Autor Wątek: Tani "dobry" patyk.  (Przeczytany 4763 razy)

Offline Derpinator

• Nowy użytkownik
Tani "dobry" patyk.
« 26 Sty, 2013, 10:59:08 »
Witam, po oględzinach forum na temat wioseł, kolumn, sprzetu malego i duzego pisze z prosbami. Otoz poszukuje nowego wiosla, dokladnie takiego jak tematyka dzialu wskazuje, moja pierwsza siodemka. Przez moje rece juz pare gitar przeszlo, zaczalem od jakiegos drogiego akustyka, zeby potem dostac w rece swojego ukochanego SkyWay'a, nastepnie podrobka strata, Washburna Wi66 i na Cort EVL-Z4 konczac. Niestety teraz mieszkajac w krk, po roku spedzonym poza granicami Polski nie mam nic.

Szukam raczej taniego wiosła, a tu niestety wchodzi konflikt interesow gdyz wymagania mam raczej nie male. Staly mostek, dobre pickupy, w miare strojna, binding przynajmniej gryfu, skala dluzsza (przynajmniej 26,5'). Budzet mam troche elastyczny, zamiast podac odgorna granice, podam srodek czyli ok 1000zł. W tej cenie wielkiego wyboru nie ma..

Chcialem zakupic EXG-7 chwaliliscie to wioslo, poza tym lubie wspierac Polskie produkty. Ale promocja EXG sie skonczyla i pan mailowo zaproponowal mi cene 1700 z haczykiem, do tego nadmienil ze produkcja tego patyka im sie nie oplaca wiec to ostatnie sztuki, a jedyne co moge sobie w nim zmienic to pickupy. Trudno.

Mysle aktualnie nad Schecterem, szczytem byloby siedmiostrunowy Blackjack SLS z mostkiem Evertune i moze Alumami od Lace.. ale mnie nie stac :D wiec dopadlem tansze wersje, SGR C-7, Demon 7 i nie wiem czy w Polsce mozna w ogole dostac Omen 7 Extreme i jaka jest jego cena.

Pierwsze: widzialem wiele pozytywnych opinii na temat SGR'a mimo niskiej ceny wykonanie podobno zadziwia, poza stockowymi przetwornikami. Demon 7 to wiosło dosc powszechne tez na przykład.

Co do prosby, co powiecie? Byc moze uda mi (nam) sie, zdecydowac cos za pomocą jakiejś dyskusji.

Na koniec dodam, ze bedę chciał zainwestowac w wiosło, pierwsza rzecz po zakupie tto na bank wizyta u lutnika, wymiana pickapow, byc moze kluczy, byc moze szlify.

PS. Gram cięzkie rzeczy, stad taka skala.

Offline indabrain

• Pr0
  • http://www.miastogniewu.pl/
    • Miasto Gniewu
Zbieram na polu swej wiary, drobne fragmenty siebie....

Offline Derpinator

• Nowy użytkownik
Odp: Tani "dobry" patyk.
« Odpowiedź #2 26 Sty, 2013, 12:23:47 »
Jak rozumiem, bede pierwszym uzytkownikiem forum, ktory bedzie w posiadaniu tego modelu? :P Wyglada calkiem do rzeczy, ale na YT nawet probek nie moge znalezc. Moze znajdziemy cos jeszcze.

BTW. Jak ktos ma cos do sprzedania to tez smialo sie zastanowie.

Offline Gveir

• Gaduła
  • Grunge Man
« Odpowiedź #3 26 Sty, 2013, 12:38:29 »
Tak, chyba jeszcze nikt od nas nie ma. Szkoda, że późno się obudziłeś bo miałbyś teraz mojego Washburna WG-587 ;D
Co byś powiedział na to:

http://www.thomann.de/pl/ibanez_grg7221_bkn.htm
Zwycięzca Grand Prix "Najbiedniejszy Rig na sevenstring.pl" 2013 i 2014
http://muzycznymajdan.blogspot.com/ - pierdolnik muzyczno-płytowy

Offline indabrain

• Pr0
    • Miasto Gniewu
« Odpowiedź #4 26 Sty, 2013, 12:45:56 »
Przynajmniej 26,5 ''...

Offline Mastema

• Nowy użytkownik
« Odpowiedź #6 26 Sty, 2013, 13:03:16 »
PW.
(Aż mi wstyd, że piszę tu tylko w 'interesach' :) )

Offline sharpi

• Pr0
  • A można na kreskę?
« Odpowiedź #7 26 Sty, 2013, 16:59:22 »
wow...ten jacek jest zajebiaszczy - no i przynajmniej z lipy a nie cedru <fuuj>.
Jak wykonanie będzie git, to nic tylko zmiana pipków i mamy genialną alternatywe na exg 7 <który notabene powoli jest wycofywany z produkcji>
"Tępi ludzie są jak tępe noże - krzywdy nie zrobią ale jak wkurwiają" - Anonim

Offline Derpinator

• Nowy użytkownik
« Odpowiedź #8 26 Sty, 2013, 17:31:44 »
Juz wyprzedaja ostatnie sztuki, zaraz ma wejsc ostatnia partia, wiec jak ktos chce nabyc exg-7 za symboliczna cene 1700 z czyms to slac maila do dzialu sprzedazy detalicznej jak najszybciej!

