Autor Wątek: Death - Human (Remastered)  (Przeczytany 8781 razy)

Offline Frantick

• Gaduła
Death - Human (Remastered)
« 26 Cze, 2011, 22:59:31 »
Death (czytaj ktokolwiek ma prawa do materialu) z okazji 20 lecia wydania albumu Human postanowil zremasterowac krazek, na oficjalnym profilu FB pojawily sie probki

https://www.facebook.com/DeathOfficial?sk=app_178091127385

Jak waszym zdaniem to wypadlo?

Offline wuj Bat

• Pr0
Odp: Death - Human (Remastered)
« Odpowiedź #1 29 Cze, 2011, 08:35:16 »
Paczki z głów!

Offline lord_awesomeguy

• Miszcz avatarów ;)
  • Pr0
  • Jestem marudą.
« Odpowiedź #2 29 Cze, 2011, 09:18:30 »

Zomballo

• Gość
« Odpowiedź #3 29 Cze, 2011, 12:55:01 »

Offline immortal-king

• Gaduła
  • Zaraz trejning i bendziemy krecic jak cieba!
« Odpowiedź #4 29 Cze, 2011, 13:24:03 »

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #5 16 Maj, 2012, 11:47:21 »
Necrobump - ale teraz wiadomo, że wszystkie obrazki dobrze oddały esensję... ;)

« Ostatnia zmiana: 16 Maj, 2012, 11:55:41 wysłana przez wuj Bat »
Paczki z głów!

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
« Odpowiedź #6 16 Maj, 2012, 12:13:14 »
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline coreNH

• Użytkownik
  • fuCKYou
« Odpowiedź #7 16 Maj, 2012, 19:41:49 »
Jeśli chodzi o Death, to remastery wydają się być najgorszą rzeczą jaka mogła spotkać tą kapele po śmierci Chucka. Sorry, ale mi to się po prostu wydaje być zbijaniem kasy na legendzie, która już dawno leży w grobie...  :facepalm: Chuck zawsze był perfekcjonistą i nie wydaje mi się, żeby chciał umieszczać na płytach bonusy typu wersje demo albo jakieś sample. Każda płyta Death brzmiała perfekcyjnie, a myślę, że tworzenie remasterów tylko po to "żeby fani mieli dostęp do dyskografii" to zwykłe naciąganie, bo pełno tego jest na ebayach i innych ;) Widać kasa im się skończyła i muszą łatwo zarobić. Ja muzę Death pozostawiłbym nienaruszoną.

Offline 7th

• Pr0
« Odpowiedź #8 16 Maj, 2012, 20:31:12 »
Jeśli chodzi o Death, to remastery wydają się być najgorszą rzeczą jaka mogła spotkać tą kapele po śmierci Chucka. Sorry, ale mi to się po prostu wydaje być zbijaniem kasy na legendzie, która już dawno leży w grobie...  :facepalm: Chuck zawsze był perfekcjonistą i nie wydaje mi się, żeby chciał umieszczać na płytach bonusy typu wersje demo albo jakieś sample. Każda płyta Death brzmiała perfekcyjnie, a myślę, że tworzenie remasterów tylko po to "żeby fani mieli dostęp do dyskografii" to zwykłe naciąganie, bo pełno tego jest na ebayach i innych ;) Widać kasa im się skończyła i muszą łatwo zarobić. Ja muzę Death pozostawiłbym nienaruszoną.

Dodam tylko, że przed odpaleniem "scavenger of human sorrow" pomyślałem "... to może być jeszcze lepiej?". Ni chuja, nie może być!  :P
power to a being never dies

Offline Martens_emenems

• Pr0
  • innowacja
« Odpowiedź #9 16 Maj, 2012, 21:58:03 »
Jak dla Was to brzmi gorzej, niż oryginał, to bardzo mi przykro.
Djent się skończył, zanim się zaczął, a hard rock jest wieczny.

