Autor Wątek: Nowy Jackson Chrisa Brodericka  (Przeczytany 16115 razy)

Offline Testorrob

• Gaduła
    • Testor na myspace
Nowy Jackson Chrisa Brodericka
« 02 Lip, 2011, 21:58:16 »
Panowie, pewnie część z was już widziała na co przesiadła się Broderick po zerwaniu współpracy z Ibanezem.
Ja usiadłem i zbierał szczękę z podłogi  :headbang:

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
Odp: Nowy Jackson Chrisa Brodericka
« Odpowiedź #1 02 Lip, 2011, 22:03:19 »
bardzo zajebista! Jego gitary ogólnie sa jakies takie schludne
B ( o ) ( o ) B S

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
« Odpowiedź #2 02 Lip, 2011, 22:17:27 »
Kurde, jest świetny! Kroi się kolejny GAS :/
Wszystko ustabilizowane w najświętszy chuj!

Offline michu123PL

• Pr0
  • Rycerz Cebulowego Stołu
« Odpowiedź #3 02 Lip, 2011, 22:37:24 »
Naaaaajs :D

Offline PokerFace

• Użytkownik
« Odpowiedź #4 02 Lip, 2011, 23:50:25 »
Wygląda jak Mayones... Główka nawet ok, a binding przegenialny!
na pochyłe drzewo nawet Salomon nie naleje.

Offline Rumak

• Pr0
« Odpowiedź #5 03 Lip, 2011, 00:03:00 »
Cudna. No prawie że bezbłędna.

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
« Odpowiedź #6 03 Lip, 2011, 00:16:56 »
Mnie najbardziej zaciekawił fragment, w którym padły słowa "sygnowane" oraz "przystawki" :D
Generalnie gitara świetna, ale główkę to ma chyba najładniejszą ze wszystkich gitar w ogóle.
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
« Odpowiedź #7 03 Lip, 2011, 08:48:51 »
Mój custom już się produkuje, a wielka szkoda, bo ukradł bym trochę pomysłów z tego wiosła!!
Główka miód! Hebanowa podstrunnica, klonowy binding i switch w końcu we właściwym miejscu! Przeczad!
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline Musza

• Pr0
« Odpowiedź #8 03 Lip, 2011, 11:26:20 »
Mój custom już się produkuje, a wielka szkoda, bo ukradł bym trochę pomysłów z tego wiosła!!
Główka miód! Hebanowa podstrunnica, klonowy binding i switch w końcu we właściwym miejscu! Przeczad!

Zakładaj topic "work in progress" i nam coś opowiedz o tym customie :)
facebook.com/Musza.MorningWood

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
« Odpowiedź #9 03 Lip, 2011, 12:03:57 »
Na koniec wakacji będzie całe fotostory. Historia trochę pogmatwana, wiosło miał robić RAN potem Martch, w końcu robi inny rodzimy lutnik... ale wszystko opowiem ze szczegółami w swoim czasie  :P
Wiosło oczywiście jest ściśle wzorowane na Jacksonie.

Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline deathtom

• Gaduła
Hm w sumie dobrze prawi Chris. Chodzi mi o ten fragment, kiedy mowi ze, gdyby byl to jackson z tradycyjna "hokejową" głowka, do tego odwrocona, to przez dlugosc strun na glowce, basówki moglby by rezonować, nie pomyslalbym o tym :P
Ale z drugiej strony, takie cuś nie rozwiazaloby problemu?
http://www.electric-guitar-info.com/images/floyd-rose-nut.jpg

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
Nie, zwłaszcza, że rezonują wszystkie struny, nie tylko basówki. Sprawę rozwiązuje kawałek gąbki pod strunami jak np. tu schludnie podcięty nawet nie trzepie po oczach.
Wszystko ustabilizowane w najświętszy chuj!

