Autor Wątek: Wszyscy artyści to prostytutki  (Przeczytany 8847 razy)

Offline Yony

• Predator
  • Administrator
  • I tak stroję najniżej!!!
Wszyscy artyści to prostytutki
« 04 Maj, 2011, 10:26:23 »
Wyczaiłem na gitara.pl
http://www.staszewski.art.pl/
Ręce mi opadły. Noszkurwa. Zawsze uważałem Kazika za buca ale to jest już przewałka. Popierdoliły mu się miejsca w stadzie? Kurwa, wyobraża sobie że jest kim, Ford Motor Company? Jajebe.

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
zmień tytuł tematu albo zaznacz wyraźnie skąd pochodzi tekst :D

Mam wrażenie, że on w swojej walce przeciwko piractwu popadł w głęboką paranoję. Niestety, ale muzycznie juz nic ciekawego nie ma do powiedzenia, wiec próbuje zaistnieć wszędzie indziej
B ( o ) ( o ) B S

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
Nawet na sevenstringu :D
mniut i piah

Offline wrobelsparrow

• Pr0
  • "Where can you go from there? Where?"
Przecież on się zna na wszystkim, jak Hołdys prawie. A jeszcze wynajął jakąś zidiociałą kancelarię, której podduszeni krawatami pracownicy już nie wiedzą jak mu spierdolić pozycję i straszą sankcjami ludzi, którzy napiszą coś o panu K.
A ponieważ jestem ostatnio cięty na tego wykonawcę, posłuchajcie sobie wersji, którą nagrałem z Piotrkiem Pniakiem, a która potem "przypadkowo" trafiła do Kaza. Już chuj tam, że mu krzywo wyszło, ale by może chociaż "dzięki kutasy" powiedział, ale gdzie tam.

« Ostatnia zmiana: 04 Maj, 2011, 11:01:49 wysłana przez wrobelsparrow »

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
żeby nie było, że jesteśmy stronniczy, powinno sie tu znaleźć odpowiedź ze strony ludzi Staszewskiego:

Stanowisko strony Kazika:

Przemku, prowadząc stronę o Kaziku Staszewskim czy jakimkolwiek innym artyście powinieneś uwzględniać jego wizerunek i poglądy.  Jak doskonale wiesz Kazik pomimo wielu dość intratnych propozycji nie bierze udziału w reklamach, tak samo na oficjalnych stronach dotyczących jego osoby nie uświadczysz żadnych reklam. Strona www.kult.art.pl jest najlepszym przykładem, że może takie coś działać bez reklam. Czy myślisz, że nie było propozycji by takowe umieszczać? Były i nie wiem czy intratne czy nie, bo nie pytaliśmy o cenę tylko zawsze była z naszej strony odmowa.
W związku z tym trudno jest oczekiwać, że będziemy w nieskończoność tolerować reklamowanie hamburgerów, samochodów, wycieczek czy innych przeróżnych produktów na nieoficjalnej stronie jemu poświęconej. Dla nas jest to rażące - o czym byłeś już dawno parokrotnie o tym informowany.  Delikatnie mówiąc mijasz się z prawdą ogłaszając wszem, że wytaczamy od razu ciężkie działa. Prosiliśmy Cię o to wielokrotnie przez ostatnie chyba 3 lata. Pomimo naszych próśb o usunięcie tych reklam nic się nie zmieniało.  W związku z brakiem reakcji z Twojej strony rok temu wysłałem do Ciebie oficjalnego maila w tej sprawie.  Zignorowałeś go, nie raczyłeś nawet na niego odpowiedzieć.
Więc co my mamy zrobić w tej sytuacji ?   Jeżeli prośby i polubowne rozwiązania nie skutkują ?   W związku z tym w piątek po rozmowie z Kazikiem zadzwoniłem do Ciebie ponownie prosząc o zdjęcie reklam z uprzedzeniem, że jeżeli w ciągu tygodnia ich nie usuniesz to niestety ale z uwagi na Twój dość arogancki stosunek do próśb Kazika pozostanie nam jedynie zwrócenie się o pomoc prawną.   Przypominam, że ten stan rzeczy trwa już parę lat….   
Powtórzę: nie mamy nic przeciwko prowadzeniu nieoficjalnych stron o Kaziku czy Kulcie ale nie życzymy sobie aby korzystając z wizerunku jego osoby, bez jego zgody prowadzono tam  reklamowanie jakichkolwiek produktów lub usług.

JESZCZE RAZ I WYRAŹNIE I DO CIEBIE I DO WSZYSTKICH – NIKT CI NIE KAŻE ZAMYKAĆ STRONY, PROSIMY TYLKO ABYŚ NIE UMIESZCZAŁ TAM REKLAM CHEESBURGERÓW, MEDIAMARKTÓW, CZEGOKOLWIEK.

