Witam, po oględzinach forum na temat wioseł, kolumn, sprzetu malego i duzego pisze z prosbami. Otoz poszukuje nowego wiosla, dokladnie takiego jak tematyka dzialu wskazuje, moja pierwsza siodemka. Przez moje rece juz pare gitar przeszlo, zaczalem od jakiegos drogiego akustyka, zeby potem dostac w rece swojego ukochanego SkyWay'a, nastepnie podrobka strata, Washburna Wi66 i na Cort EVL-Z4 konczac. Niestety teraz mieszkajac w krk, po roku spedzonym poza granicami Polski nie mam nic.
Szukam raczej taniego wiosła, a tu niestety wchodzi konflikt interesow gdyz wymagania mam raczej nie male. Staly mostek, dobre pickupy, w miare strojna, binding przynajmniej gryfu, skala dluzsza (przynajmniej 26,5'). Budzet mam troche elastyczny, zamiast podac odgorna granice, podam srodek czyli ok 1000zł. W tej cenie wielkiego wyboru nie ma..
Chcialem zakupic EXG-7 chwaliliscie to wioslo, poza tym lubie wspierac Polskie produkty. Ale promocja EXG sie skonczyla i pan mailowo zaproponowal mi cene 1700 z haczykiem, do tego nadmienil ze produkcja tego patyka im sie nie oplaca wiec to ostatnie sztuki, a jedyne co moge sobie w nim zmienic to pickupy. Trudno.
Mysle aktualnie nad Schecterem, szczytem byloby siedmiostrunowy Blackjack SLS z mostkiem Evertune i moze Alumami od Lace.. ale mnie nie stac
wiec dopadlem tansze wersje, SGR C-7, Demon 7 i nie wiem czy w Polsce mozna w ogole dostac Omen 7 Extreme i jaka jest jego cena.
Pierwsze: widzialem wiele pozytywnych opinii na temat SGR'a mimo niskiej ceny wykonanie podobno zadziwia, poza stockowymi przetwornikami. Demon 7 to wiosło dosc powszechne tez na przykład.
Co do prosby, co powiecie? Byc moze uda mi (nam) sie, zdecydowac cos za pomocą jakiejś dyskusji.
Na koniec dodam, ze bedę chciał zainwestowac w wiosło, pierwsza rzecz po zakupie tto na bank wizyta u lutnika, wymiana pickapow, byc moze kluczy, byc moze szlify.
PS. Gram cięzkie rzeczy, stad taka skala.