@Mario: Dzieki za print'a
mi wyświetla informacje - [44.1KHz 24bit Wav : 2/2ch 256 spls ~8.8/17ms ASIO] wiec nie wiem ile jest na wejsciu, domyslam sie ze to moze byc ta pierwsza wartosc z drugiej strony kiedy wlaczam "record monitoring" to opuznienie napewno nie wynosi 17ms - strzelam ze jest maaaksymalnie kolo 10ms, ale oczywiscie dokladnie ile nie powiem
Hej Radku, jeżeli głośniki/słuchawki podłączone masz do wejścia słuchawkowego w PODzie XTL, to latencja którą masz będzie praktycznie niezauważalna - urządzenie monitoruje Ci sygnał gitarki bezpośrednio, bez przepychania go przez USB. Wtedy tym, co raportuje REAPER (via sterowniki ASIO) możesz kompletnie się nie przejmować.
Wcześniejszego Windows'a miałeś bez SP tak? Z tego co pamiętam dopiero SP wprowadzały obsługę USB 2.0 co zapewne wprowadzało jakąś modyfikację stosu USB... Dobrze wiedzieć, że już działa
zazwyczaj nagrywam bez wlaczonego "record monitoring" wiec latencja mnie nie jezy, ale czasem lubie zobaczyc jak mi sie nagrywa z wlaczaona funcja i jakie jest przesuniecie wzgledem nieopuznionego sygnalu bo jak sie nagrywa nie do klika a do sciezki to sie lubi czasami rozjezdzac wszystko.
Teraz jest dobrze(napewno lepiej niz na Tone Port'cie, ale myslalem ze moze mozna lepiej
np. zjechac do prawie newyczuwalnej latencji
wogole USB 2.0 pozwala na takie cos?
W kazdym razie nagrywac do klika i do samych sciezek moge komfortowo a to jest najwazniejsze.
a co do SP2 to nie wiedzialem ze to dopiero on wprowadza USB 2.0 - cenna informacja
szkoda ze wczesniej tego nie wiedzialem hehe, moglem spytac na szałcie, zaoszczedzil bym sobie 1,5h instalowania i odinstalowywania roznych sterow