Autor Wątek: Ciekawostki z niebieskiego dywanu  (Przeczytany 394745 razy)

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
Dziękuję za konstruktywną krytykę i miłe słowa. Bardzo to doceniamy i cieszymy się z tak kulturalnych i wspierających miłośników naszych gitar.

Witamy w internetach

Dziękuję, kompletnie zapomniałem, w jakim miejscu się znajduję. Co ja bym bez Was począł?!

Offline lupus

• Pr0
  • nadużywam delaya i reverbu
Co ja bym bez Was począł?!

Potomka.

Jeżeli chodzi o sam bas: te krzywe pickupy całkowicie rozwalają dla mnie estetykę wiosła... o rany. Brzmi zapewne kosmicznie, jednak kształt do mnie nie przemawia, za bardzo "kopnięty".
Niemniej skoro jest to właśnie to, za co zapłacił klient, mogę co najwyżej wyrazić opinię na podstawie własnego poczucia wątpliwej estetyki :) Skurvysyński bas - zdecydowanie Cthulhu lub coś na podstawie Swana/Lizarda.

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
No to może ustalmy, że ten jest przede wszystkim dla mnie i zupełnie przypadkiem też dla Michała ;) Dla całej reszty niechcących singlecuta jest jeszcze przecież to: http://skervesen.eu/instrument.php?id=20

Offline lupus

• Pr0
Toż mówię, że najważniejsze że się samemu zainteresowanemu podoba :) Kurwa, każda dyskusja o customach prowadzi do tego samego.

Offline escape_artist

• Pr0
  • Drę morde oraz zabijam szałtę. Majkel Patrz Wyżej!
taki...taki "fikuśny" :D lubie!
||Po prostu troche sie przyczepiliscie szczegolow zupelnie nie istotnych w tym momencie... || !!!!MAJKEL RÓB CEBULE!!!! ||Początkujący treser Lewiatanów ||

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Potomka.

Jeżeli chodzi o sam bas: te krzywe pickupy całkowicie rozwalają dla mnie estetykę wiosła... o rany. Brzmi zapewne kosmicznie, jednak kształt do mnie nie przemawia, za bardzo "kopnięty".
Niemniej skoro jest to właśnie to, za co zapłacił klient, mogę co najwyżej wyrazić opinię na podstawie własnego poczucia wątpliwej estetyki :) Skurvysyński bas - zdecydowanie Cthulhu lub coś na podstawie Swana/Lizarda.

Oj pierdolisz Pan. Proste pickupy przy krzywych progach doprowadzają mnie do szału

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Warto tez ustalić i doczytać jeden drobny szczegół . Ten bas nie jest "na podstawie" ani  "na bazie" . Ten bas jest autorskim spojrzeniem projektanta, kobiety nie mającej nic wspólnego z graniem ale mającej swoją wizje, ukierunkowaną przez ergonomię, styl i gust. Może sie podobac może i nie podobać.
Cóż nasze rozmowy internetowe o customach, zawsze bedą prowadzić do tego samego, gdyż jak wspomnę klasyka
jeśli piszesz ze gitara kola jest fakjna ale chujowo ze czerwona - jestes pedałem
jeśli piszesz ze lepiej zeby ją sprzedwawał później bo teraz nie masz kasy jesteś pedałem
jeśli ....  ;)
Każdy musi wyrazić swoją opinię i to jak najbardziej wyraziście no to i tak to wygląda.
Normalnie w realu, większość by albo przemilczała albo "jebała" za plecami :P  także niech sobie już tak to leci, skoro ja już na to nie reaguje to i reszcie tez sugeruje, bedziemy zdrowsi ;)

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
Jeżeli ktoś nie ma nic wspólnego z graniem, to pojęcie ergonomii gitary jest mu trochę obce, nie uważasz? :P
mniut i piah

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
Dlatego też to, co widzisz nie jest to 1:1 projekt narysowany przez panią projektant. Wspólnie z Jarkiem zrobiliśmy z artystycznej wizji instrument, który nadaje się do grania. Z Viperem Muszy było podobnie.

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
Mi się podoba, tak się chciałem przyjebać dla zasady ;)
mniut i piah

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
Wiem, zdążyłem już Cię na tyle poznać, ale poruszyłeś w sumie istotne zagadnienie, które warto było w rzeczy samej wyjaśnić :)
« Ostatnia zmiana: 10 Kwi, 2014, 12:00:46 wysłana przez mondomg »

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
Staram się być kreatywny jeśli chodzi o czepialstwo ;D
mniut i piah

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Jeżeli ktoś nie ma nic wspólnego z graniem, to pojęcie ergonomii gitary jest mu trochę obce, nie uważasz? :P

Szczesliwie mamy wiele przykładów na swiecie, gdzie wizja i zupełnie świeże spojrzenie na temat daje całkiem ciekawe rezultaty. Na ile są one wcześniej, przed pokazaniem światu, obrabiane przez tzw siedzących w temacie trudno powiedzieć, ale zapewne są.

Offline Pronounce

• Pr0
Moja główka będzie nieco lepiej pasować proporcjami do korpusu, ale fakt, klucze są większe, a i ta brontowa też nie jest wielka.

To rozumiem.
To, że klucze w basowych są większe oczywiście wiem, tyle że w Waszych basach klucze wydają mi się jeszcze większe ;)

Offline wuj Bat

• Pr0
Mondu (& dzielącej jego przestrzeń) powiem, albo pardon przypomnę, że jeśli zamierza się coś tworzyć, to:
- należy liczyć się z krytyką.
- dwa: istnienie hejterów jest komplementem.
- czy: nie takich hejtowali i hejtować będą.
- cztry: jeśli jest n pozytywnych komentarzy a n/40 hejtu, to cieszymy sie z n
Howgh.

Spoiler
Paczki z głów!

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog

Offline lupus

• Pr0
Ej, a jakby tak mu zmniejszyć "kopnięcie" na dole (czyli bardziej Lizard niż Swan, tam jest coś podobnego) i dać proste progi i pickupy? W sumie to "ramiona" doublecuta wyglądają fajnie.

Ciekaw jestem wizualizacji takiego pomysłu.

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
Profile w tym czarnym są nieco inne, niż u mnie:

U mnie właśnie na tyłku jest lekki profil, co finalnie optycznie nieco skróci całość.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Ej, a jakby tak mu zmniejszyć "kopnięcie" na dole (czyli bardziej Lizard niż Swan, tam jest coś podobnego) i dać proste progi i pickupy? W sumie to "ramiona" doublecuta wyglądają fajnie.

Ciekaw jestem wizualizacji takiego pomysłu.

czytaj : zrobić inny instrument

Tak, da sie ! :P

Offline benkai

• The Resolver
  • Gaduła
Thumba chcesz odtworzyć?

BTW, Jarku, czek it out:

i kazda, nawet najbardziej pojechana grafika w zasięgu ręki :)
« Ostatnia zmiana: 12 Kwi, 2014, 13:26:27 wysłana przez benkai »

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Znakomite :)

Offline benkai

• The Resolver
  • Gaduła
Jeszcze chinczycy zaczna podrabiac wasze wykonczenia na gitarach ze sklejki :)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Życie :D 

Offline wuj Bat

• Pr0
Fantastiko!
Paczki z głów!

Orange

• Gość