Autor Wątek: Widek & Nick Menza (ex- Megadeth, Marty Friedman) - współpraca  (Przeczytany 7393 razy)

Offline Widek

• Gaduła
Siema, sprawa dość świeża, musiałem się pochwalić - dzisiaj gadałem z Nickiem i niedługo nagra kilka coverów perkusyjnych moich utworow na Youtube, ponadto pomoże mi przy nagraniach garów na nową płytę.  ;D

Gdyby ktoś nie wiedział Nick był perkusistą Megadeth i Martiego w tych latach:

Megadeth (1989-1998)
Marty Friedman (1992–1997)

Jak tylko coś się pojawi to tutaj wrzucę, póki co wysłałem mu numery bez garów.  :headbang:

Trzymajcie kciuki, żeby coś fajnego się urodziło!

Offline Widek

• Gaduła
News: Do projektu dochodzi Michael LePond - basista Symphony X oraz Jon Howard - wokalista Threat Signal :)) Zobaczymy co z tego wyjdzie  :headbang:

Offline wuj Bat

• Pr0
Oby nie dance macabre ;).
Paczki z głów!

Offline Lothar

• Pr0
  • Ibanez <3
    • Spaceshark's Lair
Jaram się. Fajnie! Dawaj znac co dalej.
facebook.com/EnolyBand

Rób perke.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Jakby wyszło takie danse macabre jak Maidenom, to by akurat była zajebioza :D

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
Jakby wyszło takie danse macabre jak Maidenom, to by akurat była zajebioza :D

No chyba jednak nie :D
B ( o ) ( o ) B S

Offline Widek

• Gaduła
Wideo promujące tureckie blachy Soultone (Utwór : Ghost Resurrection z mojego albumu "Multiverse" z roku 2011.)

Nick ułożył swoją wersję garów do filmiku promocyjnego i zrobił to w stylu o wiele bardziej "oldschoolowym". Niestety w wielu momentach mocno się gubi z uderzeniami, aczkolwiek cieszę się ze wybrał mój kawałek do promocji :)

Co by nie było miłe uczucie widzieć byłego perkusistę legendarnego Megadeth grającego utwór mało znanego gościa z internetu :)

Oryginał :

« Ostatnia zmiana: 18 Sty, 2014, 02:09:08 wysłana przez Widek »

Offline wuj Bat

• Pr0
Pomijając wspomniane - wolę jednak wersję Nicka ;). Płynie i nóżka chodzi.
Paczki z głów!

Offline Widek

• Gaduła
Pierwsze info juz w zagranicznej prasie :)

http://www.blabbermouth.net/news/former-megadeth-drummer-nick-menza-collaborates-with-polish-guitarist-widek/

Widek (Maciej Dawidek) is a young guitarist and sound engineer from Poland. He makes instrumental melodic metal varying styles from progressive and ambidjent to metalcore. He does the whole recording, mixing and mastering process by himself in his own studio (Nova Studio & Widek Records). So far he has released three records: 2010 Songs (2011), Multiverse (2011) and Aurora Borealis (2012).

Menza has been rumored for second collaboration effort with Widek (Maciej Dawidek) and is expected to be joined by SYMPHONY X bassist Mike LePond and THREAT SIGNAL frontman Jon Howard.
« Ostatnia zmiana: 19 Sty, 2014, 19:08:33 wysłana przez Widek »

Offline Aremenius

• Pr0
  • HUE
"Takie tam w zagranicznej prasie" idealny motyw na samojebkę :D Tylko kup tą gazetę czy coś i będzie w ogóle ideał ;)

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
Duży szacunek, fajnie zagrane. Zwłaszcza podoba mi się jak gra na tomach i blachach.

Offline machloja

• Prawie użytkownik
Bardzo fajnie zagrane i bardzo fajna wiadomość ogólnie.
Możesz zdradzić jak nawiązałeś tę współpracę? Piszesz do nich na Twitterach, cz po prostu zauważają Twój geniusz:)?

Offline Widek

• Gaduła
Nick usłyszał jeden z moich utworów na YT i spodobalo mu się na tyle, że napisał do mnie e-maila. Natomiast basista Symphony X i wokalista Threat Signal to znajomi jego managera i także wyrazili chęć współpracy :)

Offline Turgon

• Gaduła
Widek, czekam na jakiś efekt tej współpracy, no wiesz taki, do odtwarzacza ;)
Swoją drogą garki Menzy zawsze mi się strasznie podobały, w końcu nie bez powodu okres Rust in Peace-Youthanasia to w mojej opinii najlepszy dla Megadethu :)
Ssiecie.

Offline Phoenix

• Użytkownik
Gratulacje, czekam na dalsze efekty współpracy.

Offline Lothar

• Pr0
  • Ibanez <3
    • Spaceshark's Lair
Ogolnie to gratulacje kolaboracji, na pewno przyniesie Ci to trochę PRu.

Co do samego Nicka - nie chce być postrzegany jako maruda ale wg mnie to to jest przeciętny bębniarz. Ani super równo, ani interesująco. Przejścia na tomach to jakiś infantylny żart. hurdurr.
facebook.com/EnolyBand

Rób perke.

Franq

• Gość
Ja mam podobne odczucia ale nie chciałem psuć tematu. Teraz już można się przyznać ;)

Moim skromnym zdaniem (nie grałem w Megadeth i nie byłem w Teraz Rocku) to gra zbyt oldschoolowo do Twojej muzy i szału nie ma... jest nazwisko.

Offline Widek

• Gaduła
Już niedługo! Gary skończone, teraz bas i wokal :)

Offline sharpi

• Pr0
  • A można na kreskę?
A ja myśle, że taki mariaż oldsqlowych garów i troche djentowego pitu-pitu może być całkiem ciekawe ... ;)
"Tępi ludzie są jak tępe noże - krzywdy nie zrobią ale jak wkurwiają" - Anonim

Offline Radek M

• Sith Lord
  • Pr0
  • "[pause] These go to eleven"
No pain No gain !

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline Widek

• Gaduła
Wycinek z amerykańskiej prasy :)

" 'Enter Through The Sun' will feature SYMPHONY X bassist Mike LePond and THREAT SIGNAL frontman Jon Howard.

Says Menza: "It feels good be jamming across the internet with such talented and rad players, Mike LePond is first rate I'm huge fan of Symphony X and Threat Signal, Jon Howard has an amazing voice and vocal range. it's to bad that Widek (Maciej Dawidek) don't live here in the sates as he would be my first choice as the guitarist."

'Enter Through The Sun' is expected to be released and available free in the weeks to come. Updates to follow.  "

Offline sify11

• Pr0
  • Rap Metal Katowice
    • FejsBukowa Strona Kapeli
ha, to kiedy sie przeprowadzasz?:D
i always go full retard

Offline sharpi

• Pr0
  • A można na kreskę?
'Enter Through The Sun' is expected to be released and available free in the weeks to come. Updates to follow.  "

:onan: :onan: :onan: :onan: :onan: :onan: :onan: :onan: :onan: :onan: :onan: :onan: :onan: :onan: :onan: :onan: :onan:
"Tępi ludzie są jak tępe noże - krzywdy nie zrobią ale jak wkurwiają" - Anonim

Offline Widek

• Gaduła

Nick udziela wywiadu podczas Namm 2014, i wspomina co nieco o mnie , oglądać od 4:20

Mega miło słyszeć coś takiego z ust legendy :)