Autor Wątek: Szybka kwesita, który telefon brać?  (Przeczytany 3299 razy)

Offline Vlad The Vampire

• Gaduła
  • Djentelmen
Szybka kwesita, który telefon brać?
« 29 Cze, 2011, 14:16:00 »
Do wyboru:
1. HTC Wildfire S
2. Samsung Galaxt ACe (SS830)
3. BlackBerry 8520

Się na tym ni cholery nie znam, czas na przedłużenie umowy nastał, więc coś chcę wybrać nowego. Telefon ma służyć do dzwonienia, słuchania muzyki i jako GSP do biegania w sprzężeniu z Endomnodo.

Offline wuj Bat

• Pr0
Ace. Moje 2 kobitki od paru dni mają, fajne toto.

ED:

http://www.mgsm.pl/pl/porownanie/4912/4870/0/0/
« Ostatnia zmiana: 29 Cze, 2011, 14:29:16 wysłana przez wujo Batman »
Paczki z głów!

Offline Turgon

• Gaduła
Wildfire to telefon szajowaty z deka, ale ma sense, czyli mega plus. Ace ma touchwiza, który chodzi jakotako. Blackberry to typ telefonów, które już są przeżytkiem. Z tego względu wziąłbym ace'a, bo wymieniasz softa na jakiś kernel z voodoo + par exemplum go launcher i pokochasz dziada ^^
Ssiecie.

Offline wuj Bat

• Pr0
Na stockowym w Ace jest też pięknie. Szybko działa wszystko. Ew. dać ADW Launcher, jeśli już.

(Zorr, jak masz prywatny, to predaj i bier SGS, zobaczysz!)
Paczki z głów!

Offline wuj Bat

• Pr0
Nie trzeba się bujać. Alle-tego i już i sam zobaczysz. Miałem oba - nie wróciłbym do Zajzajera po Galaxy S. S-ka to jeden z moich najlepszych zakupów jakiegokolwiek urządzenia do czegokolwiek, ever.
Paczki z głów!

Offline Maciek

• Pr0
A ten HTC fajowy jest, więc nie wiem po chuj miałbym się na Galaxy przesiadać.
Też mam zajzajera i uważam dokładnie tak samo

Offline wuj Bat

• Pr0
Zorro - mie wyszło 100zł różnicy. Trzeba dobrze wcelować.
Paczki z głów!

Offline Maciek

• Pr0
mialem samsunga pixona - tez jeden z wyższych modeli na swój czas, zjebał sie bardzo szybko. Z HTC sie zajebiście współpracuje, wszystko jest fajne przejrzyste itp. Akurat ajfony mi sie podoba, ale to kwestia gustu :d

Offline wuj Bat

• Pr0
Zależy, co kto lubi. Miałem jeden 1,5 tygodnia, mam teraz drugi. Dla mnie bardzo odczuwalna przesiadka, coś jak Wacek przed i po ;).
Paczki z głów!

Offline Vlad The Vampire

• Gaduła
  • Djentelmen
Hmm... Dzięki, chłopy za odzew, z tego co widzę to większość szajsunga popiera. ;0

Offline Turgon

• Gaduła
Zorrasty, Szajsungi stockowo są do bani, bo to typowe telefony do tweakowania.
Jak chce się mieć coś działającego zajebiście od wyjęcia z pudełka to np. zamiast SGSII bierze się droższego Sensation i ma się święty spokój. Natomiast jak chce się bawić i mieć system skrojony tylko i wyłącznie pod siebie to bierze się tańszego SGS'a II ;)
Bacio, masz stockowego softa?
Ssiecie.

Offline wuj Bat

• Pr0

Tak, na razie ;). I mam SGS 1. Póki co: zero narzekania na cokolwiek w tym telefonie. Bardzo przemyślane rozwiązania, parę razy pomyślałem: no, no!...
Paczki z głów!

Offline Harbinger

• Gaduła
BlackBerry ma często taką ofertę w abonamencie, że masz nielimitowany transfer na sprawdzanie poczty przez internet. Poza tym mój ziomek ma i bardzo, bardzo zachwala jego system operacyjny (to jego faworyt jeżeli chodzi o os'y na komy). Na twoim miejscu to właśnie jego bym wybrał :)
« Ostatnia zmiana: 01 Lip, 2011, 16:28:58 wysłana przez Harbinger »
Nadal u steru, sił dodaje nurt gniewu, nadal przy mnie wiatr umiera z braku tlenu...

