Autor Wątek: W co gracie - siostro, bracie?  (Przeczytany 502746 razy)

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Roast zrobił się i tak tymi pozycjami :D Ja polecam Darkest Dungeon. Klimat gesty jak smog nad Warszawą, przyjemny gameplay, ładna oprawa i sporo ponad 100 godzin świetnej zabawy.

Offline davqoniu

• Gaduła
  • Brotherhood of Lefties ;)
Kiedy ja całkiem serio, każda jedna z wymienionych pozycji to klasyka gatunku :) Zresztą, polecam samemu spróbować ;)

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Zarówno Dragon Age to moja ulubiona seria RPG (mimo hate'u, który regularnie zbiera), jak i do niedawna miałem muzykę z Chrono Triggera jako dzwonek :) Ale to mimo wszystko stare tytuły (poza Inkwizycją, która mu może działać tak sobie) i emulatory SNESa bardzo różnie oddają rozgrywkę ze SNESa, ponoć lepiej jest po prostu kupić teraz tę mini reedycję SNESa za 2-3 stówki, ponoć działa o niebo lepiej niż emulatory (niestety nie próbowałem, jedynie miałem kiedyś przyjemność grać na prawdziwym).

Offline choody

• Gaduła
Przeszedłem w tamtym tygodniu. Nawet jakąś edycję HD. Manhattan project i forever również.
Żeby grać w DNF i jeszcze ukończyć ten badziew trzeba mieć spore pokłady samozaparcia. Gratki :D

Offline Amal_68

• Pr0
  • You've heard of the golden rule, haven't you?
Co wy chcecie od tego DNF... Mi się podobało i chętnie przeszedłbym jeszcze raz :)
W Dragon Age 1 grałem. Jakoś tak... trochę nie moj typ :P
Kompletna, jednoosobowa linia produkcyjna alkoholu wysokoprocentowego na czasy niepewne.
Sprzedaje graty !>>> http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=5646688<<!
*** http://ucio94.soup.io/ ***

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
Terraria.
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline Amal_68

• Pr0
Terraria.

A potem jedzenie pierdy po jedzeniu pizzy w nocy? :D

To taki minecraft 2d?
Kompletna, jednoosobowa linia produkcyjna alkoholu wysokoprocentowego na czasy niepewne.
Sprzedaje graty !>>> http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=5646688<<!

Offline davqoniu

• Gaduła
Ale to mimo wszystko stare tytuły (poza Inkwizycją, która mu może działać tak sobie) i emulatory SNESa bardzo różnie oddają rozgrywkę ze SNESa, ponoć lepiej jest po prostu kupić teraz tę mini reedycję SNESa za 2-3 stówki, ponoć działa o niebo lepiej niż emulatory (niestety nie próbowałem, jedynie miałem kiedyś przyjemność grać na prawdziwym).
Mi Inkwizycja śmiga płynnie (na średnich detalach) na takim secie:
- i5-6300U 2,5GHz
- 8GB RAM
- zintegrowany intel HD

Fakt, gra ładuje się dość długo aczkolwiek podczas rozgrywki chodzi płynnie. Dlatego wierzę, że i Amal odpali to na swoim sprzęcie w grywalnej formie, choćby na najniższych ustawieniach ;)

Obawiam się, że jedyną alternatywą dla emulatorów SNESa jest.... SNES. O ile mi wiadomo Nintendo wypuściło reedycję NESa, a nie Super Nintendo co mocno zmienia postać rzeczy. Natomiast z doświadczenia polecam SNES9X + jakiś gamepad (na aliexpress idzie złapać za kilka dolarów pady USB stylizowane na te od SNESa) - w taki sposób przeszedłem wszystkie wymienione wcześniej tytuły i nie było to dużo gorsze doświadczenie niż gra na fizycznej konsoli ;)

Offline choody

• Gaduła
Właśnie przyszło:

Spoiler

Także... Jupi :)

Offline Bjørn

• Pr0
Terraria.
To taki minecraft 2d?

Nie gralem nigdy w minecrafta, ale w terrarie zaczalem grac bo muza robi fajny klimat. ;) wcale nie jest tak cukierkowo.
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline Amal_68

• Pr0
No cóż. Sprawdźmy :)

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Faktycznie reedycja wyszła NESa, nie SNESa, my bad.

Offline davqoniu

• Gaduła
Swoją drogą, fanom strategii przepełnionych tabelkami polecam:

Dobrych kilka nocy zarwałem niszcząc socjalizm ;)

Offline wuj Bat

• Pr0
Gramy z Młodym (na telefonie) w Clash Royale. Człowieku: wciąga jak Angry Birds albo Wąż na Nokii!!!
Paczki z głów!

