Nie men, bez sensu. Opiszę mniej więcej jak to ma wyglądać. Cały pomysł wziął się z modyfikacji do... Fuzz face'a
...która to modyfikacja została zaaplikowana przez innego człowieka do rangemastera. Zastąpiła ona skokowy przełącznik tonów na potencjometr, który zmienia jego barwę płynnie. Nie jest to prosty filtr górno/dolno przepustowy, jak w gałach tone w gitarze, bardziej działa to na zasadzie domiksowywania drugiego kondensatora do kondensatora bazowego, co zmienia ton w troche innym charakterze, bardziej midrange knob, niż tone, jak widzisz. Otóż... Mod spodobał mi się do tego stopnia, że eksperymentowałem (nadal eksperymentuję) z nim po dziś dzień. W jednym z moich layoutów do wah-wah zamieniłem nim selektor taki jaki mamy np., w fulltonowskim Clyde Deluxe, co pozwala na zmianę sweepu płynnie, od jasnego kwakania, po głębokie gardło jednym ruchem potka. Wykmiłem ostatnio, dlaczego nie dać tej kontroli osiowo na potencjometrze typu duplo/stereo z potkiem wahnięcia??? W teorii da nam to taki zakres sweepu jak w inny sposób nie da rady osiągnąć, nawet stosując potek o większej rezystencji... No ale tak jak mówiłem, to jest teoria, w praktyce muszę przy tum usiąść. Pewnie potrzebny będzie trimer do dostrojenia tego parametru, jakieś eksperymenty z kondkiem który będziemy w ten sposób domiksowywać, móże i z kondkiem głównym, jak i drugim ,01uF by mimikować taper Ikara... no chuj wie w teorii
Ale mam parę by to doprowadzić do finału już za chwilę