Autor Wątek: Most Hannest Schallera, no przechooy sliczny!  (Przeczytany 7885 razy)

Offline Pan Sinner

• MrWhosyourdaddybitch
  • Pr0
  • Miałki!
    • Torg
Most Hannest Schallera, no przechooy sliczny!
« 25 Sie, 2008, 21:16:20 »
Przezajebisty most! Jesli dobrze kumam, to moze byc to swietne rozwiazanie dla gitar z fanned frets! Niech ktos wysle maila do schallera z zapytaniem o dostepnosc wersji 7 w przyszlosci, mi cos nie dziala ten ich pokladowy webmail i wywala blad..

Wiecej info tutaj http://schaller-guitarparts.de/hp113000/Schaller-Steg-_Hannes.htm

Przy okazji, slodkie klucze do kompletu by byly :D http://schaller-guitarparts.de/hp1157/Schaller_-exclusively-processed..htm
« Ostatnia zmiana: 28 Sie, 2008, 23:49:38 wysłana przez Sinner »

Offline lokibalboa

• Pr0
zakochałem sie w kluczach. uwielbiam takie zestawienie materiał/kolor :onan:

Offline Pan Sinner

• MrWhosyourdaddybitch
  • Pr0
  • Miałki!
    • Torg
zakochałem sie w kluczach. uwielbiam takie zestawienie materiał/kolor :onan:

a ja w moscie i kluczach... trafilem na to przy okazji poszukiwan mostu do customa tygodnia moich marzen ;)

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
klucze ladne, ale most przesliczny, szkoda że nieruchomy :D
B ( o ) ( o ) B S

Offline skarhead

• Gaduła
Widziałem dwa dni temu, jak na stały most moze byc mistrz.

Teraz pytanie :

Czym sie rozni Schaller Floyd Rose III od II i zwyklego (II czyli pro od zwyklego to mniej wiecej wiem i wiem zeby omijac) ale III?

I kiedy w morde schaller zrobi wlasne OFR I do 7'mek ?

Offline Pan Sinner

• MrWhosyourdaddybitch
  • Pr0
  • Miałki!
    • Torg

Przeciez robi http://www.floydrose.com/7string.html wykonawca wszystkich OFR jest wlasnie schaller

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
klucze byly projektowane dla typow z orgy zeby przyciac koszty a zeby przypominaly przez nich uzywane LSRy.
dla mnie kupa
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline skarhead

• Gaduła

Przeciez robi http://www.floydrose.com/7string.html wykonawca wszystkich OFR jest wlasnie schaller

Sinner...

Porownywales kiedys budowe np plyty w OFR i Schallerze wysokoprofilowym? Nie? To masz prace domowa - rozwiazania w schallerze sa duzo praktyczniejsze, no i caly most wydaje sie byc solidniejszy imho.

Mam i OFR7 i Schallera FR 6 - duzo grubsza plytka, i pare naprawde rewelacyjnych patentów.

To ze jest podwykonawcą dla FR to wiem bo od co najmniej 5 lat jest tak samo - tylko pytanie czemu nie robia wlasnych.

Zna ktos odpowiedz w sprawie SFR2 i SFR3?

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
bo rynek gitar 7 strunowych jest ponoc niszowy...
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline Pan Sinner

• MrWhosyourdaddybitch
  • Pr0
  • Miałki!
    • Torg
wyslal ktos tego maila?

Offline skarhead

• Gaduła
Ponoć...

Ja miałem naprawde niezłe zdziwko jak doszedł mój OFR 7 a potem kupiłem gdzieś Schallera wysokoprofilowego 6.

"Prawie" to samo - schaller (tak z głowy bo nie włożyłem go do wiosła jeszcze ) ma duzo grubsza plyte, wymienne gwinty na siodełka, wymienne ostrza etc. No i wersja 6 byla mniej wiecej tak samo ciezka jak ofr do 7 :/

A wracajac do tematu dyskusji: grał ktos na fanned? jak to si nadaje ? co lepsze/gorsze ?

