Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Wszystko o ciasteczkach
( Obraz usunięty.)
Istnieją w zasadzie dwie podobne do siebie rośliny: pierwszy, kwitnący na wiosnę krokus wiosenny (szafran wiosenny, Crocus vernus) oraz drugi, kwitnący jesienią zimowit jesienny (Colchicum autumnale). Z tych dwóch rodzajów, krokusy są spotykane znacznie częściej. Powodują one zaburzenia żołądkowo-jelitowe, objawiające się wymiotami i biegunką. Natomiast zimowit jesienny jest wysoce toksyczny, ze względu na zawartą w nim kolchicynę. Tutaj objawy są znacznie gorsze: wymioty, krwawienia z przewodu pokarmowego, uszkodzenie wątroby i nerek oraz niewydolność oddechowa. Mogą pojawić się natychmiast albo z kilkudniowym opóźnieniem.
garnkiściana
Cytat: theremin w 08 Kwi, 2017, 13:55:28( Obraz usunięty.)Wytłumaczy ktoś?
Daruś, a zobacz może teraz ( Obraz usunięty.)
Cytat: wuj Bat w 10 Kwi, 2017, 10:12:52Daruś, a zobacz może teraz ( Obraz usunięty.)Próbowałem już to gdzieś rozkminić, ale dupa
Cytat: Dmaligator w 10 Kwi, 2017, 17:42:54Cytat: wuj Bat w 10 Kwi, 2017, 10:12:52Daruś, a zobacz może teraz ( Obraz usunięty.)Próbowałem już to gdzieś rozkminić, ale dupa No, nie jestem. Chyba nie jesteś kibicem ?"Arka Gdynia kur.. świnia"
Cytat: Algiz w 10 Kwi, 2017, 17:54:30Cytat: Dmaligator w 10 Kwi, 2017, 17:42:54Cytat: wuj Bat w 10 Kwi, 2017, 10:12:52Daruś, a zobacz może teraz ( Obraz usunięty.)Próbowałem już to gdzieś rozkminić, ale dupa No, nie jestem. Chyba nie jesteś kibicem ?"Arka Gdynia kur.. świnia"