Autor Wątek: Piec odbiera ruskie radio ???!!!  (Przeczytany 12822 razy)

Offline sharpi

• Pr0
  • A można na kreskę?
Piec odbiera ruskie radio ???!!!
« 06 Mar, 2012, 09:33:05 »
Yo

Ostatnio byłem u znajomej coby pouczyc jej syna popitolic gitarze.

Podpinam jego piec, pokazuje ktore galy do czego, rozkrecam voluma a tu zonk...slysze ruskie radio ! WTF ?!

Piecyk to Crate FW 15R, gitarka Samick tr1 i kabel blizej nieokreslonego producenta...
"Tępi ludzie są jak tępe noże - krzywdy nie zrobią ale jak wkurwiają" - Anonim

Offline dziador1

• Gaduła
  • Niereformowalny oszołom !!!!
He , he.......  To  ciesz  się  , że  nie  "Radio  Maryja"  :)

A  na  poważnie......oczyw iscie , że  jest  to możliwe  ...ja  na  moim  starym  LDM  combo  odbierałem  wszystkie  CB  radia  które  gadały  w  okolicy......ale  od  czego  jest  to  zależne ?  Nie  mam  pojęcia  ;)

Offline sebasw

• Gaduła
Zaliczyłem też to nie raz :-D

Offline dziador1

• Gaduła
Wielkich  tez  to  dotyka....

Podobno  wejsciówka  do  Flying In A Blue Dream.....Satrianie go.......te  głosy  dziecka  i  jakiejś  tam  babki , powstały  przez  wyłapanie  niechcący  radia  na  wzmaku  przy  nagrywaniu  kawałka.....podobno  satchowi  się  to  spodobało  i  tak  zostało  :)

Offline Drozd

• Pr0
  • Serius big fella
Wzmacniaczem tego nie przerabiałem, ale ramię gramofonu owszem łapie jakieś syfy ze wschodu :D

Wątek by się bardziej do offtopu nadawał BTW
weimar guitar gently weeps

Offline Drevniak

• Pr0
  • I'm the black kozioł of your przeznaczenie
kabel? właśnie nie pamiętam bo spotkałem się na combie laney-a HC
"Kobiety tak mają ponieważ niedorozwój emocjonalny często idzie w parze z niedorozwojem intelektualnym. "

Offline BetoNova

• Gaduła
  • Wut?
    • Mein zespół
Też mi się to zdarza przy używaniu DDRowskiego Regenta w domu czasem. Zwłaszcza, jak podłączę kaczkę. Jakiś lampowy head handmade, co był na salce, też tak miewał.

Offline Kali

• Gaduła
jakiś czas temu mój Uberschall zaczął łapać radio w jednej z sal prób, w której grywam... po zmianie pieca na CAA OD-100 skończyły się moje kłopoty z radiem... teraz radia słucha basista, bo jemu zaczęło grać :D

Offline dziador1

• Gaduła
Ale  to  co ?  Wszyscy  odbieracie  ruskie  radio ?  ;)  Czemu  nie  radio Maryja ?

Offline Vicol

• Pr0
    • Nakvrw und Śmierćmetal
Ale  to  co ?  Wszyscy  odbieracie  ruskie  radio ?  ;)  Czemu  nie  radio Maryja ?
Bo mam hellfire z filtrem antymaryjnim :P
synkopy to guwno

Offline zibisound

• Prawie użytkownik
Witam. Odbiera piec radio, bo brakuje kondensatora ok 20-30 pF na wejściu wzmaka i trzeba go  wlutować między siatkę pierwszej lampy a masę. Pozdrawiam-Zygmunt.

