A wiecie misie-pysie że w lootym ma być premiera nowego albumu?
Tzn. o samym albumie już sporo było, ale daty premier jak dotąd poznałem dwie, obie błędne. CM na razie milczy, tzn. jest wspomniane, że można nowej płyty expectować soon.
Czas najwyższy, biorąc pod uwagę, że do studia wkroczyli w sierpniu (co wywróżyłem jakieś 16 miesięcy przed samym faktem i mam na to świadków!
.
Liczę, a wy liczcie wraz ze mną, że druga połowa lutego przyniesie nam kolejną porcję muzycznej rozkoszy i inspiracji pt. "The Obsidian Conspiracy"...
Album produkuje Peter Witchers, który zdaje się produkował, a także grał na gitarkach w solowym projekcie Dane'a. Wiązałbym to bezpośrednio z doniesieniami od samego Loomisa, który to rzekomo dał na tym albumie Warrelowi dużo więcej miejsca.
Mix i mastering - nasz kochany (no dobra, Twój kochany, mój tak średnio
) Andy S.
Jak na razie wiemy tyle o trackliście (podzieliła się nią z nami niezawodna ciocia wiki):
Spoiler Emptiness Unobstructed Without Morals And The Maiden Spoke Termination Proclamation (The) Obsidian Conspiracy The Blue Marble and the New Soul She Comes in Colors The Day You Built The Wall Poison Throne Beautiful Mistake Crystal Ship (The Doors cover) Transmission (The Tea Party cover) Jestem bardzo ciekaw jak to wszystko będzie wyglądało/brzmiało. Pewnie nieźle.
Póki co wnerwia mnie głównie to, że oficjalna strona nie działa. Intryguje mnie twitter Warrela (mam już nawet conspiracy theory na ten temat
. Czekać nie wyczekuję, bo niestety nie mam czasu (sesja
).
P.S. I nie, możecie zapomnieć o dziewczynkach na okładce płyty. Grafiki tym razem robi jakiś inny typ.
Kurde, wychodzi na to, że premiera będzie najwcześniej w kwietniu..? WTF?