Offline Pan Sinner

• MrWhosyourdaddybitch
  • Pr0
  • Miałki!
    • Torg
A wracajac do tematu dyskusji: grał ktos na fanned? jak to si nadaje ? co lepsze/gorsze ?

to nie jest powrot do tematu.. zakladaj osobny watek

Offline neyoam

• Gaduła
Co racja to racja Sinner, połączenie tego mostu i kluczy rządzi :headbang:
khm...jajo

Offline purpleman

• zbananowany
  • Pr0
  • hie hie hie
Co racja to racja Sinner, połączenie tego mostu i kluczy rządzi :headbang:
E tam, moim zdaniem do tego mostka zajebiście pasowały by klucze z Sinnerowego setiusa, tylko złote, a nie chrom ;)
"grałeś kiedyś w samoloty?"

Offline Drevniak

• Pr0
  • I'm the black kozioł of your przeznaczenie
a sie zastanawiam jak z regulacja tego ustrojstwa? dojebie strunke 70 i bedzie płacz jak przy TOMie?
"Kobiety tak mają ponieważ niedorozwój emocjonalny często idzie w parze z niedorozwojem intelektualnym. "

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
a jaki masz w TOMie problem z 70? Mi 72 ładnie leży w obydwóch tomach Schallera :)
B ( o ) ( o ) B S

Offline Pan Sinner

• MrWhosyourdaddybitch
  • Pr0
  • Miałki!
    • Torg
a sie zastanawiam jak z regulacja tego ustrojstwa? dojebie strunke 70 i bedzie płacz jak przy TOMie?

ten most mozna dawac pod kontem, wiec nie sadze

Offline Drevniak

• Pr0
a jaki masz w TOMie problem z 70? Mi 72 ładnie leży w obydwóch tomach Schallera :)

trzeba juz przekrecać kostke to znany temat ale daje rade choć wolał bym zeby dało sie jeszcze przesunąc cos mi odwali i sobie dopierdziele grubsze  ;)

że pod katem można to na zdjeciach widziałem chodzi mi o zakres regulacji siodełek w mostku 10mm wiecej mniej itd bo sam mostek ciekawie sie prezentuje
« Ostatnia zmiana: 27 Sie, 2008, 01:37:49 wysłana przez Drevniak »
"Kobiety tak mają ponieważ niedorozwój emocjonalny często idzie w parze z niedorozwojem intelektualnym. "

Offline Pan Sinner

• MrWhosyourdaddybitch
  • Pr0
  • Miałki!
    • Torg
Gdybys wyslal maila, z zapytaniem o 7kowy model, to moglbys zapytac i o to... Jesli do jutra nikt nie wysle maila z tymi zapytaniami, to kazdemu piszacemu w temacie Leon da pajaca. Mialem nie mowic, ale Was lubie

Offline Nitram

• Google Master Class
  • Pr0
  • Beerserker
Śliczne jedno i drugie :D Ale jakiś wałek z tymi kluczami... Wiki mówi, że rutenu się wydobywa rocznie 12 ton a nie 120kg :D Sztucznie zawyżają wartość ;)
Some day... She'll be moaning just like i want to...

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
El Sinerro, bez cisnień :)

ja wysłalem, ale zapomniałem o tym wątku

wciąż czekam na odpowiedź
B ( o ) ( o ) B S

Offline Drevniak

• Pr0
też wysłałem z zapytaniem o 7 i 8, sinner chyba wiem dlaczego ci nie wysłało może nie zaznaczyłeś czy jestes Mr. czy Mrs. za pierwszym razem tego nie zrobiłem i mi błąd wyskoczył

Offline Pan Sinner

• MrWhosyourdaddybitch
  • Pr0
  • Miałki!
    • Torg
zaznaczylem

mimo wpisu w jednym oknie caly czas bylo podswietlone na czerwono. Mam dziwny komputer w pracy

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
wyczysc ciasteczka w przegladarce

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
Geez, ciezko sie z nimi rozmawia. Zapytałem w mailu czy będa dla siódemek te mosty to mi odpowiadział ze nie ma :/ ...tyle to i ja zobaczyłem na stronce. Wysłałem jeszcze jednego z zapytaniem czy jest szansa ze beda w najblizszej przyszłości, wiec czekamy na odp

E: właśnie dostałem odpowiedź...szybki jest ;)...ale nei ma się co cieszyć :/

pyt: czy jest szansa że w najblizszej przyszłosci pojawią się takie mosty

odp:
No! Next year we will perhaps start with 5strings.
Best
Lars

czyli w przyszłym roku przerzucamy się na gitary 5-strunowe xD
« Ostatnia zmiana: 28 Sie, 2008, 14:27:28 wysłana przez g-zs »
B ( o ) ( o ) B S