Offline dziador1

• Gaduła
Ooooo  i  proszę  !!  Można , ...można  ?  :)

Offline Drozd

• Pr0
  • Serius big fella
jakiś czas temu mój Uberschall zaczął łapać radio w jednej z sal prób, w której grywam... po zmianie pieca na CAA OD-100 skończyły się moje kłopoty z radiem... teraz radia słucha basista, bo jemu zaczęło grać :D
Witam. Odbiera piec radio, bo brakuje kondensatora ok 20-30 pF na wejściu wzmaka i trzeba go  wlutować między siatkę pierwszej lampy a masę. Pozdrawiam-Zygmunt.

Jednak Reinhold Bogner to pizda. Albo jest nostalgicznym, zakochanym w przeszłości byłym NRDowcem (echter Ossi)
« Ostatnia zmiana: 06 Mar, 2012, 15:26:16 wysłana przez drozdu »
weimar guitar gently weeps

Offline Sulphur

• Pr0
    • Octagony
To, że czasami odbierało radio to nic. U mnie na próbie raz zaistniała sytuacja, że kumplowi przestał grać wzmak. Byłem wyciszony, ale słyszeliśmy cichy dzwięk gitary. Obsłuchalismy jego pake, nawet piec. Okazało się, że jakims cudem, bez połączenia, jego zestaw było słychać u mnie... cicho ale było :D

Offline Vicol

• Pr0
    • Nakvrw und Śmierćmetal
Podobno  wejsciówka  do  Flying In A Blue Dream.....Satrianie go.......te  głosy  dziecka  i  jakiejś  tam  babki , powstały  przez  wyłapanie  niechcący  radia  na  wzmaku  przy  nagrywaniu  kawałka.....podobno  satchowi  się  to  spodobało  i  tak  zostało  :)
A ten kawałek chyba cały został nagrany tą metodą:
S.Y.L. - Info Dump
synkopy to guwno

Offline sify11

• Pr0
  • Rap Metal Katowice
    • FejsBukowa Strona Kapeli
kiedyś stary mikrofon wokalowego zbierał jakieś radio :D
po zmianie majka minęło. w pierwszej kolejności bym sprawdził kable ;)
i always go full retard

Offline Sulphur

• Pr0
    • Octagony
Popieram Sify. Olabogi miały zwiększoną tendencję do odbierania radióf.

Offline maclaren2

• Użytkownik
Mój Tiny Terror po cichutku też czasami coś łapie tylko, że z Czech, nie wiem czy to raczej nie gitara bo jak stanę w innym miejscu tu już nie.

Offline Kali

• Gaduła

Jednak Reinhold Bogner to pizda. Albo jest nostalgicznym, zakochanym w przeszłości byłym NRDowcem (echter Ossi)

to samo chciałem napisać... kolejny piec z błędami konstrukcyjnymi :D

Offline sify11

• Pr0
  • Rap Metal Katowice
    • FejsBukowa Strona Kapeli
Mój Tiny Terror po cichutku też czasami coś łapie tylko, że z Czech, nie wiem czy to raczej nie gitara bo jak stanę w innym miejscu tu już nie.

hmm na starym mieszkaniu miałem tak, że jak stanąłem z gitarą obok access pointa to coś trzaskało w piecu. krok dalej było ok
i always go full retard

Offline wrobelsparrow

• Pr0
  • "Where can you go from there? Where?"
A to nie lepiej sobie radyjka czasem posłuchać, niż te ksera dżjętu ciągle napierdalać?

Offline Baszoo

• Prawie użytkownik
Też w pierwszej kolejności sprawdziłbym kable. Miałem tak z Labogami srabogami "kierunkowymi"

Ps. jak ściąga radio to trzeba opłacić abonament ;)
http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/510429,Abonament-RTV-2012-kiedy-jak-i-ile-zaplacic

Offline maclaren2

• Użytkownik
Ja mam AC110 tak więc kabel raczej odpada.

Offline Baszoo

• Prawie użytkownik
no to w takim razie przykro mi ... trzeba płacić

Offline maclaren2

• Użytkownik
Sprzedam piec będę grał unplugged. :P