Autor Wątek: W co gracie - siostro, bracie?  (Przeczytany 502702 razy)

Offline sify11

• Pr0
  • Rap Metal Katowice
    • FejsBukowa Strona Kapeli
W CP grałem hmm 5min?
Mam konsole  Xbox One vcr - ten pierwszy jeszcze z kinectem. I na szczęście grę pożyczyłem bo jakbym miał zapłacić za to 280pln - tyle kosztował preorder na x1 bo bym się  wkurwił bardziej niż po wyborach... Jak wskoczy więcej niż 15 fps to cud. Do tego w te 5 min 2x gra się przycięła na kilka sekund i sound went brrrr...
Gowno najwieksze....
Nie miał bym nic przeciwko jakby gra nie wyszła na x1 bo na innym sprzęcie działa ok. Ale kurwa mać...
i always go full retard

Offline OMSON

• Pr0
  • A-zero

Ja się coś nie mogę do tego przekonać. Najciekawszy jest chyba świat, bo zaintrygowało mnie o co w tym wszystkim chodzi. Ale mimo wykonania już paru questów na wyspie nie ciągnie mnie znowu do konsoli...  Kiedy się to rozkręca?

Swoją drogą, czy u ciebie gra też jest cały czas taka szaro-bura?

U mnie jest chyba całkiem ładna graficznie... Moge wrzucic kilka screenów, bo nie wiem, czy mamy podobne odczucia estetyczne. :) Gra w poczatkowej fazie w New Serane zaczyna rzeczywiscie wkurwiać - jest kilka misji na zasadzie idz tam, powiedz to, wróc - taki podaj kamyk. Ale warto iść wprost w otwarty świat i swobodnie eksplorować, a misje zaczynają nabierać głębszego sensu i gra rzeczywiście wciąga. Poza tym, jest to najprostszy sposób na nabijanie pkt doświadczenia.

Offline MadYarpen

• Pr0
  • Petrolhead
ja to mam na PS4 więc moze na tym tracę.

Offline Omlet

• Pr0
  • Pitu pitu, rak odbytu
    • Perfect Beauty
A ja gram w Cave Story, o!
Nie dadzą szansy bo to pedalskie forum pełne pedałów. Mogą mi wyzerować włosy z dupy - jfbiggestfan
...gdyż granie do kotleta nie jest graniem do omleta choć oba dobre - commelina

Offline wuj Bat

• Pr0
Cyberpunk 2077:

Jeśli grasz na PC, to polecam ten mod z włączonym dodatkowym wyostrzeniem:

https://www.nexusmods.com/cyberpunk2077/mods/11

oraz wątek romantyczny z panną Panam. Po prostu zajebiście napisany. Jak ktoś potrzebuje - niech googluje :)

Spoiler

« Ostatnia zmiana: 19 Sty, 2021, 19:47:36 wysłana przez wuj Bat »
Paczki z głów!

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Jest w sens się to bawić na GTX 1070? Bo szczerze ta gra niczego nie urywa mi na tej karcie - szczególnie w porównaniu do Doom Eternal, który wygląda i działa miodzio mimo że to nie jest żaden wypas.

Offline wuj Bat

• Pr0
To chyba zależy od oczekiwań. Fabularnie jest bardzo dobrze, ale mam wrażenie, że gdy jest opcja włączenia tych wszystkich opcji grafiki, to robi się wtedy takie doświadczenie jakie powinno być. Może dodaj jakieś 2-3 mody graficzne. Zazwyczaj nie wpływają na wydajność, tylko np. ustawiają lepiej kontrast.
Paczki z głów!

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
Promka na Ubisoft Store na wszystkie gry sygnowane przez Toma Clancy'ego, w związku z tym wjechało u mnie The Division 2 ze wszystkimi dodatkami. Ktoś coś wieczorami dla relaksu?
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline wuj Bat

• Pr0
Będę obserwować

Paczki z głów!

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Gram w Cyberpunka na Oculusie przez Virtual Desktop - ta gra wręcz została stworzona do takiego rozwiązania, praktycznie zerowa latencja po WiFi, gra się kapitalnie. Dodatkowo Oculus ma 90Hz, więc nawet działa nieco płynniej niż na monitorze 60 Hz. Ogólnie zacząłem znowu się wkręcać w Oculusa, teraz cisnę w Red Matter. Piękna, pieczołowicie zrobiona gra z kapitalnym klimatem.

Offline wuj Bat

• Pr0
Wow, stary. To już jesteś tak z 5 lat do przodu. Musi być czad.
Paczki z głów!

Offline MadYarpen

• Pr0
  • Petrolhead
Wow. Immersja i na monitorze jest mega. Mam taki sen... a może bardziej sposób w jaki sny mi się kończą, że skaczę gdzieś daleko, np. z budynku na budynek, i w połowie drogi okazuje się, że za daleko jest i spadam. Wtedy mam takie paskudne wrażenie, budzę się przed upadkiem :D

Jak zdarzało mi się przestrzelić skok w CP miałem to samo. Specjalnie teraz kupiłem monitor 3440x1440 i się nie zawiodłem. Poza tym że to trochę jednak trudniejsze dla GPU niż standardowe 1440p ;)

W ogóle to jak oni wykorzystali FPP jest mega, a mam wrażenie, że nie jest to doceniane. System dialogów który do tego dostosowali jest przecież tak unikalny, a wszystko tak dobrze funkcjonuje... Do tego realne postaci i się czujesz że jesteś tam. Do tego stopnia, że dialogi z Panam zawsze dla mnie sprawiały wrażenie pola minowego, żeby nie zjebać. Jak w rzeczywistości :D

Offline wuj Bat

• Pr0
"dialogi z Panam zawsze dla mnie sprawiały wrażenie pola minowego, żeby nie zjebać. Jak w rzeczywistości :D"

Też tak odbieram :)
Paczki z głów!

