Dla mnie świetna okazja, żeby jeszcze raz przejść ostatnią Zeldę. Na Switchu działa lepiej niż na Wii U, zauważalnie lepsza paleta kolorów i ogólnie płynność plus kilka razy krótsze czasy ładowania.
Na Wii U też tak klatkuje pod drzewem deku?
Ja mam póki co z tą konsolą tak...komsi komsa. Po niespełna miesiącu użytkowania lewy joy-con zaczął odpierdalać. Wysłałem na gwarancji, czas oczekiwania circa miesiąc :L... Zanabyłem sobie zapasowe ale jednak z tymi joy-con'ami mam najbardziej mieszane uczucia. Z jednej strony, jak dla mnie najwygodniejsze rozwiązanie ever w porównaniu do "konwencjonalnych" padziorów typu tych od xbone lub xb360, z drugiej strony nie wydają się zbyt solidne i fakt faktem solidne nie są. Z moim padem od xbone nigdy się nie przejmowałem czy nie za mocno cisnę gałki, ile ten pad ma lat to nie zliczę a dalej czuć jakby nówka. Joy-con'y już po dwóch tygodniach jakby gorzej klikają, te gałki analogowe odkąd jedna mi zaczęła odwalać to co raz bardziej zwracam uwagę, żeby zbyt hardo ich nie traktować. Ciężko sobie wyobrazić co z nimi będzie choćby po dwóch latach. Szkoda też, że nie mają triggerów analogowych.
Druga sprawa, jako że lubuję sobie wypiąć joy-con'y i rozjebać się z nimi jakkolwiek mnie fantazja danego dnia poniesie to definitywnie częściej wolę sobie na słiczu pociupać na telewizorni lub w tym trybie "table top" i tu pojawia się kolejna rzecz, gniazdo ładowania od spodu. Kurwa kto na to wpadł to oklaski na stojąco xD Już nawet robią akcesoria pod to
https://www.x-kom.pl/p/357192-uchwyt-podstawka-do-konsoli-hori-nintendo-switch-compact-playstand.htmlReszta to drobnostki typu czas pracy na baterii dupy nie urywa, konieczność wykupienia subskrypcji do grania po sieci no i jednak to klatkowanie. Zazwyczaj konsole i gry na nie są na tyle zoptymalizowane, że klatki niezbyt uciekają, na słiczu przy bardziej wymagających gierkach typu zelda lub mario odyssey zdarza się to sporadycznie ale jednak no ale wybaczam bo...
Z drugiej strony ta mobilność robi swoje.Tydzień w tydzień siedzę w delegacji i taki słicz jest jak złoto na nudne noce w hotelach po jakichś zadupiach. No i nintendo jednak wpizdeczke gierki robi. Fajną opcją jeszcze na słicza jest baba is you.