Autor Wątek: Wysyłka gitary do niemiec, potrzebna pomoc! Thomann  (Przeczytany 3289 razy)

Offline Grzgrz

• Gaduła
Czesc,

Kolega kupil ostatnio gitare w Thomannie. Postanowil ja jednak wymienic na wyzszy model. Chce skorzystac z 30 dniowej gwarancji zwrotu kasy. Thomann poprosil o odeslanie instrumentu. Sprawdzalismy jednak koszty wyslania paczki do niemiec. Okazuje sie, ze najtanszy kurier jakiego znalezlismy chce (za ub. paczke) troche ponad 400zl.
Poczta polska nie obsluguje ubezpieczonych paczek zagranicznych.

Bardzo mnie dziwia te koszty, bo juz przylecialo do mnie troche roznych gratow z calego swiata i zazwyczaj bylo jednak zdecydowanie taniej.

Czy ktos z Was wie, jak mozna ta gitare tanio odeslac do Thomanna? Prosze o wszelkie informacje!

Pozdrawiam,

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
Kiedy odsyłałem im MOTU polecili mi skorzystać z www.pack4you.pl Zapłaciłem ok. 75zł.

Offline Grzgrz

• Gaduła
Dzięki! Tego było trzeba. UPS chciał za wysyłkę ponad 550zł, Opek niewiele mniej.. A oni? 75zł. Z ubezpieczeniem..
Jeszcze raz dzięki! :)

Offline deathtom

• Gaduła
MOj znajomy jedzie do thomanna 4-5 kwiecien jakbys byl zainteresowany. Ale trzeba dostarczyc sprzet do Zielonej gory.

Offline Grzgrz

• Gaduła
Kurier już zamówiony. 75zł to całkiem rozsądna cena. Pewnie wysyłka Warszawa -> Zielona Góra wyszłaby podobnie. ;) Jak kolega rozmawiał z Pack4You to pani powiedziała: "a do tego sklepu na T.. ten taki niemiecki z instrumentami? to my Panu fakture wyslemy, to oni panu za przesylke tez zwroca" Prawda to, ze zwroca? :) Jesli tak to nie mam pytan.

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
Mi powiedzieli, że zwrócą za wysyłkę tylko jeśli wezmę coś w zamian. A niestety ja zwracałem sprzęt w zamian za pieniądze.