Autor Wątek: Płacenie przez PayPal w funtach, a przewalutowanie  (Przeczytany 4812 razy)

Offline maclaren2

• Użytkownik
Chcę kupić w Angielskim sklepie jedną rzecz około 3000 tys zł. I mam teraz pytanie jak wygląda sprawa przewalutowania jeśli płacę przez PayPal lub też klasycznym przelewem i oczywiście jak to zrobić aby wyszło jak najkorzystniej. Dodam, że mam konto w mBanku.
Z góry dzięki, za pomoc będę winny zimne piwko  ;)
« Ostatnia zmiana: 07 Cze, 2014, 17:38:10 wysłana przez maclaren2 »

Offline Musza

• Pr0
mogę Ci sprzedać funty na PayPalu jeśli chcesz po przeliczniku lepszym niż PayPal ;)
facebook.com/Musza.MorningWood

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
korzystaj z propozycji Muszki, przerabiałem to na wszelkie sposoby i nie było bata żeby to rozegrać po sensownym dla mnie kursie przy użyciu paypala i banku.
B ( o ) ( o ) B S

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
Tak jak wyżej.

Jeżeli nie masz takiej opcji, to taniej wychodzi przelać kasę na paypal, następnie przewalutować na funty na swoim koncie i dopiero płacić.
mniut i piah

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Jak Wy przewalutujecie  na Pay palu  ?

Offline maclaren2

• Użytkownik
Skorzystałem z propozycji Muszy i wszystko odbyło się ekspresowo. Jeszcze raz wielkie dzięki.

Offline Musza

• Pr0
Jak Wy przewalutujecie  na Pay palu  ?

po zalogowaniu po prawej stronie od :PayPal balance" masz odnośnik "Currency converter" a tam w okienku "Currency Exchange" możesz zamieniać waluty dowolnie.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Kurde mam po polskiemu i mam konwerter walut ale to mnie tylko pozwala obiliczyć ile mnie skasują a kasują tyle ze mnie sie słabo robi jak mam korzystac z pajpala.

Offline Musza

• Pr0
po przeliczeniu powinieneś mieć przycisk "dalej" i tam się zamienia

Offline Musza

• Pr0
Z tego co wiem jak ma sie w zlotowkach to platnosc leci wg tego samego przelicznika (po to jest ten caly kalkulator), wiec nie rozumiem trochę zabiegu.

Tam jest balance converter i payment converter, oba nieznacznie różne. Czemu różne? Niektórzy używają kart kredytowych, a oni muszą mieć gorsze warunki i przelicznik, bo nie przechowują na PayPalu swoich oszczędności.