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #10 17 Maj, 2012, 09:03:36 »
core - ależ wszystkie elwisy i hendrixy to dalej przecież płyty wydają! Słyszałeś, jak dobry jest ostatni Heniek, Valleys of Neptune? Nawet recenzję zrobiłem. Bono powiedział: śmierć jest najlepszym ruchem w karierze... Men - to się po prostu dzieje i będzie działo. Byś miał prawo do tantiem po kimś, 18kg taśm z nagraniami wartymi z miljon baksów i byś se odmawiał! Gratuluję! To jest show, ale business! ;)

Poza tym remaster nie jest jakiś drastyczny, poza tym II: robili go ci sami ludzie od oryginału, którzy znali Chucka, autoryzował ten sam manager, teraz ich prawnik... To już nie gadaj, że się nie postarali. Jest wyciągnięte to, co najlepsze - i skąd wiesz, że 45-letni dziś Chuck by właśnie tak nie chciał brzmieć?? Myślę, że mieli pojęcie, jak chciał widzieć (słyszeć) swoją muzykę.

ED: szczerze mówiąc bardzo się cieszę, że Maszuga zrobiła remaster Nothing, a cały czas liczę na to, że dożyję zrobionej po bożemu wersji "...And Justice..." ;).
« Ostatnia zmiana: 17 Maj, 2012, 09:11:35 wysłana przez wuj Bat »
Paczki z głów!

Offline Vicol

• Pr0
    • Nakvrw und Śmierćmetal
« Odpowiedź #11 17 Maj, 2012, 09:25:06 »
Ja tam se wolę słuchać oryginałów.

Swoją drogą pacząc na ten trend do remiksów i remasterów zadaję sobie codziennie pytanie: co w przyszłości będą robić z dobrymi nagraniami nam współczesnymi? ???
synkopy to guwno

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #12 17 Maj, 2012, 10:00:52 »
Myślę, że spoko. Większość jest nieruszana.
Paczki z głów!

Offline ChopZeWsi

• Pr0
« Odpowiedź #13 17 Maj, 2012, 10:01:05 »
Wuju a co byś powiedział gdyby zremasterowali Reigh in Blood Slayera?

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #14 17 Maj, 2012, 10:22:13 »
Zależy :D.

Jeśli by nie pokasowali wszystkich oryginałów na całym świecie - to niech se i dubstepujo ;). Myślę, że bym posłuchał z ciekawości. A może i pokochał... ;). Artyści żyjący też mają teraz inny gust, niż wtedy. Np. taki Kerry - wolał z duchem czasów zapuścić łysinę, a nie męczyć się nadal z piórami :P.
Jeszcze inna sprawa, że przecież praktycznie każdy już zaraz po nagraniu by coś tam pozmieniał.

ED: większość "tamtej" muzy jest na dzisiejsze standardy do natychmiastowego przerobienia.
« Ostatnia zmiana: 17 Maj, 2012, 10:24:26 wysłana przez wuj Bat »
Paczki z głów!

Offline Patyk

• Prawie użytkownik
« Odpowiedź #15 17 Maj, 2012, 10:57:58 »
Chyba nie widziales jakie te wlosy byly u Kinga w pozniejszych latach. Dobrze ze sie wygolil bo by wygladal jak idiota - 3 wlosy z tylu lba. Tez mam dlugie wlosy od 10 lat i nie wyobrazam sobie je scinac. Ale jezeli ktos na maxa lysieje to lepiej sie z nimi godnie pozegnac niz nosic taki szajs.
Co do tematu: master zupelnie niepotrzebny ale kasa pewnie w duzej czesci idzie do rodziny Chucka.

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #16 17 Maj, 2012, 11:12:19 »
Nie no, pewnie, że nie widziałem Kinga - w latach 1986-2011 byłem w śpiączce, ale dziękuję, już mi lepiej :D.

Dla mnie ten master to właśnie mistrzostwo - dokładnie to, czego mi zawsze brakowało.
Paczki z głów!

Offline coreNH

• Użytkownik
  • fuCKYou
« Odpowiedź #17 17 Maj, 2012, 17:04:31 »
Ja tam nie wiem, jeśli kasa idzie do rodziny Chucka to chyba nawet spoko, ale pewnie tak różowo nie ma i dużą część pochłania wytwórnia  ::) Dla mnie to trochę przesada, bo za niedługo zrobią to z wszystkimi ich albumami, a nie widzę sensu w tym, że zremasterowali idealnie brzmiący Sound of Perseverance i nawrzucali tam jakiegoś shitu z demówek. Niech tylko spróbuja dotknąć Symolic!  ;D   :evil: No i reaktywacja (?) Death bez Chucka i trasa po USA - no proszę was...

