Autor Wątek: Wykorzystanie cudzych tekstów i muzyki  (Przeczytany 8243 razy)

Offline blackdahlia

• Pr0
Ja pamiętam ich z Must be the Music, ze śmiechu nie mogłem, jak wszyscy komentowali, jakie to fajne i wgl, a nawet melodie 100% zerżnięte mieli z Rammsteina... xD
No jak coverowali Rammsteina to chyba nic dziwnego,  że melodie były w 100% zerżnięte? ...

EDIT: W ogóle to trochę ból dupy u kolegów widzę, gdyż Oberschleisen jak dużo by z Rammsteina nie kradł, osiągnął sukces. Mieszkam na śląsku, byłem raz na ich koncercie i zapewniam was, że na tym jednym koncercie mieli bardziej liczną publiczność niż większość naszych forumowych zespolików w całej karierze. Pomijając kwestię, że chłopaki mają też swoje kawałki, nie tylko spolszczone covery - można marudzić, że są proste, że podobne do Rammsteina, ale co z tego? Wy też gracie podobnie do Periphery, czy innych tam dżjentów, ale nikomu to nie przeszkadza.
Pierdoły pan piszesz straszne, chyba z bólu dupy wynikającego braku własnych pomysłów :D

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
Pewnie też gra Rammsteina w gaworzeniu ślunskim i mu przykro ;D

Offline Rames

• Gaduła
W ten sam sposób brak własnych pomysłów można przypisać 95% zespołów. Każdemu można zarzucić, że kradnie koncepcje kogoś innego. Nie rozumiem skąd tutaj aż taki hejt.

Offline vinz893

• Gaduła
  • DJAZZ.
"All metal riffs were already written by Black Sabbath, everybody's just playing them faster or slower."

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi

Offline Gveir

• Gaduła
  • Grunge Man
"All metal riffs were already written by Black Sabbath, everybody's just playing them faster or slower."

Aha, aha.
Zwycięzca Grand Prix "Najbiedniejszy Rig na sevenstring.pl" 2013 i 2014
http://muzycznymajdan.blogspot.com/ - pierdolnik muzyczno-płytowy

Offline czerez

• Gaduła
  • Morde mam może nie w tamburyn, ale mam zasady

Aha, aha.

no w końcu !!!
ja już nie mam siły tłumaczyć gimbusom , że całe  "Ride The Lightning" kultowego zespołu to zerżnięte Black Sabbath
"Z wiekiem spada zapotrzebowanie na zysk, a rośnie popyt na święty spokój" - Duńczyk !!!

Offline youshy

• Facebook follower No.1
  • Pr0
  • Why do you wear that stupid mansuit?
    • Brudne Brzmienie
vysnafca75 ciesz się że tego tematu nie zobaczył Leoś bo by się wkurwił (już nie mówiąc o Yonym).
"To, że nie mam projektu, nie znaczy, że nie mam projektu"

Profile na Tonexa, Kempera i inne -> https://brudnebrzmienie.pl/

Offline lwronk

• Pr0
    • Avernus Guitars
W ten sam sposób brak własnych pomysłów można przypisać 95% zespołów. Każdemu można zarzucić, że kradnie koncepcje kogoś innego. Nie rozumiem skąd tutaj aż taki hejt.

Jest różnica pomiędzy czerpaniem inspiracji z czegoś, a tłumaczeniem na swój niepełnosprytny język i to niezbyt dokładnie i uznanie za własne. Tak w skrócie ;D

Offline sify11

• Pr0
  • Rap Metal Katowice
    • FejsBukowa Strona Kapeli
Jest różnica pomiędzy czerpaniem inspiracji z czegoś, a tłumaczeniem na swój niepełnosprytny język i to niezbyt dokładnie i uznanie za własne. Tak w skrócie ;D

[hate]
sam jesteś niepelnosprytny
[/hate]
i always go full retard

Offline lwronk

• Pr0
    • Avernus Guitars
sify11

Żeby uniknąć nieporozumień, nie miałem na myśli gwary śląskiej.

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Załóż torbę z KFC na głowę, wymyśl  sobie jakiśpseudonim artystyczny i niczym się nie przejmuj. Nikt cię nie pozna.

od baketheda to Ty się odczep synu

Najlepsze jest to, że KFC tak całkiem niedawno (2-3 lata) czepiło się używania loga. Od tej pory ma biały.

nieprawda, to o czym mówisz miało miejsce dawno temu
przez jakiś czas używał białego
miał też naklejkę "the funeral" jako nawiązanie do cobra strike, ale teraz nosi normalny, szybko się połapali, że to jednak świetna reklama dla nich.

o bh to ja wiem wszystko ;x
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline Pronounce

• Pr0
Fakt, był też z napisem.

Swego czasu "wciągałem" wszystko w czym maczał palce.

Btw od czasu poczytania rzeczy na jego oficjalnej stronie chyba nie spotkałem równie odjechanych "historii" zespołu/muzyka :)

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
« Ostatnia zmiana: 06 Paź, 2013, 21:25:12 wysłana przez Johnny »
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline majkelk

• Pr0
  • Teksty są osobiste
Pozwolę sobie zacytować siebie:
Ja pierdolę, nie wierzę :facepalm: Zamknijcie to w pizdu, bo wyczuwam potężny shitstorm :D
"Raz na wozie, raz chuj ci w dupę..."

https://www.facebook.com/elinband/

Orange

• Gość
Załóż torbę z KFC na głowę, wymyśl  sobie jakiśpseudonim artystyczny i niczym się nie przejmuj. Nikt cię nie pozna.

od baketheda to Ty się odczep synu

To załóż sobie pudło po mikserze z Media cośtam. Wszystko jedno.