Autor Wątek: NPD, czyli...  (Przeczytany 3933 razy)

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
NPD, czyli...
« 20 Sty, 2012, 19:02:53 »
...czyli Nju Pies Dej :D

jest wprawdzie z nami już od niedzieli ale dawał nam w kość i dzisiaj dopiero udało nam się go okiełznać i usiąść do kompa.
Co by nie przedłużać daję zdjęcia (jakość z dupy ale cięzko go na chwile posadzić żeby sie nie ruszał a na spiąco to nie wyzwanie :D ). Psiak (Beagle) nazywa się Caps Lock, urodził się 12.11.11.

B ( o ) ( o ) B S

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
Odp: NPD, czyli...
« Odpowiedź #1 20 Sty, 2012, 19:14:28 »
imie w sumie wybrałem już duuużo wcześniej ale pasuje do charakteru beagla. Miałem kilka innych pomysłów w zależności od rasy na jaką byśmy się zdecydowali (np Malamuta chciałem nazwać Trauma :D )
B ( o ) ( o ) B S

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
« Odpowiedź #2 20 Sty, 2012, 19:20:28 »
U siebie zauważyłem natomiast ciekawą zależność. Im 'groźniejsze' imię, tym zwierzak jest większą pierdołą, natomiast im 'słodsze' imię, tym większy terrorysta. Miałem kotka imieniem Lemmy, to poza sraniem i jedzeniem tylko wchodził na kolana i do łóżka. Mam teraz fretkę imieniem Bubuś (oficjalnie Ozzy, ale ja nie mam nic do gadania), to nie ma opcji by czegoś nie przewrócił, przesunął czy wykopał dziury w dużej doniczce z kwiatem :D
Gratuluję psiaka, niech się zdrowo chowa i nie doprowadzi Cię do nerwicy ;)
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline .rogaty

• Gaduła
  • Dolina Magicznego Jednorożca Nińdzia!
« Odpowiedź #3 20 Sty, 2012, 19:34:58 »
Ale fajny! Na pierwszej fotce ma kapitalny wyraz "twarzy". Coś jak ja na wykładzie z poezji modernizmu.  ;D
It's always nice to have a penis.

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
« Odpowiedź #4 20 Sty, 2012, 19:45:18 »
Lemmy poza sraniem i jedzeniem tylko wchodził na kolana i do łóżka.

Myślę że pierwowzór też mniej więcej taki żywot prowadzi :D no może jeszcze pośpiewa ;)

Poza tym że generalnie mieszkanie mi na wejściu jedzie moczem i kupą (Capsel jest na kwarantannie po szczepieniu na nosówkę i w trakcie nauki higieny) jest ok bo to jest taki nieodłączny zapach szczeniaka który pamiętam jeszcze z lat szczenięcych mojego poprzedniego psa, który zmarł ze starości ponad rok temu. Daje popalić bo wychodzi niezależność wpisana w beagle ale ułożymy go sobie ;)

Gratuluję psiaka, niech się zdrowo chowa i nie doprowadzi Cię do nerwicy ;)

Póki co chowa się głównie za łóżkiem i w innych dziwnych miejscach w które ochoczo włazi a potem szczeka jak nie może wyjść :D
B ( o ) ( o ) B S

Offline Ad

• Użytkownik
« Odpowiedź #5 20 Sty, 2012, 20:52:01 »
Gratulacje,  u mnie w grudniu zamieszkał 2 miesięczny owczarek niemiecki. Już jest na takim etapie, że nie sra mi pod drzwiami i nie leje w okolicach efektów (choć nadal zdarza mi się wypieprzyć na zalanych schodach). No i od tygodnia może wychodzić na dwór, więc w domu trochę mniej szczochem jedzie.

Offline zuosiej

• Gaduła
  • Fuck yeah!
« Odpowiedź #6 21 Sty, 2012, 14:01:02 »
fajny bachor :D jak go nie spasiesz za dużo to będzie tak spał jak na focie 2 :D mój goldek też tak spał ale sie spasł i jest za gruby na takie akcje :D

Offline mlodysatan

• Pr0
  • Graj to co czujesz, to jest najlepsze !
    • KOZI RECORDS
« Odpowiedź #7 21 Sty, 2012, 15:12:10 »
Łooo jedna z moich ulubionych ras :D Graty !
Na moim starym osiedlu kolo mial beagla i najlepsza opcja jaka zawsze widac bylo na spacerach jest fakt ze jak piesek szedl przez okolo 5 minut to pozniej sie kladl na chodniku i w ogole mu sie nie chcialo ruszyc :D Dodam ze pies nie byl chory, poprostu mial takiego lenia :D
A mina wlasciciela oraz jego starania aby pies sie ruszyl bezcenna :D

Jeszcze raz GRATY !

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
« Odpowiedź #8 21 Sty, 2012, 15:29:46 »
fajny bachor :D jak go nie spasiesz za dużo to będzie tak spał jak na focie 2 :D mój goldek też tak spał ale sie spasł i jest za gruby na takie akcje :D

Nie spase, ale z wiekiem straci rozciągliwość stawów i przestanie tak spac. Po za tym ta rasa ma zdolność do dysplazji. Co prawda rodzice i dziadkowie mieli kategorie pierwszą, ale cholera wie, genetyka to chuj. A pies się nie spasie bo na jakosci karmy nie oszczędzamy a ilości ma wyznaczone i będą ścisle przestrzegane. Więc jeśli nie utyje od wędzonych świńskich uszu to nic mu nie grozi w tym kierunku :)

Dzisiaj był na pierwszym spacerku bo dostał kolejną porcje szczepień i skończyla mu się kwarantanna. Co prawda na smyczy ale wszystkiego musiał spróbować, urwal troche trawy, kilka lisci, jakegoś patyka, kasztana, jakieś szyszki, troche śniegu, trochę lodu. I wszystkiego po jednym razie, potem tylko skakal i łapał tropy jak na tropiciela przystało :)
B ( o ) ( o ) B S

