrób tak, jak napisał @Mat i powinno działać. :D

Offline wrobelsparrow

• Pr0
Konkretnie wyskakuje screen:
DRIVER_IRQL_NOT_LES S_OR_EQUAL (amdkmpfd.sys)

Czy to znaczy, że kwasi jakiś program procesora?
« Ostatnia zmiana: 16 Sie, 2015, 18:22:40 wysłana przez wrobelsparrow »

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
To jest dokładnie problem ze sterownikami układu graficznego, tu masz rozwiązanie:

https://community.amd.com/thread/184381

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Wpisywał Ty to w google?
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline wrobelsparrow

• Pr0
Tak, wygląda na to że to jest rozwiązanie, natomiast wróciłem z miasta i komp nie chce mi wstać w trybie awaryjnym. Od dwudziestu minut mieli coś na czarnym ekranie. W związku z tym pytanie - co będzie lepsze w tym przypadku, to:

Czy się nie wygłupiać i po prostu:

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Jeżeli w ogóle się nie podnosi to jeszcze ewentualnie to

Jeżeli masz jak ściągnąć i wypalić/zapenować

Spoiler
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline majkelk

• Pr0
  • Teksty są osobiste
Przeinstaluj system. W kompach z ósemką klucz jest zapisywany w biosie, więc go nie potrzebujesz. System aktywuje się z automatu.
"Raz na wozie, raz chuj ci w dupę..."

https://www.facebook.com/elinband/

Offline wrobelsparrow

• Pr0
Gizmi, Mat - dzięki DZIAŁA!
Kazałem mu odzyskać system z zapisanego punktu, oczywiście nic to nie dało, ale za to odpalił się w trybie awaryjnym. Kazałem mu wczytać difoltowe sterowniki karty video i odżył. Jeszcze raz dzięki.

Gizmi - dla Ciebie ciągle jest nadzieja. Kiedy byłem młody też uważałem że wszystkim pieskom, kotkom, murzynom, ruskom oraz innym popierdolonym na głowę trzeba koniecznie pomagać, bo mogą umrzeć. Teraz tę zasadę stosuję wyłącznie do dwóch pierwszych punktów i jest na prawdę git! :D

Ze spóźnionymi życzeniami z okazji święta przepędzenia żydobolszewickiej dziczy z Europy,
Wru

Offline Ghost_of_Cain

• Pr0
No. Będzie jeszcze z Ciebie kuc jak malowany.