Witojcie
Do tej pory niewiele interesowałem się polityką, i szczerze mówiąc nie znam się na niej... aż tu nagle pojawia się Paweł Kukiz, i w reżimowej TV, opowiada o tym jak współtworzył program
4 x Tak dla PO, zdradzając koneksje i ujawniając prywatne rozmowy, które bardzo kompromitują Schetynę, Cieślaka, Niesiołowskiego, i jeszcze paru ludzi, którzy byli bezpośrednio w kontakcie z Kukizem w trakcie tworzenia programu wyborczego PO w 2007 roku.
Myślę sobie; przecież tak na dobrą sprawę, ja nawet nie wiem kim on właściwie jest, jakie ma zaplecze, na jakiej podstawie miałby być twarzą PO??
Uruchomiłem więc wujka Googla, i czytam:
Syn lekarza i działacza kresowego Tadeusza Kukiza. Szkołę podstawową i średnią ukończył w Niemodlinie[2], tam też został założony zespół „Piersi" (1984)[3].
Studiował administrację na Uniwersytecie Wrocławskim, a następnie prawo i nauki polityczne na Uniwersytecie Warszawskim[4].
Ma żonę Małgorzatę (od 1991 r.) oraz trzy córki: Julię, Polę i Hanię[1]. Jest kibicem klubu piłkarskiego Odra Opole.Wykształcenie podkreśliłem celowo, dlatego, że to wyjaśnia bardzo wiele jak dla mnie... Prawo i Nauki Polityczne? Kukiz?
O to go nie podejrzewałem...
Później obejrzałem sobie kilka filmów na YT, z różnych programów, w różnych stacjach TV, i myślę sobie, że koleś serio jest prawdziwym patriotą.
On na serio kocha ten kraj, i na serio chce coś dla tego kraju zrobić.
Mogę zapytać co wy sądzicie i kandydaturze Kukiza? Jak się zapatrujecie na całą sprawę? Jak widzicie JOWy? Można pójść realnie na wojnę z systemem? Zagłosowalibyście na Kukiza? Jeśli TAK, to proszę o krótkie uzasadnienie dlaczego, jeśli NIE, to również proszę o to samo
Bardzo proszę o zachowanie kultury wypowiedzi, i proszę gimbazę o nie zabieranie głosu w temacie, jeśli wpis ma na celu jedynie sprawić, żeby było śmiesznie.
Ja tę sprawę traktuję bardzo poważnie.
Pozdro 21