Offline mlodysatan

• Pr0
    • KOZI RECORDS
« Odpowiedź #9 21 Sty, 2012, 17:15:59 »
Moj psiak jak byl w takim wieku jak twoj tez mial pierwszy spacer na sniegu tylko to bylo w 2001 :D wiec bylo wiecej sniegu niz teraz mamy w wawie :P szalal jak dziki :P
Rob jak najwiecej fot sobie teraz bo zwierzaki rosna jak na drozdzach :P

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
« Odpowiedź #10 21 Sty, 2012, 19:45:19 »
no właśnie z reguły mało fot robiłem a do tej pory po kilku dniach mam x-dziesiąt jego zdjęć i naście filmików :D

A u psa odmiana wieeeelka. Po spacerze grzecznie siedział i umiał się soba zająć, naumiał się dawać znać ze potrzebuje wyjść na siku i ogólnie ululać go to nie problem. Nawet sam z siebie zaczął korzystać z kojca, którego do tej pory olewał i gryzł :)
B ( o ) ( o ) B S

Offline mlodysatan

• Pr0
    • KOZI RECORDS
« Odpowiedź #11 21 Sty, 2012, 21:21:25 »
No to oby tak dalej a madrasny pies bedzie :) Ale oby jednej rzeczy nie stracil jesli chodzi o charakter !?
Oby zachowywal sie tak samo jak teraz czyli zabawa i radosc :P Moj ma juz prawie 11 badz 12 lat i nadal ma szajbe we lbie i za to go kocham :P

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
« Odpowiedź #12 21 Sty, 2012, 22:09:22 »
Nie masz jeszcze ze dwóch takich? Super pies, ultra pies, nad pies. :P
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
« Odpowiedź #13 10 Kwi, 2012, 13:09:15 »
Piesa rośnie zdrowo, wciąż ma nowe fotki więc zamieszczę najnowszą z weekendowego spaceru :)

B ( o ) ( o ) B S

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
« Odpowiedź #14 10 Kwi, 2012, 15:09:30 »
Grzeczny czy rozrabiaka?
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
« Odpowiedź #15 10 Kwi, 2012, 15:15:13 »
ogólnie anioł, bardzo zabawowy, ale z racji że wymienia ząbki i zaczynają mu buzowac hormony to musi gdzieś się wyżyć a co za tym idzie są momenty że gryzie, gwałci albo gryzie i gwałci jednocześnie :D
B ( o ) ( o ) B S

bandit112

• Gość
« Odpowiedź #16 10 Kwi, 2012, 17:05:14 »
A czemu ma taką nie-rozwijaną smycz? Na rozwijanej by miał większe pole manewru=bardziej by się wyszalał=mniej by gwałcił w domu właściciela=byłby szczęśliwszy.

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
« Odpowiedź #17 10 Kwi, 2012, 18:49:12 »
A czemu ma taką nie-rozwijaną smycz? Na rozwijanej by miał większe pole manewru=bardziej by się wyszalał=mniej by gwałcił w domu właściciela=byłby szczęśliwszy.

Bo ta nierozwijana na której jest jest dłuższa niz jakakolwiek rozwijana. To co widac na fotce to jest smycz treningowa (a raczej jej fragment) i ma 15 metrów :D

A gwałcenie ma bezpośredni związek z zstępowaniem jąder i ogólnie z dojrzewaniem płciowym w którego wczesnej fazie właśnie się znajduje Caps Lock :)
B ( o ) ( o ) B S

Offline Omlet

• Pr0
  • Pitu pitu, rak odbytu
    • Perfect Beauty
« Odpowiedź #18 12 Kwi, 2012, 11:06:53 »
Zajebisty!
Gwałcenie może też być objawem chęci dominacji, ale to chyba trochę później, nie pamiętam już - mój ma 16 lat i głównie śpi, zresztą od 15 jest eunuchem więc nie w głowie mu amory :D
Nie dadzą szansy bo to pedalskie forum pełne pedałów. Mogą mi wyzerować włosy z dupy - jfbiggestfan
...gdyż granie do kotleta nie jest graniem do omleta choć oba dobre - commelina

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
« Odpowiedź #19 12 Kwi, 2012, 11:16:40 »
Dominacja to swoją drogą, ale on chętniej gwałci ręcznik, więc jeśli chce zająć w stadzie miejsce ręcznika to ja nie mam nic przeciwko ;) Za dwa miesiące Pan Caps Lock zostaje Pan Bezjajec :D
Jedyne co mnie wkurwia to sąsiedzi którzy przypierdalaja się. Ale o tym więcej we wkurwach ;)
B ( o ) ( o ) B S

Offline Omlet

• Pr0
  • Pitu pitu, rak odbytu
    • Perfect Beauty
« Odpowiedź #20 12 Kwi, 2012, 11:18:36 »
Przywykną. A jak nie to i tak mogą Ci skoczyć generalnie. Chyba że o czymś nie wiem.
Nie dadzą szansy bo to pedalskie forum pełne pedałów. Mogą mi wyzerować włosy z dupy - jfbiggestfan

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
« Odpowiedź #21 12 Kwi, 2012, 11:55:39 »
No nic mi nie zrobią, tylko nerwy psują.
A przecież to takie bezbronne stworzenie:
B ( o ) ( o ) B S

Offline Omlet

• Pr0
  • Pitu pitu, rak odbytu
    • Perfect Beauty
« Odpowiedź #22 12 Kwi, 2012, 13:42:47 »
Napisałem co uważam we wkurwach. Oba psiaki zajebiste :D