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Właśnie się czaję na Democracy - mam z 5 strategii od Paradoxu: Hearts of Iron, Europa Universalis, Victoria, Crusader Kings i coś tam jeszcze, ale nigdy mnie nie wciągnęły na dłużej przez swoje przekomplikowanie. Democracy wydaje się być idealnym kompromisem.

Offline wuj Bat

• Pr0
Jak w życiu ;)
Paczki z głów!

Offline delaa

• Gaduła
    • Youtube
Elo - a z drugiej strony jak ktoś lubi "tabelki" chociaż nie tylko - to ja polecę EVE Online, chyba najbardziej rozbudowany MMO ever. Kosmos, walka, industry, handel, exploracja, piractwo, oszustwa, malwersacje, wielkie sojusze, korporacje walka o wpływy, możliwość robienia przykrości innym ludziom ;-), cholernie uzależnia - jest przelicznik wszystkiego na "real money" - to sprawia że ludzie zachowują się "prawdziwie" pokazując swoje prawdziwe oblicze...
Gram, staram się przestać - nie mogę. Robię trochę w handlu i produkcji - bez Excela się nie da... Normalny rynek jak FOREX czy podobny szit...
Generalnie to polecam ;-)
Akcja w 150 osób we flocie z dobrym prowadzącym... no i butelka na sikanie pod biurkiem bo nie odejdziesz.
smaczki:

Offline blendamed

• Gaduła
Jajebe, to był zły moment na zaczynanie magisterki :D
( Obraz usunięty.)
coś czuję że to będzie dla mnie taki drugi oblivion, w którym na samym stimie przepuściłem ~700h życia. Tylko tam wątek fabularny szło skończyć w jeden dzień a główny fun to były questy poboczne. Tu już chyba przewaliłem z 20kilka godzin i dopiero zaraz chyba kończę fabułę podstawki nie ruszając przy tym prawie w ogóle wątków pobocznych :D

Oj udało się naszym, udało. Dawno mnie tak nie wessało w inny świat :v
KOPIE
Spoiler

Terraria.
To taki minecraft 2d?

Nie gralem nigdy w minecrafta, ale w terrarie zaczalem grac bo muza robi fajny klimat. ;) wcale nie jest tak cukierkowo.
Akurat minkraftowi muzyka całkiem wyszła imho. Terraria też niczego sobie tylko tam dodatkowo jest jakieś 100x więcej rzeczy do roboty. Mnóstwo czasu na tym straciłem. Gdyby ktoś chciał pobudować jakieś kutasy w 2d czy coś w ten deseń to walić na pw, sie zgadamy sie na stimie :D
« Ostatnia zmiana: 23 Lut, 2017, 11:01:04 wysłana przez blendamed »

Offline Amal_68

• Pr0
A no właśnie ja chciałem wypożyczyć najpierw na torrentach, żeby zobaczyć czy mi się w ogóle bedzie podobało rzecz jasna. No i nie działa. Jakiś error mi wyskakuje. Next please :)

Offline Sikor

• Gaduła
    • Moje galerie...
Gramy z Młodym (na telefonie) w Clash Royale. Człowieku: wciąga jak Angry Birds albo Wąż na Nokii!!!

Tymek lupie w to juz dosc dlugo. Gabriel wlasnie sie wciaga.
Naprawde niezle, nawet ja chwile pogralem  :angel:
Practice cures most tone issues - John Suhr
--
Moja galeria z Musikmesse 2014 i nie tylko...

Zomballo

• Gość
Ja czasem na kibel biorę Kingdom Rush. Ale tylko na prawdę czasem bo czucie w nogach tracę.

Offline Bjørn

• Pr0
Ja czasem na kibel biorę Kingdom Rush. Ale tylko na prawdę czasem bo czucie w nogach tracę.

A propos gier na kibel - polecam BB-Tan.

Offline Pronounce

• Pr0

Ha, trochę czasu miałem na zmarnotrawienie więc sobie przypomniałem swoją ulubioną strzelankę.
Po kolei przeszedłem: Unreal, Return to Na Pali, Operation Na Pali.
Uwielbiam klimat tej gry, wspaniała muzyka:)

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
W końcu znalazłem czas na przejście Wiedźmina razem z dodatkami. Żałuję, ze doprowadziłem w drugim dodatku do happy endu, bo był nieco głupiutki, ale ogólnie jestem bardzo zadowolony. Samo zakończenie to wzór dla całej branży gier, jak to robić nie na odprdl. Podtrzymuję zdanie, że to najlepszy RPG, w jakiego grałem.

Offline domas

• Moderator Globalny
  • Dziki osioł numer raz
    • Animus
A ja właśnie przechodzę wiesia drugi raz i jestem już po sercu z kamienia - za drugim razem jest tak samo zajebisty!