Offline Vicol

• Pr0
    • Nakvrw und Śmierćmetal
« Odpowiedź #18 17 Maj, 2012, 18:12:45 »
ED: większość "tamtej" muzy jest na dzisiejsze standardy do natychmiastowego przerobienia.
Większość dzisiejszej muzy za 30 lat też będzie się nadawała do przerobienia, bo zmieniom siem standardy :D Inna sprawa, że większość tamtej muzy sama z siebie ustanowiła nowe standardy brzmienia. Dzięki ...And Justice masz klikajoncom, kartonowom stopkę, której brzmienie to pierwowzór wszystkich sprawdzających się w boju triggerowych barw :D

Ja czekam na zremasterowane nagrania Burzuma :D
synkopy to guwno

Offline birthmark

• Gaduła
« Odpowiedź #19 18 Maj, 2012, 10:14:00 »
No i reaktywacja (?) Death bez Chucka i trasa po USA - no proszę was...
Może zrobią hologram.
Suto wędlin kładź na chleb

Offline Semedi

• Pr0
  • Klucze krzywo!
    • Karcer
« Odpowiedź #20 18 Maj, 2012, 10:17:03 »
Burzum :facepalm:

Czekam na Death w dubstepie! :D
Yes! I'm inspired by the Devil!
http://semdedi.soup.io/

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #21 19 Maj, 2012, 23:40:45 »
No i reaktywacja (?) Death bez Chucka i trasa po USA - no proszę was...

Staaary! No przecież nie na taką skalę się numery odwala i nie takie świętości kala! Queen bez Freddiego? Tadaa - Queen + Paul Rodgers tour! The Doors bez Jima?? Bitch please.. TADAA!!! 5 lat koncertowania z Ianem:

Paczki z głów!

Offline slayer-66669999

• Gaduła
  • execute them all!
« Odpowiedź #22 20 Maj, 2012, 19:01:56 »
Większość dzisiejszej muzy za 30 lat też będzie się nadawała do przerobienia, bo zmieniom siem standardy :D Inna sprawa, że większość tamtej muzy sama z siebie ustanowiła nowe standardy brzmienia. Dzięki ...And Justice masz klikajoncom, kartonowom stopkę, której brzmienie to pierwowzór wszystkich sprawdzających się w boju triggerowych barw :D

Ja czekam na zremasterowane nagrania Burzuma :D

Już coś takiego jest;phttp://www.metal-archives.com/albums/Burzum/From_the_Depths_of_Darkness/319197

Szkoda, że jednak Dunkelheit nie trafił na te wydawnictwo:<

Odnośnie remasteru Human, jeżeli jest tak dobry i bogaty w materiały dodatkowe jak remaster ITP, to nie mam nic przeciwko. Jak komuś szkoda kasy, to nie musi kupować, bo nikt do tego nie zmusza:p

Jeżeli chodzi natomiast o Reign in Blood, to gdzieś już widziałem taki program, w którym można dogrywać sie do Angel of Death i wyciszać wszystkie ścieżki (prosto z nagrania studyjnego). Na remaster bardziej by zasługiwały starsze nagrania jak Hell Awaits itd...

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
« Odpowiedź #23 21 Maj, 2012, 23:28:55 »
 Dla mnie płyta jest w jakimś stopniu świadectwem czasów w jakich powstała i właśnie tym jest jakiś urok, że po latach brzmi "oldschoolowo". Niemniej rozumiem remastering w przypadku jeśli oryginalne nagranie nie spełnia wymogów jakości jakie obowiązywały w okresie jego powstania (vide "Nothing"). W każdym innym przypadku padku to tylko bezsensowne unowocześnianie brzmienia pod aktualne trendy. Po tym co wytwórnie robią ze starymi nagraniami, aż się boję, że niedługo usłyszymy LZ IV z triggerami... :facepalm:
« Ostatnia zmiana: 21 Maj, 2012, 23:33:22 wysłana przez theremin »
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Zomballo

• Gość
« Odpowiedź #24 24 Maj, 2012, 15:14:41 »
Kufa ale pierdolicie. Dla mnie Death mógłby wychodzić co tydzień.
Aha, zapomniałbym