Autor Wątek: czy są na sali jacyś motocykliści ?  (Przeczytany 1131 razy)

Offline sharpi

• Pr0
  • A można na kreskę?
czy są na sali jacyś motocykliści ?
« 17 Sty, 2014, 23:53:27 »
...bo szukam motorka jakiegoś ;)

Sprawa jest dosyć ciężka - mam A1, hyosung'a 125 chce się pozbyć - naprawde fajne moto ale jak na 125 jest po prostu za ciężki = na upartego mój brat swoją 50tką mnie objeżdża dopóki nie wbije na 4...a o 5tce mogę pomarzyć bo to tryb eco :/

Jeździłem dosyć sporą liczbą moto i stwierdzam, że dla mnie idealną pojemnością by było 250-300 ccm.
Wszyscy na gwałt mnie cisną na suzuki GS 500 - nie jeździłem na tym ale chyba będzie już troche za mocne - a ja nie jeżdżę jak idiota - od prędkości wole winkle ;)

No to teraz schody - motocykli z taką pojemnością to ja na palcach jednej ręki potrafie wymienić - oczywiście mówie tu o street'ach ;)
Jest yamaha ybr 250 - ale z drugiej ręki dobry egzemplarz jest troche przydrogi...
Jest hyosung gt 250 - bardzo lubie te motocykle, ale w PL z nimi jest troche cięzko, a tymbardziej jeśli chodzi o ten model...
I teraz najlepsze - z pośród wszystkich motorków najbardziej przypadł mi do gustu...<zatkać uszy> - chińczyk - konkretnie Zipp Nitro 250 - mówcie co chcecie naprawde genialnie mi się tym jeździło, potężne heble z przodu, stoppie mi co chwila wychodziło póki nie wyczułem hamulca, jak oglądaliśmy z kumplem rame w środku to zdziebko zszokowałem - tak solidnej ramy w chińczyku to ja bym się nie spodziewał-  wykonanie też niczego sobie tylko KURWA JEGO MAĆ Zipp wycofał go ze sprzedaży i będzie problem z dostępnością a o częściach zamiennych już nie mówie.
Jak już mówimy o chińczykach - junak coś tam ma ale tych tworów to ja sie cholernie boje

No i co tu robić ? Jak ktos coś wie to niech doradzi niekoniecznie musi być mowa o moich przykładach bo to tylko...moje przemyślenia ;)
Po prostu szukam motorka na szose, wygodnego ale z takim sportowym zacięciem. No i oczywiście ma się dobrze w zakrętach składać :D
"Tępi ludzie są jak tępe noże - krzywdy nie zrobią ale jak wkurwiają" - Anonim

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
Nie lepiej od razu wziąć 500 albo 600 ccm? Trzysetką to aktualnie moja siedemnastoletnia siostra uczyła się jeździć w wakacje :P
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline sharpi

• Pr0
  • A można na kreskę?
jedyna 500tka jaka mieści się w widełkach A1 to Gs500... tylko tyle tego jest w PL i 3/4 tak zajeżdżone, że żeby trafić na coś wartego uwagi to trzeba się w cholere najeździć...

No kuźwa...najchętniej to bym do niemcowni pojechał i sobie tego koreańca ściągnął...ale dobre 1,5 kafla będe musiał dopłacić za podróż i samą rejestrację w PL
« Ostatnia zmiana: 18 Sty, 2014, 00:10:03 wysłana przez sharpi »
"Tępi ludzie są jak tępe noże - krzywdy nie zrobią ale jak wkurwiają" - Anonim

Offline benkai

• The Resolver
  • Gaduła
Honda cb500. Tez nudna jak flaki z olejem, ale honda.

A tak wogole to kup se krosa dwutakt 250 i przerob na supermoto.

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
I tak najwięcej lasek wyrwiesz wożąc się czymś takim:

Spoiler
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.