Autor Wątek: Czy to orginalny shure sm57?  (Przeczytany 868 razy)

Offline Stachu

• Gaduła
  • Trv
Czy to orginalny shure sm57?
« 09 Sty, 2014, 00:57:02 »
http://allegro.pl/shure-sm-57-mikrofon-dynamiczny-sm57-wys-gratis-i3849875738.html
kojarze,że te mikrofony wiszą chyba w pizdu, ale mogę się mylić, potrafi ktos rozpoznać tylko po tych zdjęciach czy są oryginalne?
Udane dile: metal, Dale Cooper, Donnie, AngelSTM, MadYarpen, marczaq, Musza, Orange (Polecam!)

Offline Sulphur

• Pr0
    • Octagony
Odp: Czy to orginalny shure sm57?
« Odpowiedź #1 09 Sty, 2014, 01:14:13 »
Według mnie, nie jest to oryginał, ale więcej fot by się przydało.

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
« Odpowiedź #2 09 Sty, 2014, 08:37:14 »
Fake.

Najlepsze jest to, że rynek podrób tych mikrofonów jest tak wielki, że kilka lat temu podróby były sprzedawane w sklepach muzycznych jako oryginały :D

Chcesz oryginał - kup nówkę, najlepiej u niemca ;) Chcesz taniej? Poluj np na thomanie na b-stocka albo kup uzywanego audixa i5 - inne brzmienie (jaśniejszy), ale równie użyteczny i łatwiej o używkę nie będącą podróbą. Nie odważyłbym się kupić SM57 z rynku wtórnego, chyba ze od jednego z panów na forum, którym sam go sprzedałem :)
B ( o ) ( o ) B S

Offline Stachu

• Gaduła
  • Trv
« Odpowiedź #3 09 Sty, 2014, 08:43:48 »
No chyba tylko forum, albo sklep, dlatego dałem ogłoszenie. To mówisz, że nawet w polskim sklepie może się trafić fake? fuck
Udane dile: metal, Dale Cooper, Donnie, AngelSTM, MadYarpen, marczaq, Musza, Orange (Polecam!)

Offline maclaren2

• Użytkownik
« Odpowiedź #4 11 Sty, 2014, 23:54:01 »
Potwierdzam fake. Widać po napisie na mikrofonie. Generalnie jak napisał g-zs na rynku wtórnym ciężko jest dostać oryginał. Zawsze trzeba sprawdzić napis, kable pod kopułką i gniazdo - to takie kluczowe elementy gdzie od razu widać, a i tak pewności nie można mieć. Ja mam forumowy i na szczęście wygląda i brzmi jak oryginał :D