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Wow, stary. To już jesteś tak z 5 lat do przodu. Musi być czad.

Już widziałem w necie mody na to, żeby w ogóle gra działała w VR z 6 stopniami swobody, a nie tylko jako HMD, ale mam na to za słabą kartę. Tak czy siak, jak ktoś się zastanawia nad VR, to lepszego deala niż Oculus Quest 2 obecnie nie ma. W stosunku do tego, co było kilka lat temu to jest niebo a ziemia pod względem jakości i "doszlifowania" całości. Normalnie na spotkania ze znajomymi (mam znajomych z medycyny po szczepieniu) biorę gogle z kontrolerami w torbę i gramy na zmianę w Beat Saber.

Offline wuj Bat

• Pr0
« Ostatnia zmiana: 01 Lut, 2021, 12:12:48 wysłana przez wuj Bat »
Paczki z głów!

Offline Mat

• Pr0
  • Join the Dark Side and get a free cookie!
O to ciekawe. Dawno nie bylo gierki gdzie mozna tak fajnie odstrzeliwac nogi, czy cos.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Medium mega klimat, kupa dobrej roboty. Ogólnie wykorzystanie Beksińskiego jest kapitalnym pomysłem.

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
Zacząłem grać w ubiegłym tygodniu na XBX. Wkurwia mnie sterowanie przy zmianie kamery. Pierwsza sekwencja ucieczkowa w Niwie sprawiła, że wyłączyłem i od tamtej pory jeszcze nie wróciłem do gry.
B ( o ) ( o ) B S

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
To ktoś jeszcze go nie ma? W sensie gra ma 8 lat, była na tak wielu wyprzedażach za jakies grosze, ze raczej promka na Epicu jest spóźniona o jakies 3 lata :D
Ale gra świetna, jak ktoś nie grał, to brać jak dajo.
B ( o ) ( o ) B S

Offline wuj Bat

• Pr0
Uwierz, że nie ma. Popełniając klasyczny błąd poznawczy, ale tym razem celowo: znam co najmniej 5 ziomków, którzy nie mają ;)
Żadna promka dająca za darmo nie jest: spóźniona, lamerska, bez sensu, nieczuła, kochająca inaczej itd. :D

Czekam na promkę na COD Cold War.
Paczki z głów!

Offline wuj Bat

• Pr0
Za niedługo wyjdzie zremasterowana wersja mojej kiedyś ukochanej serii Mass Effect. Do czasu Wieśka Czy to była najlepsza gra, w którą grałem. Okazuje się, że teraz dla Bioware bardzo ważne jest, żeby w remasterze tak pozmieniać kąty kamer, żeby w stosunku do oryginału mniej było widać... tyłki bohaterek, a także aby zmienić scenę, w której Shepard siedzi z rozłożonymi nogami, bo to nie przystoi, że by tak toksycznie maskulinistycznie facet siedział!  :facepalm: :facepalm: :facepalm:
Paczki z głów!

Zomballo

• Gość
...bardzo ważne jest, żeby w remasterze tak pozmieniać kąty kamer, żeby w stosunku do oryginału mniej było widać... tyłki bohaterek...
No bo nie idzie grać, kurna no:

a także aby zmienić scenę, w której Shepard siedzi z rozłożonymi nogami, bo to nie przystoi, że by tak toksycznie maskulinistycznie facet siedział!  :facepalm: :facepalm: :facepalm:
Tak! Ma siedzieć jak Jaworowicz!

Offline wuj Bat

• Pr0
JOJ

Paczki z głów!

Offline MadYarpen

• Pr0
  • Petrolhead
Za niedługo wyjdzie zremasterowana wersja mojej kiedyś ukochanej serii Mass Effect. Do czasu Wieśka Czy to była najlepsza gra, w którą grałem. Okazuje się, że teraz dla Bioware bardzo ważne jest, żeby w remasterze tak pozmieniać kąty kamer, żeby w stosunku do oryginału mniej było widać... tyłki bohaterek, a także aby zmienić scenę, w której Shepard siedzi z rozłożonymi nogami, bo to nie przystoi, że by tak toksycznie maskulinistycznie facet siedział!  :facepalm: :facepalm: :facepalm:

jak zaczną mieszać z innymi rzeczami będzie gorzej, np. jak jebnięcie reportera się okaże niepolityczne i usuną tę opcję, itd.

To co robią jest głupie, ale w sumie robienie kadru na dupę też trochę dziecinne.
A tyłek jak tyłek, po CP2077 żaden tyłek w grze nie jest już taki sam. Tutaj oczywiście łażenie za Panam dziecinne nie jest :D