Wczoraj stałem się posiadaczem takowego. W cenie umiarkowanej od Pana ze śląska za pośrednictwem allegro. Trochę mnie naoszukiwał z lampami bo na aukcji było napisane że i na preampie i na końcówce nówki sztuki, kiedy jednak go ogrywałem twierdził, że już tylko na końcówce są nowe, natomiast moim zdaniem obdrapane i osmolone lampy mocy nie są również nowe. Poza tym wszystko ok. Przy zakupie ogrywałem go na marszałku 1960A na G12t75 i składak soundcity na V30. Na marszałku git. Dużo mięsistego środka, górka nie drażni, trochę mało ogarnięty dół, ale djęntów nie gram, więc nie poczebuję takiego automata. Po podłączeniu pod soundcity kupa straszna. Siara i dół. Gdyby miał tylko tą pakę nie wziąłbym head'a. O dziwo jego JCM 900 na soundcity grał w pytkę. Nawet bardzo w pytkę. No nic. Zwiozłem głowę do domu i z wieczora zaczeliśmy testing u siebie na salce. Kolumny to znowu marszałek 1960 LEAD na G12t75 prawie nówka i engl pro 412 na V30. Marszałek na pierwszy strzał. No i tu coś nie tego. Środka w chuj, że uszy bolały. Ciężko to było zdjąć. Jakieś krancze nawet spoko ale coś mocniej to uszy bolą. Treble, midle gdzieś daleko bas. Trochę się zniesmaczyłem. Na koniec engl. O dziwo w porównaniu do soundcity na V30 tu całkiem przeciwnie, odwrotnie. Na englu zagadało to bardzo dobrze. Brzmienie zwarte, dołu tyle ile być powinno, nie siarzy, środek na swoim miejscu. A więc, jest git. Riffowo jest fajnie, solowo wymiata. Szukam teraz paczki, i wyjeżdżając ze śląska byłem pewien że potrzebuję 1960a na G12t75, jednak teraz już nic nie wiem
Tak z minusów to korekcja mogłaby być sprawniejsza, kręcenie gałami owszem cośtam zmienia ale niewiele. Chyba że jeszcze się nie nakręciłem na tyle, albo nie umiem. Jak ktoś posiada bądź posiadał proszę również o opinie, szczególnie pod jakimi pakami głowa śmigała lepiej czy gorzej. Pozdrawiam!
Foto z telefonu: