Autor Wątek: [headcharge] Komu koszulkę??? - Dahaca - The Pure Misanthropy - Widek Mix  (Przeczytany 9007 razy)

Offline Ghost_of_Cain

• Pr0
Zawsze jestem otwarty na konstruktywną krytykę, ale tutaj to chyba czepiasz się na siłę :P :) Ale dzięki za wypowiedź w temacie :)

Nie, nie na siłę; poziom jest uber pro, więc jakieś drobnostki mogą mi przeszkadzać - jestem wybrednym konsumentem - ale naprawdę nie czepiam się dla samego czepiania, bo po co.

Nic już nie mówię, choć wiem że miałem rację - to fajne i miłe darcie mordy jest obarczone nie-angielską wymową. Dobitnie ilustruje to "I will rise _above_" w tytułowym, 2-gim kawałku.

Ale to mój problem, po prostu muszę się przyzwyczaić, że nie wszędzie śpiewają Eric Idle i John Cleese ;-) Taki jest już świat i koniec - gdybym się miał dopierdzielać, dopierdzieliłbym się tak samo, dokładnie tak samo, do tego zacnego Francuza, śpiewającego gościnnie u Widka. Więc peace, skonstatujmy, że nie samymi angolami człek żyje.

Offline headcharge

• Pr0
    • OVKHAOS
Spoko, szanuje Twoje zdanie ;]

Offline Vicol

• Pr0
    • Nakvrw und Śmierćmetal
Pany, jakie chuj z wokalem, to chyba najlepszy wokal jaki do tej pory na forum słyszałem  :o
Nie no, zajebysty jest. Choć ja tam do kwestii wokalu nie przywiązuję zbyt dużej wagi. Muza ma bujać a w darcie i tak się za bardzo nie wsłuchuję. No chyba, że wokal jest tak pedalski i chujowy jak w periferach czy innym pop-drzentowym gównie dla gimbusów, to wtedy po prostu tego nie słucham, choćby nie wiem jak zajebista byłaby warstwa instrumentalna.
Spoiler
synkopy to guwno

Offline Sulphur

• Pr0
    • Octagony
Mam to samo Vicol :D a najczęsciej po prostu wyłączam :D

Offline blackdahlia

• Pr0
Ło mega panie! Co do wokalu to momentami jakbym słyszał koreja z szitknota :D

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Mimo ze nie gustuje w tego typu muzyce to przyznac muszę ze pare rzeczy bardzo mi sie podoba.
Aranżacja bebnów , Bas jak gra-brzmi i co gra. Smaczki dodatki, ogolny wizerunek kawałka. Przemyślany bujajacy i nie nudny a momentami nawet zmuszający do wsłuchania sie. Chciałbym jeszcze na starość wydac tak zrealizowaną płyte wiec z lekka zazdraszczam i gratuluje ;)

Offline lupus

• Pr0
  • nadużywam delaya i reverbu
Mimo ze nie gustuje w tego typu muzyce to przyznac muszę ze pare rzeczy bardzo mi sie podoba.
Aranżacja bebnów , Bas jak gra-brzmi i co gra. Smaczki dodatki, ogolny wizerunek kawałka. Przemyślany bujajacy i nie nudny a momentami nawet zmuszający do wsłuchania sie. Chciałbym jeszcze na starość wydac tak zrealizowaną płyte wiec z lekka zazdraszczam i gratuluje ;)

jak dobrze pójdzie to w przyszłości dobre płyty będą nagrywane na Twoich gitarach, więc tak strasznie źle i tak nie będzie ;D

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
Fasol, zostałem fanem Twojego zespołu! :tak:
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline headcharge

• Pr0
    • OVKHAOS
Dzięki chłopaki, lejecie miód na zespołowe uszy :)

Offline Art

• Użytkownik
O koncertach już coś wiadomo? Jakieś plany, rozważane możliwości... ?

Offline headcharge

• Pr0
    • OVKHAOS
Na chwilę obecną plany an listopad, jak macie jakieś dobre propozycje to walcie na priv :)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Fasol to jest tak zrobiony materiałe ze albo Ty jesteś nieświadomy co zrobiliście albo ja z kim gadam ;)
Niniejszym informuję Ciebie ze jeśli nie dopilnujecie porządnej promocji to masz ode mnie kopa w dupe.... bez prawa do odwetu ;D

Offline headcharge

• Pr0
    • OVKHAOS
Łoo kurwa, commelinę, dzięki :) No wiesz, costam będziemy działąć, ale wiesz jak to w polandi z metalem jest jest ;]

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
To ja się jeszcze porozpływam... jak widziałem was na żywo to tamte kawałki zajeżdżały Hunterem trochę i od tego czasu jest niesamowity postęp.
Chciałbym wydać tak spójny materiał kiedyś. Gratki jeszcze raz:)

Offline headcharge

• Pr0
    • OVKHAOS
Dzięki, utwory kompozycyjnie bardzo się nie zmieniły, ale doszło trochę klawiszy, no i zdecydowanie wokal się zmienił - jest po ang. teksty dużo lepsze oraz same patenty na wokal są dużo bardziej pasujące do muzyki.

