Będąc w piątek w Dzierżoniowskim sklepie muzycznym postanowiłem kupić wiosło ,które zauważyłem przed świętami.
Jest to gitara Koreańskiej firmy Shine, nie wiem za bardzo nic o tym wiośle, tyle co powiedział mi gościu( gitara była używana).
No więc podpiąłem wiosło i zacząłem ogrywać.
Cóż mogę powiedzieć jazz box'a w łapach miałem ze 2 razy jak się uczyłem grać i nie wiele mogłem na jej temat wtedy powiedzieć i kilka dni przed zakupem jak nagrywałem w studio ścieżki na Hagstrom'ie Vikingu Deluxe.
Jednak ten Shine to jest dokładnie to, typowy rasowy Jazz box z ciepłym nie co drapieżnym brzmieniem.
Na klinie w Marshallu JCM900 jest piękny aksamitny dół ,zrównoważona góra i lekko zadziorny wyższy środek.
Wiosło zaskoczyło mnie jak zmienilem kanal na przesterowany, ma fajny pazur sporo mocy w tych robionych na wzór Gretcha humbuckerach, a myslałem ,że wiosło raczej nie zrobimu mi szału na przesterze a tu taka mała nie spodzianka.
Moim zdaniem wiosło robione na wzór Gibsona ES wymieszana nieco z Gretchem, fajnie trzyma strój przy zabawie z Bigsby.
Ah bym zapomniał może ktoś z kolegów na forum bedzie w stanie stwierdzić czy wiosło ma zmienione siodełko na orginalną ervane, czy jest to jakaś podróbka
Specka i fotki:
Korpus: Boczki, płyta wierzchnia/tylna i blok w środku Klon
Gryf: Wklejany Mahoń
Podstrunnica: Palisander
Elektronika: 2 HB 2vol 2 ton 3way switch
Mostek: Rolkowy tune-o-matic i system tremolo Bigsby B70G
Klucze:Grover
Binding na korpusie gryfie i główce.