Dobra, jest topik o serialach, to i czemu by nie o komikach?
Mam tutaj na myśli raczej zagranicznych, bo pewnie i tak już większość widziała co ciekawsze skecze i występy polskich komików, więc nie ma co rozpisywać się o rzeczach każdemu dobrze znanych.
Najchętniej wiadomo, nazwiska, ewentualnie jakieś występy lub skecze albo chociaż tematyka. Poniżej na dobry początek kilka linków ode mnie:
Jeff Dunham - znany pewnie już każdemu, no ale żeby nie było to wrzucam. Zajebiste skecze z kukłami (moi ulubieńcy to Achmed i Walter), oraz sam stand-up też całkiem niezły.
George Carlin - koleś jest słynny z jego satyr nas temat religii. Nie umiem podać konkretnych występów niestety
Ale jak widziałem różne urywki, to jest konkret.
Eddie Izzard - Widziałem jego jeden pełen występ "Dress to kill" i jest kurwa taki konkret, że ja pierdolę
Tematyka bardzo różna, od historii, poprzez języki i kulturę, po groteskowe absurdy o zwierzętach itd.
Jim Jeffries - widziałem tylko jeden jego skecz o religii i był konkret. Nie wiem jak reszta, ale zapowiedziało się na tyle obiecująco, że postanowiłem to tu wrzucić
Elon Gold - podobnie jak wyżej, widziałem tylko jeden skecz - o różnych akcentach angielskiego - i tez mi się spodobało na tyle, aby tutaj wspomnieć o kolesiu.
Coś jeszcze ciekawego ktoś może polecić?