Autor Wątek: NKD - czyli New Klamerki Day  (Przeczytany 2491 razy)

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
NKD - czyli New Klamerki Day
« 26 Cze, 2014, 20:02:31 »
Jakiś czas temu, na prośbę znajomego wrzucałem na forum info, że ruszył z firmą produkującą kastomowe klamerki do pasków, dowolny projekt.
Sprawa się trochę rypła i kilka kapel zamówiło po 100, 200 szt. w zależności od zamożności klamerki do swoich mertch store.
Behemot na ten przykład wziął 200, Vader 100, wszystkich nie będę wymieniał bo nie o to chodzi.
Generalnie koleżka określił zamieszanie w okół klamerek w dwóch słowach; Wygrałem życie ;)

Ja, jako stary snob i znany wszystkim wielbiciel okularów marki Ray Ban, postanowiłem dać upust swojemu snobizmowi i również zamówiłem sobie klamerki szt. 3, a jedną dostałem za darmo, jako że to zastrzeżony znak pewnego znanego zespołu, i nie można ciągnąć z tegoż zastrzeżonego znaku korzyści majątkowych.

Żeby już dłużej nie trzymać was w niepewności:

Spoiler

Spoiler
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Odp: NKD - czyli New Klamerki Day
« Odpowiedź #1 26 Cze, 2014, 20:45:35 »
Fajne, sam bym sobie taką z Dream Theater z chęcią kupił :)
Spoiler

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
« Odpowiedź #2 26 Cze, 2014, 21:29:41 »
Zamówiłbym sobie Comy, a potem mówił, że mi ona koło chuja lata
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
« Odpowiedź #3 26 Cze, 2014, 21:31:14 »
Good idea ;) Oczywiście zostały mi już tylko 3, bo Riverside zajumała mi żona... no co za babol.
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Orange

• Gość
« Odpowiedź #4 27 Cze, 2014, 20:57:37 »
Men. Producent, cena i jak to się do paska zaczepia.

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
« Odpowiedź #5 27 Cze, 2014, 21:41:14 »
Producent: Steel Tree - tu jest fanpage; https://www.facebook.com/steeltreepl?fref=ts.
Cena jest ustalana indywidualnie w zależności od projektu, skórzany pasek (na serio znakomitej jakości) dostajesz w komplecie razem z klamrą, dostępne jest około 40 różnych pasków i kolorów przeszyć w różnych konfiguracjach, no do wyboru do koloru.
Ja tylko powiedziałem co chcę mieć zrobione, koleś zrobił mi projekty, ja wybrałem sobie to co mi odpowiadało, za wyjątkiem klamry Riverside, bo to już gotowy i zastrzeżony wzór, będzie dostępny niedługo w ichnim mertch store, i dostałem to co jest na zdjęciach.
A wszystko działa tak:
Spoiler

Offline RPA

• Użytkownik
« Odpowiedź #6 28 Cze, 2014, 03:29:41 »
Jak dla mnie wykonawczo średnio - Riverside wygląda tragicznie niezależnie od foty, pozostałe mogą być, ale zdecydowanie bez szału...
A abstrahując od wykonania, mała dygresja. Na tym forum średnia wieku pewnie jest daleko poza gimnazjum, a nawet liceum. Kto normalny po liceum nosiłby gdziekolwiek logo (nawet ulubionego) bandu poza klasyczną czarną koszulką? Poza ultra-true-heavy/thrash metalowcami, którzy nawet stringi mają z logo Slayera/Iron Maiden.

