Autor Wątek: Kącik polityczny  (Przeczytany 1599 razy)

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Kącik polityczny
« 23 Wrz, 2014, 22:00:00 »
Nie znalazłem takiego tematu, a pomimo faktu, że zdecydowana część forum nie interesuje się polityką to znajdują się tutaj i takie osoby, które pewnie chętnie zawiążą mniejszą lub większą dyskusję.
Mój ojciec zawsze mawiał, że jak nie będziesz się interesować polityką to ona zainteresuje się Tobą, ale co kto lubi. ;)
Żeby nie pałętać się po innych tematach i nie spamować osobom niezainteresowanym proponuję pisać w tym temacie.

Zaczynam od ciekawej propozycji jednego z naszych sąsiadów:
      Szef niemieckiego resortu spraw wewnętrznych, Thomas de Mazière, naciska na zmiany w unijnej polityce dotyczącej uchodźców.
Chciałby konkretnie, by ten ciężar był współdzielony przez całą Wspólnotę. Już w październiku zamierza zaproponować przydział uchodźców na każde państwo UE.
- To nie jest w porządku, że cztery czy pięć krajów przyjmuje największą liczbę uchodźców.
To nie odzwierciedla europejskiej solidarności, której tak pilnie potrzebujemy - podkreśla Thomas de Mazière.

Polecam cały artykuł
źródło:
http://chnnews.pl/index.php/pl/kraj/item/1831-polske-zaleja-uchodzcy-z-panstw-muzulmanskich-niemiecki-rzad-chce-zmian.html

I jeszcze dwa inne artykuły na ten temat:
http://parezja.pl/niemcy-chca-sie-podzielic-nami-muzulmanami/
http://www.fronda.pl/a/polsce-grozi-islamizacja-tego-chca-niemcy,41944.html
« Ostatnia zmiana: 23 Wrz, 2014, 22:11:48 wysłana przez Johnny »
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
Odp: Kącik polityczny
« Odpowiedź #1 23 Wrz, 2014, 22:02:06 »
Mój komentarz - lol. :D
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline Jesus

• Gaduła
  • Djesus Chytrus
« Odpowiedź #2 23 Wrz, 2014, 22:12:07 »
nie rób tego
return to monke

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
« Odpowiedź #3 23 Wrz, 2014, 22:19:32 »
Już poszło. Nie mogę usunąć. Jesteśmy przecież dorośli :D
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
« Odpowiedź #4 23 Wrz, 2014, 22:34:34 »
Pytanie czy uchodźcy bedą tutaj chcieli przyjechać :P  Bida nas ratuje
Póki co nie mamy problemu całych gmin radykalnych islamistów jak jest to w Danii gdzie zlikwidowano swięta np. Bożego Narodzenia. Jeśli państwa tak ustawiają sie ze są poniżej uchodźców tzn panstwo musi ich szanować a oni nie muszą sie dostosowac do warunków panujących w danym kraju, nie muszą NIC, no to to jest jakaś paranoja zeby ktoś mi w domu burdel robił. Z drugiej strony ja sie temu facetowi zupełnie nie dziwie, ze sie wkurwia tyle ze to troche za późno. To jest niestety problem głównie z islamem bo nikt inny tak bezczelny i tworzący burdel na ziemi nie jest. Oczywiście mam na myśli ten stereotypowo postrzegany przez nas bojowniczy islam. Całeszczescie jest spory ruch " To nie w moim imieniu" młodych ludzi wyznających islam którzy buntują sie przeciwkjo temu co wyczynia to tzw panstwo islamskie. Bo to juz zadna religia tylko kasa  władza i chuj wie co jeszcze.

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
« Odpowiedź #5 23 Wrz, 2014, 23:08:53 »
Fronda? Polityka?

Będzie ban :D
mniut i piah

Offline sylkis

• Pr0
« Odpowiedź #6 24 Wrz, 2014, 00:16:18 »
Ej, ale już mamy taki temat (i to chyba jeszcze na dodatek najdłuższy na forum!), nie ma co go dublować...

http://forum.sevenstring.pl/off-topic/co-was-w-zyciu-najbardziej-wkurwia/
ED: no i jeszcze tutaj :D
http://forum.sevenstring.pl/off-topic/co-was-ostatnio-zszokowalo/
« Ostatnia zmiana: 24 Wrz, 2014, 00:19:48 wysłana przez sylkis »
(\__/)    This is Bunny.
(='.'=)   Copy and paste bunny to help
(")_(")   him gain world domination.
:zuo: "Jesteś nadęty. Jak cholera." :zuo:

