Autor Wątek: Szkoła muzyczna Yamaha  (Przeczytany 2452 razy)

Offline a197

• Gaduła
Szkoła muzyczna Yamaha
« 22 Wrz, 2014, 10:17:40 »
http://www.yamahaszkola.pl/
Miał może ktoś styczność ze szkołą muzyczną Yamaha? Może ktoś swoją pocieche tam szkoli?
Wrażenia?
Za każde info wielkie dzięki.

Offline Phoenix

• Użytkownik
Odp: Szkoła muzyczna Yamaha
« Odpowiedź #1 22 Wrz, 2014, 10:39:59 »
Do państwowej lepiej swoją pociechę zapisz.

Offline a197

• Gaduła
« Odpowiedź #2 22 Wrz, 2014, 11:03:25 »
Znam osobiście dwa przykłady gdzie szkoła państwowa muzyczna więcej szkody wyrządziła niż pożytku (wiemwiem to nie jest reguła), więc mam troche dystans do tej instytucji, sam nie wiem....

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
« Odpowiedź #3 22 Wrz, 2014, 11:29:03 »
Ja skończyłem 2 stopnie państwowej i w życiu bym nie chciał do jakiejś jamachy. ;)

BTW jakie szkody wywołała?
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline Semedi

• Pr0
  • Klucze krzywo!
    • Karcer
« Odpowiedź #4 22 Wrz, 2014, 11:43:22 »
Ja skończyłem 2 stopnie państwowej i w życiu bym nie chciał do jakiejś jamachy. ;)

No i co z Ciebie wyrosło? :D
U mnie państwówka wywołała totalną niechęć do grania na instrumencie. Kończyłem skrzypce. Podejście strasznie chujowe. Ale potem obudziło się u mnie zło i jest perka.
« Ostatnia zmiana: 22 Wrz, 2014, 11:44:54 wysłana przez Semedi »
Yes! I'm inspired by the Devil!
http://semdedi.soup.io/

Offline Bjørn

• Pr0
« Odpowiedź #5 22 Wrz, 2014, 11:49:01 »

No i co z Ciebie wyrosło? :D
U mnie państwówka wywołała totalną niechęć do grania na instrumencie. Kończyłem skrzypce. Podejście strasznie chujowe. Ale potem obudziło się u mnie zło i jest perka.

A u mnie rozbudziło świadomość muzyczną, radość z gry i tworzenia. Też nie kończyłem szkoły na gitarze, tylko na akordeonie (I stopień na klawiszowym, II na guzikowym) i też mnie zmęczył ten instrument, 11 lat gry i wirtuozeria - ale co z tego. ;) Na szczęście grałem też na fortepianie i ten mi został. A na gitarze jestem samoukiem, spodobał mi się sposób ekspresji tego instrumentu, zupełnie inny. ;) Niemniej jednak szkoła muzyczna dała mi BARDZO, BARDZO dużo i polecę ją każdemu (jako instytucję). Lecz jak wiadomo - wszystko zależy OD NAUCZYCIELA a nie od miejsca, w którym człowiek powinien nauczyć się zasad muzyki, harmonii, form muzycznych, historii muzyki, powinien kształcić słuch i tak dalej, i tak dalej... ;) Ja miałem to szczęście, że miałem zajebistego pedagoga od instrumentu, który nauczył mnie najwięcej, jeśli chodzi o muzykę.
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Franq

• Gość
« Odpowiedź #6 22 Wrz, 2014, 11:57:37 »
Panie wirtuoz, pochwal się w końcu muzą ;)

Offline a197

• Gaduła
« Odpowiedź #7 22 Wrz, 2014, 12:07:27 »

BTW jakie szkody wywołała?
granie tylko i wyłącznie szant na łódce :D . Niechęć do muzyki w ogóle.
Ze wszystkim co w kolejnym poście napisałeś zgadzam się w 100%. Myśle tylko że może w placówce innej niż "państwowa" jest mniej rutyniarstwa/schematu/nudy.

Offline Bjørn

• Pr0
« Odpowiedź #8 22 Wrz, 2014, 12:17:10 »
Panie wirtuoz, pochwal się w końcu muzą ;)

Na akordeonie nie gram już 8 lat ;) Także póki co nie ma się co chwalić, zanim bym nie odświeżył nut. Ale nie zanosi się na to. :P

@a197

Wszystko tak naprawdę rozbija się o podejście nauczyciela. Ja bynajmniej wzorowym uczniem nie byłem. :P Miałem letnią poprawkę z harmonii, kształcenia słuchu... bo wagarowałem. :D Taki bunt 15 czy 16 latka... wiadomo. Ale serio nie żałuję, że się męczyłem te wszystkie lata, że musiałem grać te setki koncertów i całe popołudnia spędzać w drugiej szkole. Teraz, w perspektywie czasu, zostało tylko wspomnienie i wrażenie. A wrażenie jest megapozytywne. Ale jak mówię - to zasługa nauczycieli, ale też środowiska ówczesnych rówieśników. Ja w szkole muzycznej nie poznałem ani jednego zjebanego człowieka. :)

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
« Odpowiedź #9 22 Wrz, 2014, 13:44:55 »
Matko, wlazłem i się przestraszyłem, bo miałem głośniki podkręcone :/ NIE POLECAM!
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline MrJ

• Pr0
  • marudny jeżor
« Odpowiedź #10 30 Wrz, 2014, 07:13:34 »
@a197 - uderzaj do @Pneumonia2, więcej ci powie o szkole Yamahy ;)
Dyskusja z forumowym skurwysyństwem jest jak gra w szachy z gołębiem - nieważne ile umiesz, wiesz i jaki masz poziom. Gołąb i tak wskoczy na szachownicę, rozjebie figury, nasra i wydrze dziób że wygrał.

Offline october

• Pr0
  • Oct.
« Odpowiedź #11 30 Wrz, 2014, 07:52:42 »
Jak miałem 15 lat to byłem na jednej lekcji Yamaha. Czyli jakieś 14 lat temu (fuck, jak ten czas ucieka). Graliśmy power chorda na klasycznych gitarach bo innych nie było akurat. Gość mówił, że rock opiera się na bluesie i sypał takie zagrywki.

Ja wtedy miałem w głowie ciężki metal i na drugą lekcję już nie poszedłem. Poza tym lekcja kosztowała wtedy z 20zł. Dużo jak najniższa krajowa wynosiła 650 :D
007

Offline Pneumonia2

• Pr0
« Odpowiedź #12 30 Wrz, 2014, 18:10:05 »
Znam kilkunastu nauczycieli różnych szkół Yamaha, jest paru mega gości i jest paru tłuków. Bezpieczne są nowe programy dla dzieciaków bo szkolenie jest mega trudne i na kilkadziesiąt osób może kilka przechodzi. Trzeba mieć dużą wiedzę na starcie, raczej nikt bez studiów muzycznych nie da rady. 

Orange

• Gość
« Odpowiedź #13 04 Paź, 2014, 01:27:54 »
@Pneumonia2
Zależy w jakim mieście - w Rzeszowie człowiek prowadzący szkołę Yamahy robi "przesłuchania" na nauczyciela do szkoły.

Offline Pneumonia2

• Pr0
« Odpowiedź #14 05 Paź, 2014, 17:52:39 »
No to chyba oczywiste jest, że zależy od szkoły. Tak samo jest w państwowych szkołach.