Offline michu123PL

• Pr0
  • Rycerz Cebulowego Stołu
Blackberry to typ telefonów, które już są przeżytkiem.^^

ha, haha, hahahaha, BUAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAAH XDDD
Sorry, ale sam mam BlackBerry (co prawda nie 8520, a 9000) i zamieniłbym go jedynie na iP4 albo SGS II, które kosztują x5 więcej (swojego BB wyrwałem używanego na alledrogo za 350zł). Te telefony biją jakością wykonania, płynnością oprogramowania, jakością dźwięku (zarówno na słuchawkach jak i wbudowanych głośnikach) KAŻDY telefon typu "niski android" itp. Widfire S i Galaxy Ace może już nie są tak strasznie słabe, ale i tak nie mógłbym na nich odpalić najnowszych gier lub bardziej wymagających programów. A skoro tak, to po co mi Android, który sam w sobie wybitny nie jest. Jakbym miał wybierać z tych telefonów co podałeś Vlad, to wziąłbym BB, tylko jakiś nowszy model.

Offline Harbinger

• Gaduła
Te telefony biją jakością wykonania, płynnością oprogramowania, jakością dźwięku (zarówno na słuchawkach jak i wbudowanych głośnikach) KAŻDY telefon typu "niski android" itp.
Mówiłem  8)
Nadal u steru, sił dodaje nurt gniewu, nadal przy mnie wiatr umiera z braku tlenu...

Offline Turgon

• Gaduła

Tak, na razie ;). I mam SGS 1. Póki co: zero narzekania na cokolwiek w tym telefonie. Bardzo przemyślane rozwiązania, parę razy pomyślałem: no, no!...
Spróbuj sflashować na jakiś lżejszy kernel bez touchwiza ;) Mówię Ci wtedy nagle zacznie to chodzić za palcem :D
michu123PL, bo to produkt niszowy bez większej przyszłości http://farm7.static.flickr.com/6049/5877343170_d439bda6ff.jpg - widać to choćby tutaj ;)  A z RIMem miałem kontakt jakimś z QWERTY. Niczym mnie nie zachwycił...
Ssiecie.

Offline Mat

• Pr0
  • Join the Dark Side and get a free cookie!
Odpowiedz sobie na pytanie co z telefonem chcesz robić oprócz dzwonienia i smsowania. Blackberry jest przezajebiste, genialny soft, prostota i funkcjonalność. Do tego dość długo trzyma na baterii, świetna jakość rozmów. Najlepsze telefony do pisania (maile, forum, smsy itd). Neta też da się jakoś przeglądać ale nie jest to to samo co na porządnym dotykowcu (choć nie jest źle). Telefony z Androidem mają więcej ciekawych aplikacji i opcji zmiany w nich wszystkiego (zakładając, że chcesz się bawić w to). Maile i smsy pisze się w miarę OK jednak bez porównania do Blackberry.

Ja bym wziął Blackberry. A jak ma być dotykowiec to tylko wysokiej klasy (nic poniżej HTC Desire). No ale to ja...

Offline wuj Bat

• Pr0
Spróbuj sflashować na jakiś lżejszy kernel bez touchwiza ;) Mówię Ci wtedy nagle zacznie to chodzić za palcem :D

Zapewnę będę flaszował, ale zapewniam, że za moimi palcyma chodzi już teraz dobrze :D.
Paczki z głów!

Offline Vlad The Vampire

• Gaduła
  • Djentelmen

Zapewnę będę flaszował, ale zapewniam, że za moimi palcyma chodzi już teraz dobrze :D.
Ja nie wiem o czym Wy mówicie, będę musiał poczytać o tym hackerstwie... ;)

Offline Vlad The Vampire

• Gaduła
  • Djentelmen
Misie, jaki armband kupić do Galaxy Ace? Nie mogę nigdzie dedykowanego znaleźć.

Offline wuj Bat

• Pr0
Paczki z głów!

Offline lord_awesomeguy

• Miszcz avatarów ;)
  • Pr0
  • Jestem marudą.
Armband robiony pod iPhone 3G powinien chyba idealnie pasować?

Offline purpleman

• zbananowany
  • Pr0
  • hie hie hie
http://www.dealextreme.com/p/trendy-sports-armband-for-iphone-2g-3g-black-29229 taki kupiłem, po 2 tygodniach otrzymałem. Wysyłka za free. Armband jest ok ;)
"grałeś kiedyś w samoloty?"

Offline Vlad The Vampire

• Gaduła
  • Djentelmen
Z tego co widzę, to jest znacznie większy niż wymiary Ace, które wynoszą: 112.4x59.9x11.5 mm. Ten armband ma 18.7  x 5.31 x 0.12. Sprawdzałem te ajfonowe i inne popularne i nic w sumie co by pasowało nie znalazłem. 11 a 18 cm to jest różnica, chyba, że źle coś liczę. ;)
« Ostatnia zmiana: 04 Lip, 2011, 19:52:31 wysłana przez Vlad The Vampire »

Offline purpleman

• zbananowany
  • Pr0
  • hie hie hie
zmierzyłem teraz: 120 na 68 mm
"grałeś kiedyś w samoloty?"