hmmm... temolówno jest trzech men... ja miałem do czynienia jedynie z dwoma, oba z deep C unit... jak usery są ciekawe, to dam test może na potral?
odpowiadając: trzy modele odróżniają od siebie rodzaje szczek ktore zakliszczają blok tremola. Ten ktoty ja mam w tej chwili nazywa sie Tip (cieki bolec wsuwany w dziurkę gdzie normalnie łączy sie sprężyna z blokiem), pozostałe dwa są to tak zwane Clamp, czyli w postaci szczęk, zacisk wokoło bloku tremola. Oba Clamp'y różnią się wymiarem (mały i duży, nie wiem Nikt jaki mi dałeś z LACS'em)..
Istnieją również (choć tylko na rynku "wtórnym") zestawy bez deep "C" unit, czyli takiego pierdolnika opisanego na schematach jako DC-01, umożliwia to blokowanie mosta w trybie dive mod (tak jak ja to robie, czyli pozwala na prace wolnego mostu jedynie w dół)..
Jeśli chodzi o precyzję i najlepsze rezultaty (IMO) należy most ustawić tak, by lekko chował się w cavity, następnie ramieniem ustawić go we właściwej (prostopadłej) pozycji i jednocześnie zacisnąć deep c unit (najlepiej srubkami SS-01 - patrz schemat - - większa stabilność niż ręką TS-01). Dzięki temu mamy lepszy kontakt tremol no z mostem = lepsze brzmienie/sustain IMO... ale przy okazji, jeśli zwolnimy deep c unit, strojenie idzie się jebać... podkreślam - polecam jedynie tym, którzy most lubią mieć ustawiony tylko w dół...