Sprawa 2

Synowa Kazika grzecznie zwróciła się do Ciebie z prośbą aby umożliwić jej udział w prowadzeniu strony Kazika Staszewskiego na Facebooku.  Chciała mieć możliwość zamieszczania tam świeżych newsów z różnych sytuacji dot. Kazika jak i tzw. okołokazikowych (np. działalność syna Kazika – Janusza, felietony i inne wydawnictwa KAZIKOWE – które jak wiesz wydaje wraz z mężem).  Jednak olałeś ją, a także zignorowałeś samego Kazika w imieniu którego przekazałem Ci ponownie jej prośbę.   
Dodam, że nigdy nie zapytałeś się Kazika Staszewskiego czy on nie ma nic przeciwko założeniu i prowadzeniu przez Ciebie strony o nim czy to na Facebooku czy też www.staszewski.art.pl     Chociażby nawet z uwagi na ten niuans wypadałoby chociażby ustosunkować się do prośby artysty którego podobno tak cenisz.

Trochę to zmieniapostać rzeczy i mój punkt widzenia na całą sprawę. Co prawda kwestia fejsa to paranoja, ale jesli to co jest tu napisane jest prawdą, to mimo wszystko jednak trzymam strone artysty
B ( o ) ( o ) B S

Offline fireboy

• Pr0
    • Toughest Firefighter Alive
A jak będzie jakiś artykuł o Kaziku czy Kulcie np na WP, gdzie też podczas czytania często pojawiają się reklamy to też ich do sądu pozwą.
Gość prowadził stronę i z reklam utrzymywał serwer a nawet jak zarobił na tym parę groszy to dobrze. W końcu robił też dobrą robotę "artyście" bo niejako jego twórczość też "reklamował" w internecie. Jest też ciekawy temat na forum Kazika odnośnie tego listu, gdzie wypowiada się sam on. Nie jest to ciekawe podejście do sprawy.
Jeśli synowa Kazika, chce sobie założyć profil na FB to w czym problem... każdy może... Ale mieć dostęp do zgromadzonej już liczby fanów i wstawianie tam swoich reklam swojego wydawnictwa jest już w porządku.
HIPOKRYZJA...

Offline spooky_head

• Gaduła
to juz nie można prowadzić fanowskich stron o artystach?

Ciekawe kiedy np. Korn napisze do www.kornzone.pl, żeby usuneli reklamy...
minimum respect!

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
jak widac wcale nie robił takiej dobrej roboty artyscie. Kazik nie jest osobą, która trzeba specjalnie reklamować i na miejscy Staszewskiego sam bym miał opory przed tym, żeby moja strona reklamowała hamburgery. Jeśli na jakiejś popularnej stronie o artyście pokazuje się jakaś reklama to pierwsze skojarzenie - artysta na to pozwolił / artysta ma z tego kasę. A Kazik być może po prostu nie chce być na starość kojarzony z łapaniem kasy z reklam hamburgerów czy podobnych rzeczy, które byc może kłoca się z jego przekonaniami. Próbował polubownie i się nie dało.
To że koleś utrzymywał serwer za kase z reklam nie jest żadnym argumentem, bo nikt go nie prosił o trzymanie tej strony. A kase zarabiał posrednio na nazwisku staszewskiego, nie tylko na podstawie włozonej w to pracy
Żeby nie bylo - uważam ze podejście ze strony staszewskiego jest troche przesadzone, ale w pelni uzasadnione.
B ( o ) ( o ) B S

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
q-zs, przeczytaj całość sprawy ;) Wielkie szefostwo zgodziło się na Ad-sense ;)

W ogóle jest jakieś prawo, która zabrania założyć stronę o osobie publicznej/muzyku/zespole i umieścić na niej reklamy?
mniut i piah

Offline wrobelsparrow

• Pr0
jak widac wcale nie robił takiej dobrej roboty artyscie. Kazik nie jest osobą, która trzeba specjalnie reklamować i na miejscy Staszewskiego sam bym miał opory przed tym, żeby moja strona reklamowała hamburgery

Z drugiej strony wszyscy już wiedzą jak się strasznie brzydzi komercją, więc bez histerii. Kolo skasował stronę, więc ma Kazik teraz święty spokój i może sobie ją teraz zrobić sam dla siebie. A najlepiej - niech pisze swoje teksty do szuflady i ich nie nagrywa - wtedy będzie miał 100% pewności, że absolutnie nikt na tym nie zarobi, straszliwy pirat nie spiratuje, a jakiś dzieciak nie wywiesi kilku adsensów, żeby mieć na fajki i stówkę rocznie za serwer.

Offline fireboy

• Pr0
    • Toughest Firefighter Alive
Pewnie chodzi o czerpanie korzyści z jego wizerunku. Bo gdyby strona była o Alibabkach nie byłoby tylu odwiedzających... chociaż kto wie...