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
Pierdolę. Kozak wiosło! :D
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline Testorrob

• Gaduła
    • Testor na myspace
Hm w sumie dobrze prawi Chris. Chodzi mi o ten fragment, kiedy mowi ze, gdyby byl to jackson z tradycyjna "hokejową" głowka, do tego odwrocona, to przez dlugosc strun na glowce, basówki moglby by rezonować, nie pomyslalbym o tym :P

On tak chciał na początku, ale spece ze stajni Jackson mu to wybili z głowy i fajnie wyszło, bo ta główka też zajebiście mi się podoba.

Offline indabrain

• Pr0
  • http://www.miastogniewu.pl/
    • Miasto Gniewu
Wiosło czyste, schludne i przezajebiste, mam nadzieję że będzie wersja ze stały mostem. Zwróciliście uwagę na jego paznokcie? U 4 palców przycięte, a na kciuku taki zonk:)
Zbieram na polu swej wiary, drobne fragmenty siebie....

Offline Bjørn

• Pr0
Bo on gra też klasycznie, a tam pazur się przydaje na kciuku.
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline Ghost_of_Cain

• Pr0
Co wyśta się tak nagle obudzili z tym wiosłem. Od dawna w ramach gawęd erotomańskich mówimy o tym, że jest to długo oczekiwane, genialne zastosowanie reversed SLS headstock. Co prawda, ja bym wolał body w takim klasycznym, godzirowatym kształcie... takiego kawałka zastygłej lawy - nawiązując do klasyka ;-)

Ale takie też ładne. A Broderyk grał przecież na tym wiosełku w Polsce - na żywo wygląda naprawdę fenomenalnie (wiosło, nie Broderyk...).

Offline czerez

• Gaduła
  • Morde mam może nie w tamburyn, ale mam zasady
to nie taka świeża sprawa - bo jak już Ghost_of_Cain zauważył Broderick grał na tym wiosle w Łodzi . Stałem przed scenę na przeciwko właśnie Brodericka i mogę was zapewnić , że wiosło jest kozackie . Zagrał na tym wiośle cały koncert a Rudy zmieniał wiosła kilka razy .
"Z wiekiem spada zapotrzebowanie na zysk, a rośnie popyt na święty spokój" - Duńczyk !!!

Offline bartolinho77

• Gaduła
  • Mysta bombastyk
    • Gamheden
nie chce mi sie drugi raz oglądać ale on ten dlug pazur mial w lewej łapie, to chyba z lenistwa :D a gitara przemiodna kurwesz. sam dzierżę jacksona z odwroconym headstockiem no ale toz to kurwa michal aniol rzezbil za zycia chyba <3. az mi szkoda ze dupy nie ruszylem na megadeth wtedy. 10km do atlas areny ale NIE, bo po co <facepalm>

Offline Testorrob

• Gaduła
    • Testor na myspace
Świeża czy nieświeża, wsio rawno, chyba jak dotąd nie było dyskusji na jego temat na forum :) a warto! Jak widać wiosło się podoba.

Offline bartolinho77

• Gaduła
  • Mysta bombastyk
    • Gamheden
a i jego technika podwojnego 'fortepianowego' tappingu jest zatrważająca.

Offline Bjørn

• Pr0
Powiedz to panu Fularze :D

Offline lewys777

• Prawie użytkownik
Kształtem nie przypomina Jacksona, gdyby nie logo to rzeczywiście mógłby się  podpisać i Mayonez, wykonanie bez komentarza, bo napewno nietuzinkowe.

Offline bartolinho77

• Gaduła
  • Mysta bombastyk
    • Gamheden
no ale pan Fulara to chyba gra tylko oburęcznie, bez normalnego grania, am I right? tylko o nim slyszalem, nigdy nie widzialem w akcji. a Brodericka zdarzyło mi sie jakies szkolki ogladac

edit: zapoznalem sie z paroma wideami pana Fulary i jakoś bardziej przemawia do mnie używanie tappingu oburęcznego jako dodatku, a nie jako main skill w graniu :D
« Ostatnia zmiana: 04 Lip, 2011, 17:11:39 wysłana przez bartolinho77 »

Offline headcharge

• Pr0
    • OVKHAOS
bardzo zajebista! Jego gitary ogólnie sa jakies takie schludne

To się nazywa dobry gust :)