Autor Wątek: Elektryczna maszynka do golenia  (Przeczytany 16759 razy)

Offline Vlad The Vampire

• Gaduła
  • Djentelmen
Chłopaki, natrzaskaliście kilo postów, a tylko dwie osoby poleciły jakiś konkretny model. No ludzie...

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
Jedyna opcja to iść ograć, znaczy ogolić i wybrać to co Ci najbardziej pasuje.
mniut i piah

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
Albo pójść do fryzjera ;) Choć u nas w kraju nie widziałem żadnego świadczącego usługi golące?

Offline coin777

• Pr0
  • Nie moge Tego
    • YT
Amanita zakładamy klub gitarzystów golących się brzytwami? :D
Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig

Offline pan mikos

• Pr0
Bogatszy o wiadro mądrości życiowych i garść informacji merytorycznych :P, postanowiłem kupić Phillipsa HQ7340. Jak już się wygolę to dam znać :)

Offline mattuck

• Gaduła
  • troche troll
Tak, np.: Żona nie przestaje mie proponować sweterków, a żebym nie marzł nawet kupiła mie (mimo protestów) kalesony. Nie noszę! :D
ja dostałem ostatnio czapkę z reniferem... żeby mi ciepło w uszka było... a na domiar złego to ja mam już uszanke ala ZOMO więc po huj mi ta z reniferem? + 10 do gejlook? nie czaje bab
kupie pasywny pickup brige do 7

Offline wuj Bat

• Pr0
Już miałem totalnie shejtować temat, kiedy nagle:
A ja polecam Philips HQ6940.
Kurdę, jak zobaczyłem cenę i opinie, to normalnie mam GAS!

Spoiler
Haaa! :D No, spodziewałem się, że masz ze dwie, więc w takiej sytuacji sam bym Ci kazał jedną sprzedać, trololo ;). Trzeba Pani kobiecie pokazywać mistrzów kolekcjonowania, najlepiej w kompie, w formie zmieniającej się co 7 minut tapety.

nie czaje bab
Za gadanie truizmów: 20 pompek! :D
Paczki z głów!

Offline Sulphur

• Pr0
    • Octagony
Hehe powiem Ci Bacio, że to bardzo kuszące:P Ja np. ostatnio kupiłem jedną za 70-80 zł w tesco bo im sie ceny modeli pojebały;)

Offline wuj Bat

• Pr0
Hehe powiem Ci Bacio, że to bardzo kuszące:P Ja np. ostatnio kupiłem jedną za 70-80 zł w tesco bo im sie ceny modeli pojebały;)

Zrób drugie podejście - jeszcze Ci na brova dam! ;)

jedna to bas, więc się nie liczy. dla mnie się nie liczy, dla Niej to tyż gitara ;)

Uwaga! (pokaż Pani i powiedz, że się bardzo znam:) Bas to nie gitara! Nie liczy się!

;D
Paczki z głów!

Offline sylkis

• Pr0
Powiedz jej, ze nazwać bas gitarą, to tak jakby nazwać kontrabas skrzypcami :D
(\__/)    This is Bunny.
(='.'=)   Copy and paste bunny to help
(")_(")   him gain world domination.
:zuo: "Jesteś nadęty. Jak cholera." :zuo:

Offline Sulphur

• Pr0
    • Octagony

Zrób drugie podejście - jeszcze Ci na brova dam! ;)

jedna to bas, więc się nie liczy. dla mnie się nie liczy, dla Niej to tyż gitara ;)

Uwaga! (pokaż Pani i powiedz, że się bardzo znam:) Bas to nie gitara! Nie liczy się!

;D

No problemas, jeśli jeszcze będą to wezmem;)

Offline wuj Bat

• Pr0
OK, czekam w napięciu!
I tak to jest: już miałeś wyśmiać, a weszłeś w to!* Życie nakazuje wstrzemięźliwość w osądach, póki nie otworzą się wszystkie klapki. 

* jak z brzydką koleżanką na początku i na końcu imprezy.
« Ostatnia zmiana: 07 Paź, 2011, 08:47:19 wysłana przez wuj Bat »
Paczki z głów!

Offline pan mikos

• Pr0
No to kupiłem HQ7340.
W Auchanie znalazłem w promocji po 180zl (Ceneo pokazywało od 200).
Jak narazie jedno próbne golenie na jednodniowym zaroście, zbyt wiele więc nie powiem, ale czuję się gładki ;)

Offline wuj Bat

• Pr0
Mikos albo źle podłączył, albo mu wpadła do wanny, albo się nie goli ;).

Spoiler
Paczki z głów!

Offline wuj Bat

• Pr0
Zaczynam się obawiać, że zakup maszynki nie skończył się dobrze dla Mikosa...
Paczki z głów!

Offline wuj Bat

• Pr0
Kupił i go wjebało ;). Może dostał z kompletem alternatywnych końcówek do trymera :D.
Paczki z głów!

