Autor Wątek: KOЯN + SKRILLEX - “GET UP”  (Przeczytany 20082 razy)

Offline Frantic

• Pr0
Uwielbiam jak ktoś bierze zbyt poważnie słowa które ewidentnie poważnie wypowiedziane nie były.

Offline wuj Bat

• Pr0
Zabierałem się jak do dymania jeża, ale odpaliłem w końcu płytę i powiem: bierz mie bejbe! Fakt, że numery jednokopytne i kilkurazowe, ale ciekawie się dzieje. Globalnie doceniam artystów, który się nie boją i nie są Bondżowiami ;).
Paczki z głów!

Offline baxtarian

• Nowy użytkownik
Zajebiste. Do tego połączenia podchodziłem dosyć negatywnie nastawiony a tu niespodzianka ;)
Sprzedam komputer. PW!

Offline birthmark

• Gaduła
Jak dla mnie to najlepszy album korna (jedyny, którego chętnie słucham od początku do końca).
Suto wędlin kładź na chleb

Offline wuj Bat

• Pr0
Dwójka, men - tylko dwójka.
Paczki z głów!

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
Okej, przebrnąłem. I im dłużej słuchałem tym lepiej mi wchodziło, pod koniec chyba nawet mi się spodobało... Nie jest źle :)
Wszystko ustabilizowane w najświętszy chuj!

Offline BetoNova

• Gaduła
  • Wut?
    • Mein zespół
To tak jak ja z InFlejmsowymi dźwiękami z placu zabaw ;]
Korna koleś mi puszczał niedawno, całkiem fajne, ale będę musiał przesłuchać krążek. Ogólnie to momentami zaczynam myśleć, że takie "techno "jest całkiem ciekawe do słuchania ;]

Offline grz_ost

• Pr0
Pozwólcie wyrazić mi subiektywną opinię na temat tej płyty...
Spoiler

Offline Przychlast

• Pr0

Bożesztymój, JD nigdy nie "śpiewał" tak źle.

Offline Dexterek

• Fanboy Mesy w niepomiętej kurtce
  • Pr0
  • Pan Mroku
Ależ to jest słabiutkie :/
Don't stick with your girl - that is gay and lame.
Rape some sluts who worship Satan's name!

Offline dom?n

• tytuł srytuł
  • Pr0
  • volvoRWD.pl
    • Robię grafiki
Szatdafakap, gedap! Brakuje tylko ołpenjorajs do kompletu.

Ten zespół mi się wydaje oszukany w całej twórczości po Issues, bo od wtedy nie kumam o co im chodzi w tym graniu. Wiem, że dzieci trzeba karmić, ale chyba mam wrażenie że się gdzieś zatrzymali w rozwoju.
Łe tej.

Offline Aston

• Pr0
    • Kanał YouTube
Szatdafakap, gedap! Brakuje tylko ołpenjorajs do kompletu.
No i ajdongiwafak. Ja tam ich nigdy nie lubiłem, teraz te parę kawałków mają wporzo. Na poprzednich płytach było dużo zajebistych pomysłów i brzmień, ale trochę za proste to, nudzi się szybko.

Offline krzy1125

• Gaduła
przejrzałem cały wątek, przesłuchałem trochę nowych kawałków i jak dla mnie: i tak jest to ich najlepsza płyta od dawna ale po prostu nie rusza mnie tak jak ich pierwsze cztery albumy. W tym temacie zgadzam się z Wujem Bat (jak to się odmienia?  :o) ich drugi krążek to dla mnie osobisty debeściak, nie tylko jedna z najlepszych płyt Korna ale jedna z najlepszych płyt ever - jest ciężar, jest wokal, który wzbudza ciary na plecach, to jest taka płyta, która od pierwszej sekundy daję Ci kopa w twarz a potem każdym dźwiękiem wbija Cię w fotel, ziemię czy gdzie tam akurat przebywasz.
Odkąd nie ma z nimi Heada stracili bardzo dużo, brakuje tych wszystkich gitarowych smaczków, nie ma już tej przestrzeni muzycznej.
Obecnie w Kornie jak dla mnie jest wokal Davisa i jakieś dźwięki w sumie dosyć przypadkowe w dużej mierze oparte na mocno osadzonym rytmie i jakichś samplach, loopach i bajerach z kompa... zgadzam się, że już od pierwszych płyt sekcja rytmiczna w Kornie to nie była typowa metalowa zapierdalanka tylko mocno osadzony beat któremu bliżej było do patentów znanych z muzy elektronicznej. Po prostu teraz brakuje mi tego jak współgrały wiosła Heada i Munkyego co teraz próbują zastąpić elektronicznymi smaczkami... czasem wychodzi im to lepiej czasem gorzej... takie życie,
no i wokal Davisa też się jakoś zmienił, porównajcie sobie to co robi teraz a to co było na "Life is Peachy" chociaż to się zaczęło zmieniać już od czwartego albumu...
ale się rozpisałem :facepalm:

Offline sobek

• Pr0
  • Cornford Fanboy
Jak porowna sie to z tym co teraz robi Head, to az zal dupe sciska...

Offline dom?n

• tytuł srytuł
  • Pr0
  • volvoRWD.pl
    • Robię grafiki
Head też nie zauważył że jest już 2012 ale bardzo mi się podoba ta piosenka. W sumie to jakbym robił im wszystkim koncert, to Korn byłby supportem ;D
Łe tej.

Offline Przychlast

• Pr0
No ale Head śpiewać też nie powinien.

Offline dom?n

• tytuł srytuł
  • Pr0
  • volvoRWD.pl
    • Robię grafiki
Fajnie drze ryj, co ty. Zresztą wolę tak niż gdyby znalazł klon Davisa ;)
Łe tej.

Offline Przychlast

• Pr0
Fajnie ryja darł Davis gdzieś tak do issues.

Offline krzy1125

• Gaduła
Fajnie ryja darł Davis gdzieś tak do issues.
dokładnie

Offline Jakub_Z.

• Pr0
  • Matowy
Jak porowna sie to z tym co teraz robi Head, to az zal dupe sciska...

O kurwa, nie słyszałem jeszcze tego kawałka - moment w 2:35 dobry :D
A tak do tematu to odkąd Head odszedł z Korna zaczęło tutaj brakować ciężaru bardzo. Szkoda, bo to co Head nagrywa teraz mimo anachroniczności brzmi fajnie i mi robi - jeżeli o gitary chodzi. Jest prosto, jest ciężko, bez pierdolenia i tyle. A Korn to od TALITM nic ciężkiego nie wydał niestety. Dlatego ten album z dapstepem to całkiem miła rzecz - bo przez te syntezatory i inne pierdoły robi się ciekawiej (i ciężej).

Offline Thoth

• Pr0
  • Król djentu i chujowych piosenek
No, to przynajmniej lepsze od "sakmajkakundgetap!!!".
Koko dżambo i do przodu!

https://www.facebook.com/elinband/

Offline zz_top

• Gaduła
    • http://www.pasguitars.com
Kurde muzyczka Heada fajna! Tak jak Jakub napisał - jest proste pierdolnięcie centralnie w ryj, bez finezyjnego stulu pijanego świerszcza rodem z Shaolin. Wokal też jak najbardziej mi leży...
Przemek Sułkowski
PAS Handmade Guitars

Offline wuj Bat

• Pr0
A jeszcze nowa płyta tuszsz!
Paczki z głów!

Offline firejump

• Gaduła
    • Mniejszość
Ktoś dotarł do ścieżek z nagrywania tej płyty i zrobił mixy paru numerów z wyciętymi elementami "dubstepowymi":

Pewnie jakby poszli w tą stronę na płycie to wszyscy by im zarzucali wtórność...

Offline dom?n

• tytuł srytuł
  • Pr0
  • volvoRWD.pl
    • Robię grafiki
Pytanie "Czemu Davis nie śpiewa live tak jak na płytach" wkładam na tą samą półkę co "Czemu Lars Ulrich nie umie grać na żywo na podwójnej stopie".
Łe tej.