Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Mam mały problem. Kupiłem ostatnio interface PreSonus Firebox który podłączyłem przez port FireWire. Wszystko byłoby w porządku lecz gdy podłączam mikrofon bądź gitare to nie słyszę na bierząca w odsłuchu.
W windows'oskich opcjach głośności zaznaczyłem wyjście Presonus Main Out oraz w opcjach nagrywania "nasłuchuj urządzenia" przez Presonus main out, ale mam opóźnienie dźwięku w odsłuchu. Nagrywa bez opóźnienia a w głośnikach i słuchawkach jest delikatny poślizg bieżącego odsłuchu. Ustawiałem latencję w różnych pozycjach i cały czas to samo. Wcześniej nagrywałem gitary przez Line 6 POD x3 używając go jako interface'u i nie było takiego problemu.
Dodatkowo może ktoś z was pracował na Studio One 2.5 Professional i umiałby skonfigurować program z FireBox'em? Chodzi mi o to aby na ścieżkach można było wybrać wejście sygnału np. Line In L, s/pdif, itp. W tej chwili moge wybrać tylko Mic/Instrument 1 lub Mic/Instrument 2. Czyli frontowe wejścia. Tak jakby program nie widział wszystkich opcji interface'u.
Komputer to i5 3ghz, 10g ram, dysk 1T 7200 a system Win7 x64
Oprogramowanie też jest x64