Dajcie znac co sadzicie o brzmieniu:
Wszystko jest ustawione w Ampkicie, nie kombinowalem nic dalej:
setup jest taki: bramka szumow -> compressor -> tubescreamer-> peavey 6534+ sim -> mesa dr 4x12 cab + neumann u87 off axis, wszystkie sciezki sa w ustawieniu MIX (dodaje high pass i low pass na moje ucho), jest jeszcze SOLO (w tej opcji nie obcina specjalnie czestotliwosci)
W pierwszej próbce mialem ustawiony kanał rhythm na wzmaku, pozostale to juz kanał lead,
gain we wzmaku na 3, na ts-ie na 6, presence podkrecone wysoko 8-9, midy na 7, basy na 4, gora na 6 mniej wiecej,
Gitara to moj PAS-ek na sh-4, przestrojona dp drop F# na strunach 10-46
Pierwsza probka w wersji kanal rhythym z niskim gainem
Wlacz osadzony player soundcloud
Druga probka to samo, z gainem poprawionym i do tego kanal lead
szybkie zuo (chyba najbardziej równo nagrana próbka...wow, dumny z siebie ech)
pomysł z pierwszej próbki troche rozwinięty z artefaktem komórkowym na koniec (można bez glitch'a?:D można:P)
na koniec zwrotka z Icarusa Peri Peri, o dziwo bramka szumów ustawiona ekstremalnie daje rade i wycisza mocno tak jak trzeba
(Jest duzo zonkow, ale tu nie o to chodzi, wiekszosc nagrywalem kiedy mój szesciomiesieczny syn bawil sie na podlodze o 6.00 rano a ja na kanapie na sluchawkach bzdziagi jakieś, także przyznaje jest na szybko bo czasu na granie mało), moge jakies coś bardziej konkretnego nagrać, ale wtedy bym sie ucieszył jeżeli ktoś miałby ochote ulożyć perke i bas i moze zmiksowac to zeby sie przekonac jak to daje rade:)
EDIT - zwracam honor, buraka strzelilem