Autor Wątek: Poczta Polska piękna rzecz. (pocztex grrr...)  (Przeczytany 4697 razy)

Offline skarhead

• Gaduła
Poczta Polska piękna rzecz. (pocztex grrr...)
« 05 Maj, 2007, 20:08:32 »
Zaprawdy powiadam wam Poczta Polska piękna rzecz...

Jakieś dwa tygodnie temu wyhaczyłem i w końcu kupiłem EMG 707.

Gość wysłał mi pickupa priorytetem o 12:30 (każdy słyszał zapewnienia pani na poczcie ze jak wyslane przed 17 to nastepnego dnia a maksymalnie w dwa dni dojdzie)

Przesyłka wysłana 26'tego kwietnia.

Dziś rano budzi mnie dzwonek o godzinie 8'mej rano (!!!) - wychodzę skacowany a tu gość z pocztexu - pytam się od kogo , mówi nazwisko => a , no to przystawka, pytam się o datę nadania - gość naprawdę wysłał to 26'tego.

PYTANIE ME BRZMI - JAKIM K... CUDEM PRIORYTET MOZE ISC 9 DNI ??( 10 od wyslania) - czyli o 7 dluzej niz powinno w ekstremalnych przypadkach ?

Początkowo myślałem że nie dostarczają w soboty - g... prawda bo dziś o 8'mej rano mi to przywiózł... nawet wliczając święta...

no ręce opadają - weź tu coś wyślij no ...

tak gwoli użalenia się nad mym losem :)

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
prawda jest taka ze priorytet ma byc dostarczony w przeciagu 14dni, w soboty dostarczaja we wszystkich wiekszych miastach... placisz za naklejke a przesylka idzie dokladnie tyle samo co normalnie
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline el-biczel

• Pr0
  • Zawsze chciałem neutrinem być...
hmm ja z pocztexem mam raczej tylko dobre doswiadczenia. to ze dostarczaja w sobote to normalka i bardzo dobra rzecz i do mnie tez zawsze rano przywozili wszystko.
a to ze szło tak długo to zaiste dziwne, bo moje wszystkie paczki szły zgodnie z terminem, a troche ich było.

Offline skarhead

• Gaduła
szczerze mówiąc to też jest pierwszy raz kiedy mi się coś takiego zdarzyło - choć z kolei floyd którego ostatnio kupiłem też już trochę idzie (ale jeszcze nie pobił rekordu) - tym niemniej - dluzej niz maksimum 2 dni :)

i pierwszy raz rano - zawsze koło 18'tej jakoś.

Offline el-biczel

• Pr0
  • Zawsze chciałem neutrinem być...
to u mnie ani razu po 9 nie byli :)

Offline lord_awesomeguy

• Miszcz avatarów ;)
  • Pr0
  • Jestem marudą.
hehehe ja miałem ostatnio przyjemność wysłania przesyłki przez pocztex z mojej mieściny... oczywiście mieli na poczcie stare nalepki adresowe, które nie chciał im czytać czytnik kodów kreskowych, więc kobieta z okienka musiała wszystko wklepywać "ręcznie" (był to chyba jej debiut przy tak skomplikowanej maszynie liczącej - zajęło to >30 minut)...

edit: później jeszcze obawa, że mogła pierdolnąć się przy klikaniu i nadać paczkę do Kazachstanu :)

Offline BartekL

• Pr0
  • "Ryjem will not play"
Jesli chodzi o pocztex też nie mialem problemów, raczej wszystko było tak jak powinno.

Chyba sporadycznie im takie wpadki się zdarzają, albo w określonych miastach.

Offline Grzgrz

• Gaduła
wysylalem ostatnio paczke pocztexem i doszla 2 dni pozniej..
ale fakt, kiedys wyslalem paczuszke priorytetem na linii warszawa - slupsk. 19 dni.
wiec to zalezy jak sie trafi..

Offline purpleman

• zbananowany
  • Pr0
  • hie hie hie
wysylalem ostatnio paczke pocztexem i doszla 2 dni pozniej..
ale fakt, kiedys wyslalem paczuszke priorytetem na linii warszawa - slupsk. 19 dni.
wiec to zalezy jak sie trafi..
:allah:
"grałeś kiedyś w samoloty?"

Offline wuj Bat

• Pr0
Łaaa, dinozaury!

Historia świeżutka - w piątek nadane w 3mieście, poniedziałek 8:50 u mnie. Paczka i nawet nie Pocztex. I co? ;)
Paczki z głów!