Offline Yony

• Predator
  • Administrator
  • I tak stroję najniżej!!!
Mojego też nie znmienia, bo jest tak ja w poście Amanity. Jeżeli masz AdSense'a to nie masz żadnego wpływu na to, co się tam wyświetla. A zarabia się na tym kokosy przecież. Pewnie ze 300 zeta rocznie zarobił. Może nawet z 500.
Kurwa. Syf.

Offline wrobelsparrow

• Pr0
*moim zdaniem prawnicy powinni być zakazani traktatem międzynarodowym, jak fosfor, napalm i pola minowe.
Można ich też gazować jakoś humanitarnie. Razem z PR-owcami i bankierami.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
z jednej strony syf jakich mało bo wczuwam się w role tego kolesia. poświęcił kupę swojego czasu na promowanie Kazika, chce tylko żeby z reklam utrzymała się domena i serwer. z drugiej strony ostatnio jakaś dziwna nagonka się na kazika zrobiła i znając życie ktoś sztucznie rozdmuchał problem który w normalnej rozmowie w 2 min dałoby się załatwić

trzymam stronę właściciela strony
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline Thoth

• Pr0
  • Król djentu i chujowych piosenek
Przecież on się zna na wszystkim, jak Hołdys prawie. A jeszcze wynajął jakąś zidiociałą kancelarię, której podduszeni krawatami pracownicy już nie wiedzą jak mu spierdolić pozycję i straszą sankcjami ludzi, którzy napiszą coś o panu K.
A ponieważ jestem ostatnio cięty na tego wykonawcę, posłuchajcie sobie wersji, którą nagrałem z Piotrkiem Pniakiem, a która potem "przypadkowo" trafiła do Kaza. Już chuj tam, że mu krzywo wyszło, ale by może chociaż "dzięki kutasy" powiedział, ale gdzie tam.

Skandal, pamiętam jak się podniecali tym filmem. Teraz wszystkim rozgłoszę kogo znam kto się podnieca kultem. Ba będą u mnie w wakacje w mieście to podejdę z tym do tego pedała.
Koko dżambo i do przodu!

https://www.facebook.com/elinband/

Offline pietras93

• Prawie użytkownik
Przecież on się zna na wszystkim, jak Hołdys prawie.
Wywołałeś wilka z lasu: http://www.facebook.com/notes/zbigniew-hołdys/fan/159628877434424 - Jak zwykle pierdoli głupoty swoją drogą ;p
BTW chcesz powiedzieć, że Kazio "pożyczył" sobie waszą wersję Ballady? Trochę niefajnie...

Offline Maciek

• Pr0
Przecież on się zna na wszystkim, jak Hołdys prawie.
Wywołałeś wilka z lasu: http://www.facebook.com/notes/zbigniew-hołdys/fan/159628877434424 - Jak zwykle pierdoli głupoty swoją drogą ;p
Kurwa ten to już w ogóle jest zajebisty

Offline Przychlast

• Pr0
Hołdys to najgorszy najgłupszy i najbrzydszy muzyk w Polsce. Jest jedną z niewielu osób, które wywołują u mnie chęć powszechnie dostępnej broni itp.

Offline Thoth

• Pr0
  • Król djentu i chujowych piosenek
Bo to stary dziad, który myśli, że jak coś nagrał kiedyś to od razu jest najlepszy i wszystkich krytykuje. I młodzież nie umie grać. I wszystko jest do dupy i prawa autroskie...
Koko dżambo i do przodu!

https://www.facebook.com/elinband/

Offline wrobelsparrow

• Pr0
BTW chcesz powiedzieć, że Kazio "pożyczył" sobie waszą wersję Ballady? Trochę niefajnie
Nie wiem, czy świadomie, czy nieświadomie, w każdym razie wersję, która miała pójść w filmie, czyli naszą, dostał przed nagraniem jej przez Kult - ich menago. A, że ich wersja jest utrzymana w identycznym klimacie, tempie, tonacji itd,  to mamy z Pniakiem nieśmiałe przeświadczenie, że ktoś kogoś w chuja zrobił. Nie chcę pierdolić, bo np. Kazik może o tym w ogóle nie wiedzieć i być tego faktu nieswiadomym, ale mam wrażenie, że się trochę tak nie robi, bo się później zyskuje miano chujów niepotrzebnie.

Offline Shogun

• Gaduła
Wszystko schodzi na psy... Niektórym pierdoli się od tej "sławy"

Offline Harbinger

• Gaduła
IMO trzeba podejść do tego na chłodno. Kazik nie jest i nie był właścicielem serwera ani domeny art.pl więc może ***** zrobić - prawo własności. A żądanie dostępu do jakiś profilów facebookowych jest śmieszne  :lol: - to już wyłącznie zależy od dobrej woli właściciela. Jedyne co jest w stanie zrobić to zaskarżyć jakiś profil o podszywanie się pod niego i tyle, albo stronę o zamieszczanie fałszywych informacji. BTW. Szczerze wątpię, żeby sąd wziął na poważnie argument, że twórca strony zarabia pośrednio na jego osobie akurat poprzez umieszczanie na swojej stronie reklam typu ad-sense.