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
« Odpowiedź #7 24 Wrz, 2014, 00:39:35 »
Sorry, ale źródeł to nie podałeś zbyt rzetelnych - fronda, jakiś inny "chrześcijański news" i jama prawilnusów, którzy kotwicę Polski Walczącej najchętniej by sobie wytatuowali na ryju, bo nikt dziś nie ma ważniejszych problemów i wcale się o tym jebanym powstaniu wszędzie nie trąbi, polskie filmy w kinach opowiadają o wszystkim, tylko nie o II Wojnie Światowej. *srakazm*
Nie wiem, na ki chuj się drąży i drąży u nas, w Polsce, ciągle ten temat islamistów, niemal wszyscy, którzy u nas mieszkają, to Tatarzy Krymscy, którzy zamieszkują te ziemie od setek lat i popularne się u nich robią liberalne ruchy na rzecz "unowocześnienia" tej zatęchłej religii. Dzieciaki w szkole mają 4 razy więcej religii katolickiej niż np. chemii czy fizyki, kościół rocznie zabiera z budżetu państwa ok. 3 miliardów (oczywiście większość to pensje "nauczycieli", ale i tak!), ale nie - my musimy się zajmować jakimiś zasranymi islamistami na chujwiegdziu, bo Uncle Sam solidnie napędza taką internetową propagandę.

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
« Odpowiedź #8 24 Wrz, 2014, 00:49:02 »
Pytanie czy uchodźcy bedą tutaj chcieli przyjechać :P  Bida nas ratuje
Póki co nie mamy problemu całych gmin radykalnych islamistów jak jest to w Danii gdzie zlikwidowano swięta np. Bożego Narodzenia. Jeśli państwa tak ustawiają sie ze są poniżej uchodźców tzn panstwo musi ich szanować a oni nie muszą sie dostosowac do warunków panujących w danym kraju, nie muszą NIC, no to to jest jakaś paranoja zeby ktoś mi w domu burdel robił. Z drugiej strony ja sie temu facetowi zupełnie nie dziwie, ze sie wkurwia tyle ze to troche za późno. To jest niestety problem głównie z islamem bo nikt inny tak bezczelny i tworzący burdel na ziemi nie jest. Oczywiście mam na myśli ten stereotypowo postrzegany przez nas bojowniczy islam. Całeszczescie jest spory ruch " To nie w moim imieniu" młodych ludzi wyznających islam którzy buntują sie przeciwkjo temu co wyczynia to tzw panstwo islamskie. Bo to juz zadna religia tylko kasa  władza i chuj wie co jeszcze.

Święte słowa, ta bida nas ratuje :D Myślę, że jak zobaczą ile papierów trzeba złożyć, jakie wnioski wypełnić i ile się nachodzi żeby dostać te pieniądze to szybko wrócą do siebie.

Fronda? Polityka?

Będzie ban :D

dałem 3źródła, bo tyle znalazłem, jak się pojawią inne to zrobię edycję, a na bana jestem przygotowany całe życie.

Sorry, ale źródeł to nie podałeś zbyt rzetelnych - fronda, jakiś inny "chrześcijański news" i jama prawilnusów, którzy kotwicę Polski Walczącej najchętniej by sobie wytatuowali na ryju, bo nikt dziś nie ma ważniejszych problemów i wcale się o tym jebanym powstaniu wszędzie nie trąbi, polskie filmy w kinach opowiadają o wszystkim, tylko nie o II Wojnie Światowej. *srakazm*
Nie wiem, na ki chuj się drąży i drąży u nas, w Polsce, ciągle ten temat islamistów, niemal wszyscy, którzy u nas mieszkają, to Tatarzy Krymscy, którzy zamieszkują te ziemie od setek lat i popularne się u nich robią liberalne ruchy na rzecz "unowocześnienia" tej zatęchłej religii. Dzieciaki w szkole mają 4 razy więcej religii katolickiej niż np. chemii czy fizyki, kościół rocznie zabiera z budżetu państwa ok. 3 miliardów (oczywiście większość to pensje "nauczycieli", ale i tak!), ale nie - my musimy się zajmować jakimiś zasranymi islamistami na chujwiegdziu, bo Uncle Sam solidnie napędza taką internetową propagandę.

O ile TV zajmie się sprawą to wrzucę te "rzetelne źródła" ;)
« Ostatnia zmiana: 24 Wrz, 2014, 01:08:51 wysłana przez Johnny »
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline Leon

• Mroczny Piskacz
  • Moderator Globalny
« Odpowiedź #9 24 Wrz, 2014, 08:12:28 »
Brak rzetelnych źródeł jest niezłym hintem że coś się dzieje. A temat zamykam, bo tematów politycznych tu nie poruszamy. Jak masz z tym problem, to well, jest to Twój problem i musisz nauczyć się z nim żyć.
to że nie gram równo nie znaczy że gram polirytmię.