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
« Odpowiedź #7 28 Cze, 2014, 09:35:38 »
Jak dla mnie wykonawczo średnio - Riverside wygląda tragicznie niezależnie od foty, pozostałe mogą być, ale zdecydowanie bez szału...
Co to znaczy "wykonawczo średnio", mógłbyś rozwinąć? Klamry wykonane są ze stali chirurgicznej w klasie 316 L, palone są przez laser, więc precyzja jest również chirurgiczna, nie bardzo rozumiem do jakiego elementu masz zastrzeżenia.
A abstrahując od wykonania, mała dygresja. Na tym forum średnia wieku pewnie jest daleko poza gimnazjum, a nawet liceum. Kto normalny po liceum nosiłby gdziekolwiek logo (nawet ulubionego) bandu poza klasyczną czarną koszulką? Poza ultra-true-heavy/thrash metalowcami, którzy nawet stringi mają z logo Slayera/Iron Maiden.
Abstrahując od nieuzasadnionego czepiania się wykonania, nie dopuszczam złej woli, tylko po prostu totalną nieznajomość rzemiosła, to ja np. 38 lat, i chcę nosić właśnie takie klamry w swoich bojówkach, czy w bojówkach też chodzą tylko gimnazjaliści...
No stary, dajże spokój, jeden zbiera znaczki, drugi kleje do znaczków, czepiasz się bez sensu, żeby to merytoryczne zarzuty były, ale niestety przywaliłeś jak dzik w sosnę mniej więcej na poziomie gimbazy...

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
« Odpowiedź #8 28 Cze, 2014, 10:02:09 »

Nie wiem ile Ty masz lat ale ja przy swoich mocno 40+ by nie powiedzieć 49,8 zauważam jedno, chłopcy w wieku 15-22, tak około, mają wiekszy problem z byciem naturalnymi i zwyczajnie robić coś dla beki ale takiej zdrowej a nie rozpierdalać przystanki i łuki brwiowe niż takie jak 13ty czy wroo czy ja , itd. Ja ide na rolki i sie dobrze bawie młodzi sie wstydzą , 13ty nosi klamry Ty sie wstydzisz.
 Patrz na siebie i nie przejmuj sie dobrym humorem innych, póki to nie szkodzi Tobie.

Offline RPA

• Użytkownik
« Odpowiedź #9 28 Cze, 2014, 10:18:01 »
Spięliście się strasznie :) To było luźno rzucone, moje przemyślenia na podstawie tego, co widzę na ulicach i wśród ludzi, których znam lub poznaję. A "wykonawczo średnio", czyli po prostu brzydkie wizualnie, niezależnie od techniki wykonania i użytych materiałów. Żeby nie było, pokazałem jeszcze trzem ludziom (w tym dwóm kobietom) reakcja była identyczna, szczególnie w porównaniu z rzeczywistym logo.

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
« Odpowiedź #10 28 Cze, 2014, 10:38:17 »
Spięliście się strasznie :) To było luźno rzucone, moje przemyślenia na podstawie tego, co widzę na ulicach i wśród ludzi, których znam lub poznaję. A "wykonawczo średnio", czyli po prostu brzydkie wizualnie, niezależnie od techniki wykonania i użytych materiałów. Żeby nie było, pokazałem jeszcze trzem ludziom (w tym dwóm kobietom) reakcja była identyczna, szczególnie w porównaniu z rzeczywistym logo.

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

:o

.....Na tym forum średnia wieku pewnie jest daleko poza gimnazjum, a nawet liceum. Kto normalny po liceum nosiłby gdziekolwiek logo (nawet ulubionego) bandu poza klasyczną czarną koszulką? Poza ultra-true-heavy/thrash metalowcami, którzy nawet stringi mają z logo Slayera/Iron Maiden.

Serdeczne dzięki za tak luźno rzucone przemyślenia ;)
To tylko potwierdza moje wcześniejsze spostrzeżenia, a Ty tak bardzo wziąłeś to do siebie :P

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
« Odpowiedź #11 28 Cze, 2014, 13:02:56 »
(...) Żeby nie było, pokazałem jeszcze trzem ludziom (w tym dwóm kobietom) reakcja była identyczna, szczególnie w porównaniu z rzeczywistym logo.
Patrz! A moja żona, lat 34, jak zobaczyła klamry, to powiedziała: Wow! Uwielbiam takie duże klamry!
Na co ja, że pierwsze słyszę, no to podciągnęła bluzkę i faktycznie, miała założony męski pasek z dużą klamrą, jakoś nigdy nie zwróciłem na to uwagi, więc wyżebrała ode mnie właśnie tę, która tobie podobała się najmniej ;)
Widzisz, że klamry są mocno tematyczne, ja z racji wykonywanego zajęcia zamówiłem sobie Spawacza, a że moja ulubiona główka, to główka w Tele Stephena Carpentera, to zamówiłem sobie jeszcze Siedmiostrunową Główkę SC7, Riverside wiadomo, chłopaków znam i lubię na równi z D.T.
Stąd taki pomysł na klamry, i uwierz, że czuję się z tym świetnie, pomimo 38 lat ;)

