na życzenie Drevniaka opisuję wiesło które póki co tylko projektuje z pomocą Pana Przemka.
Jak wiadomo gitara będzie miała korpus 28,5", będzie najprawdopodobniej 7-strunowa, co do specyfikacji dokładniejszej to tak:
NTB, 24 progi XJ
siodełko grafitowe albo mosiężne, zastanowie sie jeszcze bo ostatnio z obydwoma mam problemy, ale skłaniam sie ku grafitowemu
drewno na gryf to klonik + bubbinga
skrzydełka mahoń albo jesion, zależy co jak bedzie sie komponowało wizualnie, choc z jednej stronie chciałem żeby nie była strasznie ciężka a z 2 bardzo lubie mahoń
na top zamierzam walnąć kamfore Burl
wykończenie chce natural z widoczna klejonką (bo jeszcze takiego nie mam

)
kolor osprzetu chyba czarny, jeszcze zdecyduje
podstrunnica hebanowa, na 12 progu blok z napisem Chi Ksi Sigma w pionie:
Χ
Ξ
Σ 

tak po za tym będize czysto na progach, będa sajd dotsy
i jeszcze bialby binding dookoła gryfu i główki
Elektronika:
no, tu zaczyna się cała zabawa, pomysł elektroniki jest mój połączony z propozycjami i rozwiązaniami p. Przemka:
- Pickupy to 2x Merlin7: pod mostem Hellfire, w pozycji ŚRODKOWEJ legend (gryfowego niet

)
- przełącznik 3-pozycyjny do zmiany przystawek: w pozycji na prawo i środkowej będzie hellfire, w pozycji na lewo będzie Legend
- 2x mikroprzełącznik dwupozycyjny do rozłączania cewek (po jednym do każdej przystawki)
- 2x potencjometr volume
no i główny czad:
2x gniazdo wejściowe jack

które będą podłączone do 3-pozycyjnego przełącznika, który to z kolei będzie działał wedle takiego schematu:
- 1 pozycja - oba humby grają na wzmaku nr 1
- 2 pozycja - każy humb gra na osobnym wzmaku
- 3 pozycja oba humby grają na wzmaku nr 2
gitara będize podłączana do 2 wzmacniaczy i będe mial możliwość zmieniac sobie kanał czysty na przesterowany za pomocą przelącznika przystawek, lub korzystać tylko z jednego wzmacniacza i jego dobrodziejstw w tradycyjny sposób

I co o tym myslicie?