Myślę, że potencjalne korzyści z przekonania takiego człowieka, żeby usunął te reklamy były dużo mniejsze niż potencjalne straty które mogłyby wyniknąć (i wyniknęły) z tego konfliktu - niepotrzebnie się upierał ośmieszając siebie samego. W ogóle uważam, że ta cała sytuacja wzięła się z całkowitego zignorowania drugiej strony - nikt normalny nie usunie reklam, które opłacają mu utrzymanie serwera i domeny :facepalm: . Poza tym co by powiedzieli muzycy, którzy mają na art.pl swoje oficjalne strony? Lawina petycji o usunięcie reklam?

Niestety przeważnie artyści, którzy wiele osiągnęli inaczej rozmawiają ze zwykłym "zjadaczem chleba", a inaczej z gwiazdami ich pokroju i ludźmi ze showbusinessu - mnie to ni ziębi ni grzeje, na ich miejscu sami pewnie byście robili to samo ;) . Natomiast to, że niektórzy z nich mają także w dupie osoby prowadzące ich nieoficjalne strony, fankluby i innych rozmaitych promotorów jest według mnie wielkim błędem marketingowym i strzałem w stopę.

Wracając do Kazika - nie będę go mniej lubić za ten incydent. Chociaż muzycznie jest zupełnie z innej bajki niż ja, to bardzo lubię jego teksty i mam do niego za nie wielki szacun, a co tam robi poza tym i jaki jest na co dzień mnie w ogóle nie interesuje.
« Ostatnia zmiana: 07 Maj, 2011, 20:07:34 wysłana przez Harbinger »
Nadal u steru, sił dodaje nurt gniewu, nadal przy mnie wiatr umiera z braku tlenu...

Offline sylkis

• Pr0
czytalem o tym na osnews...
tez mi sie skojazylo to od razu z piosenka "wszyscy artysci to prostytutki" i w sumie tyle komentarza. no, i jeszcze z ta akcja, co kiedys wiernych fanow, ktorzy juz pozamawiali sobie owczesnie jego najnowszy album przedpremierowo, ale nie mogli sie doczekac na jego nadejscie i posciagali go z neta wczesniej, bo byl wyciek - pozywywal od kurew itp...

samego tematu jeszcze tu nie przeczytalem, ale po przejrzeniu widze, ze tez grube historie tu sa powypisywane, wiec musze go koniecznie ogarnac jak bede mial chwilke czasu ;>
« Ostatnia zmiana: 07 Maj, 2011, 19:56:31 wysłana przez sylkis »
(\__/)    This is Bunny.
(='.'=)   Copy and paste bunny to help
(")_(")   him gain world domination.
:zuo: "Jesteś nadęty. Jak cholera." :zuo:

Offline Harbinger

• Gaduła
Ciekawe, czy za PRL od kurew wyzywał gości, którzy przegrywali sobie zagraniczną muzykę drogą kaseta-kaseta, bo inaczej nie szło tego skołować. Pewnie sam to robił - nie pamięta wół, jak cielęciem był  :) ? A w ogóle, to pretensje powinien mieć wyłącznie do osoby, która ten wyciek spowodowała, bo czemu winien jest zwykły fan, który na dodatek zamówił już w pre-orderze jego płytę  :-\
« Ostatnia zmiana: 07 Maj, 2011, 20:29:23 wysłana przez Harbinger »
Nadal u steru, sił dodaje nurt gniewu, nadal przy mnie wiatr umiera z braku tlenu...

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
Ciekawe, czy za PRL od kurew wyzywał gości, którzy przegrywali sobie zagraniczną muzykę drogą kaseta-kaseta, bo inaczej nie szło tego skołować. Pewnie sam to robił - nie pamięta wół, jak cielęciem był  :) ? A w ogóle, to pretensje powinien mieć wyłącznie do osoby, która ten wyciek spowodowała, bo czemu winien jest zwykły fan, który na dodatek zamówił już w pre-orderze jego płytę  :-\

Prawo międzynarodowe stanowi, że jeżeli danego tworu myśli artystycznej nie można kupić drogą oficjalną w danym kraju można go bezkarnie skopiować dla własnego użytku. Podejrzewam, że za PRL'u prawo międzynarodowe było podobne.

P.S. Wróblu, bardzo zacna ta Wasza wersja ballady o Wiśniewskim. Gratuluję :)
Wszystko ustabilizowane w najświętszy chuj!