A co do tematu. No ten Jackson jest interesujacy bardzo, wykonczenie niezle i co prawda pickupy do wymiany ale mostek juz mi sie podoba na ten przyklad. Ale do tego kolega Mastema zaproponowal mi Jacksona DX7, tez mi sie podoba ta opcja, pomimo korpusu ktory wyglada jak siekiera (jednak po dotychczasowych wioslach przyzwyczailem sie, do profilowanych korpusow), ceny nie podam jaka zaproponowal bo to juz jestem wstanie sam sobie ocenic, a w razie co ktos zapyta na PW rzeczonego pana ;)

@Indabrain - nie rozumiem, pomimo, ze nie napisales nic konkretnego, to rozumiem ze nie pasuje Ci dlugosc gryfu jakoby 26,5' byla juz dluga. Trzymalem w rece juz 27', osemke jeszcze jakas o dluzszej skali i musze powiedziec ze dluzsze pasuja mi bardziej, standardowe 25,5' to nie to samo i palce sie placza niepotrzebnie. Dlatego nie chce zwyklej czy  wynalazku w stylu 26,2' czy cos w tym stylu.

Offline snapkejs

• Użytkownik
« Odpowiedź #9 26 Sty, 2013, 19:15:18 »
juz wyslalem zapytanie do mayo o exg7 a jak zobaczylem tego jacksona to mi szczena opadla  :headbang:

Offline Musza

• Pr0
« Odpowiedź #10 27 Sty, 2013, 11:45:59 »
@Indabrain - nie rozumiem, pomimo, ze nie napisales nic konkretnego, to rozumiem ze nie pasuje Ci dlugosc gryfu jakoby 26,5' byla juz dluga. Trzymalem w rece juz 27', osemke jeszcze jakas o dluzszej skali i musze powiedziec ze dluzsze pasuja mi bardziej, standardowe 25,5' to nie to samo i palce sie placza niepotrzebnie. Dlatego nie chce zwyklej czy  wynalazku w stylu 26,2' czy cos w tym stylu.

Chodziło o to, że Ibanez którego zaproponował Gveir ma skalę 25'5, a ty zaznaczyłeś, że szukasz dłuższej ;)

BTW. Czemu piszecie, że pickupy w tym Jacksonie do wymiany, skoro nikt go jeszcze nawet nie ograł?
facebook.com/Musza.MorningWood

Offline Derpinator

• Nowy użytkownik
« Odpowiedź #11 27 Sty, 2013, 14:02:46 »
Bo stockowe pickaupy nie zastapia mi brzmienia BO czy Merlinow, mimo wszystko. Zobaczymy, jak juz nabede wioslo to bede kombinowac, bo marzylby sie mostek Evertune, czy wyprobowanie chociazby czegos od LACE ;) Jaka gitare wezme, zdecyduje dopiero jak temat umrze.

W takim razie zwracam honor koledze @Indabrain.

Offline indabrain

• Pr0
    • Miasto Gniewu
« Odpowiedź #12 27 Sty, 2013, 14:38:52 »
Dla mnie im dłużej tym lepiej, teraz mam 30" w ósemce i nie wrócę nigdy do krótszej skali, chociaż wcześniej preferowałem 25,5 w 7-kach. A co do pikapów to trzeba pograć na stockach i wtedy marudzić. W 2 EXG-7 z SH-4 po mostem, WSC pod gryfem pasował mi zajefajnie do tej dechy i na cleanach i na drajwach, pod mostem sprzęgał i mulił strasznie. Bez ogrania nie ma co pierdolić kocopołów że od razu do wymiany.

Offline Derpinator

• Nowy użytkownik
« Odpowiedź #13 28 Sty, 2013, 00:00:07 »
Wiadoma sprawa, ze stockowe pickupy nie musza brzmiec zle, moga zamiatc w pieknym stylu.. a ja zanim ogram swoja pierwsza siodemke, zakupie odpowiedni sprzet dudniacy i zaczne kombinowac to czasu troche minie. Ale do zmian w koncu dojdzie, nie ma takiej sily ktora by to powstrzymala w moim przypadku.

Swoja droga, troche odswieze temat, ktos cos jeszcze zaproponuje? Przejrze jutro thomann, sam podrzuce cos co mi wpadnie w oko i poczekam na komentarze, jak to w zyciu - troche wlasnej inwencji bo chlopaki same sie nie rusza ;)

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #14 28 Sty, 2013, 00:43:06 »
This topic:

Paczki z głów!