W zwiazku z tym, ze bylem 28.04 na LGS to podziele sie z Wami kilkoma zdjeciami (gdyby ktos chcial wiecej moge wyslac na maila).
Na poczatek angielska manufaktura pod nazwa Black Machine (
www.blackmachine.co .uk), ktorzy to robia 6-ki, 7-ki i 8-ki, zalaczam zdjecia 8-ki, na ktorej gralem i powiem szczerze, ze gacie leca i to z duzym hukiem, szczegolnie ze na stoisku podlaczali wiosla do wzmacniaczy Diezela model Herbert
:
www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=f3d43806e5cec838 www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=ba4b510aeeeae424www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=b40096581f79aff3Teraz pare fotek gitarzysty, ktory prezentowal sprzet firmy "VOX" i uzywal do tego 8-ki, ktora zreszta sam wykonal, rozmawialem z nim i mowil, ze wzorowal sie troche na Caparisonie:
www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fc68291a9a5b1963www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=a9f0fddb0cb4d158 www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=efce7541fc582f10www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=846dba376137afb0No i teraz head, ktory powalil mnie na kolana, gram na Mesie DR, gralem na chwalonym Kranku "Krankenstein", Bognerze i wielu innych, ale uwierzcie mi "Diezel Herbert" zabija wszystko (szczegolnie w polaczeniu z 8-ka
), tyle ze wolali za niego 2300£.
www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=0b17e18af8c26fe9 www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=2f553b40ead66f9cSpedzilem na targach 8 godzin, bylem na "Masterclass" z S.Vaiem, ktory jest zreszta przesympatycznym i do tego bardzo skromnym czlowiekiem (wszystkim, ktorzy mysla inaczej nalezy skopac dupe
), udzielal rad dotyczacych pisania muzyki, techniki, odpowiadal na pytania sluchaczy, zartowal itp.rzeczy.
Mozna bylo kupic od reki sprzet od kazdego producenta, tyle ze ceny nie byly specjalnie atrakcyjne, no i przede wszystkim byly to ceny na rynek angielski (gdzie kurwa wszystko jest drogie), dla przykladu: za nowy model MM J.Petrucci F-1 7-string wolali 2990£, za ten sam model 6-ki 2400£, za Ibaneza Korn "Apex" 1490£, wspomniany Diezel 2300£..., bylo sporo gadzetow typu: struny, paski itd.-minimalnie tansze niz w sklepie, np. 3 komplety strun Ernie Ball za 9£.
Z firm wystawiajacych sie na targach dominowal "Marshall" (wiadomo-Anglia), natomiast rozczarowalem sie troche tym, ze sporo amerykanskich firm "zlalo" impreze, i tak zabraklo stoisk firm jak: Mesa Boogie, Schecter, Krank, Soldano, Rivera, ESP, Fender, nie bylo tez japonskiego "Caparisona" co mnie strasznie wkurwilo, bo mam zamiar kupic ich 7-ke i chcialem "poczuc" gryf i brzmienie (bylem nawet przygotowany na kupno :cry: ), nie bylo rowniez wloskiego "Bognera" i paru innych firm, ktorych juz nie pamietam ale w sobote mi ich brakowalo.
Z duzym stoiskiem byl: Ibanez, Dean, Warwick, Peavey, Hughes&Kettner, Trace Elliot, nie bylo zadnej firmy z Polski i nie spotkalem nikogo z polskich muzykow.
Przetestowalem troche sprzetu, m.in. MM JP7 F-1 i nie pasuje mi lakierowany gryf (gram na JP7 na co dzien i wole moj "stary" model
), nie widze tez duzej roznicy miedzy starym i nowym modelem Korna 7-string (choc nie specjalnie znam stary model), nie bylo zbyt duzo sprzetu, na ktorym wczesniej nie gralem w sklepach na Denmark Str., nie zmienilem zdania odnosnie Marshalla (nadal nie lubie ich brzmienia), podobaly mi sie gitary firmy "Parker" (choc ksztalt jest dziwny, ale brzmia solidnie i sa dosyc wygodne), zafascynowany jestem Diezlem i to prawdopodobnie bedzie moj nastepnny zakup
.
To tyle, mozna by duzo pisac o targach, tyle ze ja nie specjalnie czuje sie felietonista, zdjecia robilem telefonem komork. 3 mgp (sorry za jakosc), ale nie chcialem sie narazac organizatorom, umieszcze ten sam tekst na innych forach gitarowych, wiec mozecie sie na niego naciac, ale ni chce mi sie juz wiecej produkowac.
Z ciekawostek, to jest gitara firmy Peavey model J.Satriani zrobiona spacjalnie na targi w Londynie:
www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=2e109889549274f6www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=dedbc42e4d35c231Pozdrawiam.