Offline pan mikos

• Pr0
Żyję żyję. Dziękuję za troskę. :D

Tak swoją drogą to zrobię jakiś raport z testów porównawczych Golarka - Gillette Fusion Power - Gillette Mach 3.
Ostatnio mamy w pracy taki fajny mikroskopik cyfrowy x200, wszystko będzie jak na tacy ;)

Offline sylkis

• Pr0
Zrób test: Mach 3 vs. Fusion z wibrą vs. Fusion bez wibry :D i do tego ładne wykresy i inne pierdoły, lol :D

Mnie tam Fusionem (bez wibry, bo mam tą wersję o 20zł tańszą) ZDECYDOWANIE ciężej się zaciąć... i mam wrażenie, że o połowę mniej ruchów potrzeba do pożądanej gładkości.
Oczywiście pod warunkiem, że ostrza są świeże i odpowiednio nagrzane pod wodą, ale to można o każdej maszynce w sumie powiedzieć :)
« Ostatnia zmiana: 01 Lis, 2011, 18:33:13 wysłana przez sylkis »
(\__/)    This is Bunny.

Offline pan mikos

• Pr0
Jak nagrzewasz ostrza to gorącą wodą, czy taka lekko ciepłą? Bo lanie gorąca bardzo szybko tępi. Ja praktykuję raczej ogrzanie twarzy, też poprawia komfort i rezultaty golenia :)

Jeśli chodzi o test to tak na serio, chodziło mi o sprawdzenie tego, o czym ktoś tu nadmienił jakoby golarki szarpały zarost, a maszynki ładnie cięły. Innych "outputów" (czas golenia, gładkość ryja...) nie zamierzam brać pod uwagę, bo są kwestią raczej indywidualną.

Offline Thoth

• Pr0
  • Król djentu i chujowych piosenek
Jak nagrzewasz ostrza to gorącą wodą, czy taka lekko ciepłą? Bo lanie gorąca bardzo szybko tępi. Ja praktykuję raczej ogrzanie twarzy, też poprawia komfort i rezultaty golenia :)

Jeśli chodzi o test to tak na serio, chodziło mi o sprawdzenie tego, o czym ktoś tu nadmienił jakoby golarki szarpały zarost, a maszynki ładnie cięły. Innych "outputów" (czas golenia, gładkość ryja...) nie zamierzam brać pod uwagę, bo są kwestią raczej indywidualną.

A ja słyszałem, że właśnie trzeba oziębić twarz.
Koko dżambo i do przodu!

https://www.facebook.com/elinband/

Offline coin777

• Pr0
  • Nie moge Tego
    • YT
Trzeba ogrzać ciepłą wodą, żeby zmiękczyć zarost i otworzyć pory.
Po goleniu się twarz przemywa zimną wodą żeby te pory zamknąć i uniknąć podrażnień

Przygotowanie twarzy przed goleniem to 60% sukcesu.

Offline sylkis

• Pr0
Staram się raczej ciepłą, nie za gorącą wodą traktować ostrza, ale czasem jak mi się nie chce czekać, ew źle ukręcę kurek... to już wiem, czemu tak szybko tępią mi się ostrza mimo mięciutkiego zarostu :D
BTW, co można jeszcze wziąć w ramach przygotowań przed goleniem, skoro o tym już mowa?:D bo osobiście mam wrażenie, że np na samo zgalanie włosów pianka/żel/cokolwiek mi w niczym nie pomaga, równie dobrze goli mi się na wodę, za to bez pianki trudniej mi się zaciąć, bo od niej skóra się robi jakaś miękka.
(\__/)    This is Bunny.

Offline coin777

• Pr0
  • Nie moge Tego
    • YT

Offline sylkis

• Pr0
Dobra panowie.
To teraz pytanie za 100pkt.

Jaka golara? Ale nie do golenia się na zero, tylko chyba bardziej w stylu tych fryzjerskich, tak żebym mógł sobie regulować długość zarostu.

Wymagania:
- jak najtaniej
- niech się nie rozjebie/pozapycha/stępi/cokolwiek po pierwszym goleniu
- będę mógł sobie nią przystrzygiwać brodę ...i nie tylko :D
- regulowana długość zarostu
- tania w eksploatacji (tj. nigdy nie miałem z niczym elektrycznym do czynienia, ale po maszynkach do golenia podejrzewam, że nożyki trzeba pewnie co jakiś czas wymieniać?)
(\__/)    This is Bunny.

Offline Dmaligator

• Pr0
Ja kupiłem kiedyś w Lidl będzie ze trzy lata i do tera działa i bateria czymie. Generalnie chodzi oto by była napędzana silniczkiem a nie brzęczykiem.
Byla kiedyś u mnie fryzjerka pro do żonki przyszła, a przy okazji mnie przystrzygła. W jej maszynce skończył sie prund to dałem jej moja i sie zdziwiła ze tak dobrze goli. Tera mojego psa strzygę za pomocą tej maszyny i bez problemu daje rade.
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.