Autor Wątek: Wiem, że to nie forum komputerowe, ale... Monitor do około 1000zł  (Przeczytany 1482 razy)

Offline zerotolerance

• Pr0
  • Biegnę ci wpierdolić.
yyy, tego... Dobry! :D

Panowie, sprawa jest prosta, potrzebuję monitora/telewizoro-monitora/jak zwał tak zwał 22-24 cale do celów wszelakich (internety, praca w Kóbejzie, gry, filmy etc.), jedyny wymóg to 2x wejście HDMI i 1x DVI, chociaż te akurat nie jest absolutnym MUST BE.

Szczerze mówiąc przytłacza mnie trochę to co się obecnie dzieje na rynku monitorów/telewizorów, zresztą, ta granica zaczyna się powoli zacierać. Kiedyś jak się zachodziło do sklepu to było po prostu LCD i nie LCD, a tera to wymyślajo :D Matryce, TN, VA, IPS i miliard innych.

Jak znajdzie się ktoś mądrzejszy ode mnie to proszę o jakieś konkrety.

Offline zerotolerance

• Pr0
  • Biegnę ci wpierdolić.

Offline coin777

• Pr0
  • Nie moge Tego
    • YT
Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig

Offline Turgon

• Gaduła
Jeśli chodzi o monitory i wchodziłoby w grę przełknięcie braku HDMI, to polecam Dell'a U2412M.
Ssiecie.

Offline purpleman

• zbananowany
  • Pr0
  • hie hie hie
42" bez fullHD jako monitor? Trzeba by być masochistą chyba.

W ogóle, wiecej jak 32" to przesada IMO.
"grałeś kiedyś w samoloty?"

Offline Aston

• Pr0
    • Kanał YouTube
No, nie ma niestety full HD. Używałem 42 calowego tv z full HD jako monitora i nie było problemu. Od kiedy mam laptopa, włączam sporadycznie do oglądania filmów czy gierek.

Offline domas

• Moderator Globalny
  • Dziki osioł numer raz
    • Animus
Ja mam LG E2370V BF. Ma jakieś bajerki dla graczy typu Zero Delay czy inne Superresolution, których nie używam. Kupiłem go dlatego, że miał matrycę IPS i alu obudowę. Wyświetlany obraz jest na prawdę bardzo ładny, świetne kąty i kolory. Ma 2x HDMI, DVI i jeszcze D-Suba
Moim poprzednim monitorem był Samsung T220 z matrycą TN - przesiadałem się z innego samsunga z matrycą MPV. Kolory były strasznie blade, co prawda się tym jakoś mocno nie przejmowałem... Kupiłem potem tego LG i nie chcę żadnego innego! Jak patrzę na monitor z lapka, to mi się rzygać chce :D

Offline Turgon

• Gaduła
Ja mam LG E2370V BF. Ma jakieś bajerki dla graczy typu Zero Delay czy inne Superresolution, których nie używam. Kupiłem go dlatego, że miał matrycę IPS i alu obudowę. Wyświetlany obraz jest na prawdę bardzo ładny, świetne kąty i kolory. Ma 2x HDMI, DVI i jeszcze D-Suba
Moim poprzednim monitorem był Samsung T220 z matrycą TN - przesiadałem się z innego samsunga z matrycą MPV. Kolory były strasznie blade, co prawda się tym jakoś mocno nie przejmowałem... Kupiłem potem tego LG i nie chcę żadnego innego! Jak patrzę na monitor z lapka, to mi się rzygać chce :D
Domas, trzeba było kupować lapka bez IPSa (ja miałem trochę inny problem - lapek z IPSem, no i wszystkie tańsze duże monitory wyglądały słabo) :D?
Ssiecie.

Offline domas

• Moderator Globalny
  • Dziki osioł numer raz
    • Animus
Lapka mam TN, monitor do stacjonarki mam IPS. Mogłem szukać jakiegoś lapka z lepszą matrycą, ale bardziej zależało mi na exrpesscard i i7 QM ;)

Offline zerotolerance

• Pr0
  • Biegnę ci wpierdolić.

Offline Turgon

• Gaduła
Ssiecie.