Offline ChopZeWsi

• Pr0
« Odpowiedź #12 29 Cze, 2014, 18:56:31 »
Pomysł niby banalny, a jednak świetny. Ile toto kosztuje taki pasek z klamerką bo potrzebuję dobrego paska. Chyba tylko RPA nie chciał by dostać takiego paska z logiem ulubionej kapeli w prezencie.

Offline Amal_68

• Pr0
  • You've heard of the golden rule, haven't you?
« Odpowiedź #13 29 Cze, 2014, 23:47:48 »
Dream Theater jest w cipe!! W ogóle z tymi klamrami to zajebisty pomysł. Zawsze chcialem mieć taką klamrę z zapalniczką, ale że nie pale... już. Napisałem do firmy na face ile to kosztuje.
Kompletna, jednoosobowa linia produkcyjna alkoholu wysokoprocentowego na czasy niepewne.
Sprzedaje graty !>>> http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=5646688<<!
*** http://ucio94.soup.io/ ***

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
« Odpowiedź #14 30 Cze, 2014, 01:28:47 »
Pomysł niby banalny, a jednak świetny. Ile toto kosztuje taki pasek z klamerką bo potrzebuję dobrego paska. Chyba tylko RPA nie chciał by dostać takiego paska z logiem ulubionej kapeli w prezencie.
Dałem link do fanpage na Facebook. Po lewej stronie jest nr. tel. do właściciela firmy i jego mail. Więcej nie pomogę ;)

Offline Amal_68

• Pr0
« Odpowiedź #15 30 Cze, 2014, 10:32:01 »
A ja już wiem, a ja już wiem!!! :D
@Trzynasty mogę powiedzieć ile co kosztuje, czy nabiją mnie na pal za to?
Kompletna, jednoosobowa linia produkcyjna alkoholu wysokoprocentowego na czasy niepewne.
Sprzedaje graty !>>> http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=5646688<<!

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
« Odpowiedź #16 30 Cze, 2014, 10:39:16 »
To nie jest pytanie do mnie :) Powinieneś raczej porozmawiać na ten temat z właścicielem marki, jeśli on nie ma nic na przeciw, to chyba żadną tajemnicą to już nie jest...

Offline Amal_68

• Pr0
« Odpowiedź #17 30 Cze, 2014, 11:46:58 »
Ok. Oficjalna zgoda producenta jest, także tego:

"Witam!
Ceny klamer kształtują się następująco: Klamry jednowarstwowe 99zł Klamry dwuwarstwowe 149zł Klamry 3 warstwowe 199zł Klamry na indywidualne zamówienie wg wzoru klienta to dopłata +50zł Cena paska to 49zł za gładki (czarny lub brązowy), 54zł za przeszyty (czarna, grafitowa i brązowa nitka) i 59zł pasek na indywidulane zamówienie (kilkanaście kolorów i opcji przeszycia)

Z okazji otwarcia sklepu (który mam nadzieję juz będzie na dniach) będzie promocja pasek gratis, więc i teraz mogę taką opcję zaproponować :)"

A teraz, let's cenyhejt anfangen! :D

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
« Odpowiedź #18 30 Cze, 2014, 11:59:20 »
To ja poproszę pasek
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
« Odpowiedź #19 30 Cze, 2014, 13:07:37 »
To ja poproszę pasek
Idź trolować w jakieś inne miejsce. Już błysnąłeś intelektem w poprzednim wpisie w tym temacie.

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
« Odpowiedź #20 30 Cze, 2014, 14:51:15 »
Przepraszam, myślałem że to dział offtopu
Jazz, Lounge, Downtempo