Dzięki za dobre opinie, jestem trochę zaskoczony, że tak wam się podoba :)

Offline Sulphur

• Pr0
    • Octagony
Dobra muza, to co ma sie nie podobać! :)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Fasol polandia nie polandia jeden chui, są kapele ktore wyszły na powierzchnie wiec i Wy możecie, nie patrzcie na stereotypy tylko równajcie w górę pamietaj równajcie w górę.
Macie fundament a dobry fundament to podstawa. Wiekszość  kapel niestety ociera sie o bylejakość lub jakośc wytarczającą na polandie jak to ująłeś. Uważam ze macie coś więcej ale to przede wszystkim Wy musicie uwierzyć.

Offline headcharge

• Pr0
    • OVKHAOS
Chcieć to my chcemy i to bardzo, tylko, że trzeba pogodzić granie z pracą itp. a żeby zrezygnować z roboty, to trzeba wejsć z graniem na odpowiednie obroty i to jest problem, odpowiedni. menago, promocja itp. No ale jak bysmyh nie wierzyli to już dawno byśmy to rzucili iw pizdu :)

Dzięki wam za miłe słowa :)

Dzięki Vicol ;)

Offline JC

• Prawie użytkownik
  • Coffee Anal
Zajebiste granie, konkret najebka! Okładka bardzo mi się podoba, można wiedzieć kto Wam ją robił? Będzie ten album dostępny fizycznie w pudełku?
Satanizm jest zajebisty! Sprzedam
It's only rock'n'roll but I like it

Offline headcharge

• Pr0
    • OVKHAOS
Mroziu, będzie, jak  kurwa kasa będzie :D Wszystko gotowe, wkładka, okładka podkładka bla bla bla... tylko money money money jak śpiewał pewien szwedzki stół, tzn zespół :P

Okładkę robił nasz wokalista, Pan Magazynier z ASP. Jak byś potrzebował jakiś konkretów, typu okładka, efekty specjalne do video itp. to wal, chłopak dorabia sobie po pracy a ma skilla, więc  :)

Dzięki za wszystkie pozytywne opinie. Jak macie kaprys nam pomóc to zapraszam do dania lajka na fb!

http://www.facebook.com/Dahaca

Niech będą z wami nordyckie wiatry! ;)

Offline Vicol

• Pr0
    • Nakvrw und Śmierćmetal
Po nordyckiej grochówce ;)
synkopy to guwno

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
A Ci znowu o pierdzeniu ;)

Przyznam, że za pierwszym razem mi nie podeszło. Coś może nie miałem humoru. Teraz siadłem do nadrabiania nieprzeczytanych tematów w dziale z twórczością i po ponownym przesłuchaniu stwierdzam, że w dupie byłem i gówno widziałem (wtedy, znaczy, wcześniej). Teraz nie dość, że mi się podoba, to byłbym może nawet w stanie się wybrać na koncert :)

Ale żeby tak słodko nie było: Widek! niech mnie kule biją, nie głaszcz tak tych mixów! ;) Zwyczajnie za perfekcyjnie wychodzą. Co do wokalu: nie słuchałem zbyt dokładnie reszty kawałków, ale może więcej zdecydowania? Momentami ma już wejść więcej tego mastodonta, a tu znowu darcie, i znowu prehistoryczne potwory i zaraz znowu nastolatek, jeśli rozumiecie, co mam na myśli.

Ogólnie gratuluję zaparcia, talentu i życzę dalszych sukcesów! Tylko żeby Wam teraz do głowy nie przyszło zespół rozwiązywać albo inne tego typu pomysły ;)

Offline headcharge

• Pr0
    • OVKHAOS
hehehe :) dzięki za konstruktywną opinię :)

Offline Vicol

• Pr0
    • Nakvrw und Śmierćmetal
Nie słuchaj go. WIĘCEJ DARCIA MORDY!!! :headbang:
synkopy to guwno