Autor Wątek: jak usunąć tolex z obudowy wzmacniacza?  (Przeczytany 17342 razy)

Offline wuj Bat

• Pr0
Nie wiem co ten Pan MG ma za doswiadczenie w nakladaniu/zrywaniu tolexow, ale skoro ma takie podejscie to albo jest leniem i szkoda mu tego robic za grosze, albo chuja sie zna.

Ani jedno, ani drugie. Ma full roboty z budową wzmaków. Jakby chciał głównie się bawić tolexem, to by został tapicerem ;) Prawdopodobnie będzie miał od tego dodatkowego zioma, bo ma target - kolejka do wzmaka 4-6 tygodni, nie 3-4 miesiące.
Paczki z głów!

Offline Muchatek

• Gaduła
  • Old Smuggler
nie wiem czy taka akcja jest możliwa ale może nakleić nowe obicie na stare i nie bawić się w zrywanie ??
Nie będzie to zbyt estetycznie wyglądało.

Tak na marginesie - widziałem już tyle spartaczonych obić headów, że serio - radziłbym z tym iść do  jakiegoś majstra. Myślę, że ze 2 paczki załatwiłyby sprawę.

Offline terrormuzik

• Zamula nawet jesion
  • Pr0
Tak obserwuje temat i zastanawiam się..

po jakiego chuja chce wam sie to robić ?  ;D ;D
Co ja poradzę że nie podobają mi się wzmacniacze / kolumny / gitary w czarnym kolorze? A zmiana kratki na podświetlaną szybkę z logotypem to na pewno dużo droższa sprawa niż kawałek tolexu i klej ;)

Triple XXX, sprawdź PW ;)

Offline TripleXXX

• Gaduła
    • www.buzzarocabs.com
Ani jedno, ani drugie. Ma full roboty z budową wzmaków. Jakby chciał głównie się bawić tolexem, to by został tapicerem ;)

Marek robi wzmacniacze a reszta tj. obudowy/kolumny zleca komuś innemu.

Page W Twoim przypadku dochodzi jeszcze koszt nowych nitów (nie wiem jakie tam masz - złote/srebrne?) Jak raz wyciągniesz to przeważnie nadaje się już tylko do kosza ;) No i ten nieszczęsny marshallowski klej  :evil:

Offline Page_Hamilton

• Pr0
Ja mam taki, po co obijac ? :P Teoretycznie tylko mowie, ze duzo zakamarkow.
wearehelp.bandcamp. com

locco

• Gość
a teen, jak sie chwali ;)

Offline Page_Hamilton

• Pr0
Wczoraj na probie mi sie sciszyl :( chyba musze pomyslec nad lampami.
A zeby nie bylo ze sie chwale - ten head (w srodku widac) raczej byl obijany przez jakiegos sredniego speca. Na rogach tolex jest zagiety do srodka i pociety w plasterki zeby nie odstawal. W ogole w srodku jakos bidnie to wyglada.
wearehelp.bandcamp. com

Offline TripleXXX

• Gaduła
    • www.buzzarocabs.com
Ten spec całkiem możliwe, ze pracuje u Marshalla ;) Oni tam za bardzo się nie przykładają do tego co robią / głównie mam na myśli oklejanie kolumn, head'ów itd. Z zewnątrz wszystko pięknie ładnie a w środku masakra (patrz załącznik) :D

Powyciągaj i powsadzaj kilka razy lampy. Podstawki mogą już nie mieć dobrego styku z lampami / mogą być zaśniedziałe itp. Miałem tak w jednej JCM800. Ja dodatkowo przemywałem nóżki lamp kontaktem i dopiero wtedy kilka razy wkładałem i wyciągałem lampy. To stare rzęchy i czasami tak mają ;) A może po prostu tak jak mówisz lampy już umierają.