Kierowałeś się czymś specjalnym, że akurat nad tymi się zastanawiasz? Z tego co pamiętam to było już tu na forum parę wątków, w których padało sporo propozycji monitorów w różnych przedziałach cenowych. Podejrzewam też, że nawet jeśli usłyszysz od kogoś "są zajebiste, bierz", to i tak niewiele to zmieni, bo najlepiej byłoby gdybyś sam je usłyszał. Już nie mówiąc o tym, że jeśli nie miałeś doświadczenia z monitorami wcześniej to prawdopodobnie będziesz potrzebował trochę czasu, żeby ich "nauczyć", zapoznać z tym jak grają i jak brzmią na nich różne ulubione płytki. Sam kiedyś miałem podobny dylemat, skusiłem się na Behry B3030A, bo z technicznego punktu widzenia oferowały sporo i wg wielu opinii "zjadają" konkurencję do 2kPLN. Jestem z nich zadowolony, ale podejrzewam, że ostatecznie z innych też bym był, bo taki sprzęt oferuje nieporównywalnie lepszą jakość niż zwykłe głośniki komputerowe i pozostaje po prostu kwestia, żeby się z nimi trochę oswoić i wiedzieć, że np. tu jest trochę mniej basu, tam środek się bardziej przebija, etc. Jasne, że jak postawimy poprzeczkę cenową wyżej to znajdziemy też więcej ciekawych propozycji, ale czy to przypadkiem nie jest kwestia subtelnych preferencji brzmieniowych?