Koledzy, od kogo bierzecie internet? Z tego co wyczytalem w TP lepiej sie nie pchac, bo ludzie jada ostro po neostradzie. Netia wypada ciut lepiej, cenowo duzo lepiej, ale tez tam jest bajzel i sami nie wiedza czy dana usluga moze u klienta funkcjonowac czy nie. UPC z kolei tez ma minusy z tego co widze, no i trza miec podlaczenie do kablowki.
W tym momencie wychodzi na to ze wszyscy wieksi dostawcy internetu sa do dupy, z TP na czele. Albo ceny, albo daja dupy z jakoscia uslug, lub tez czasem z jakoscia ich swiadczenia.
Pomimo tego calego bajzlu przychylam sie w strone Netii, bo ceny sa ciekawe no i jezeli ma sie dostepna(jezeli) taka mozliwosc, ma sie za cene modemu i aktywacji internet bezprzewodowy. Boje sie jednak, bazujac na opiniach uzytkownikow, ze oni sami nie beda wiedzieli czy moga taka usluge swiadczyc czy nie. No i tez nie wiem jak jest z faktyczna predkoscia lacza(chcial bym brac 8Mb) i czy to tylko nie jest taki pic na wode.
Jest jeszcze trzecia droga, internet radiowy(o ile jest sie w zasiegu, a ja tego jeszcze nie sprawdzalem). Tutaj nie wiem jak sie maja ceny, szybkosc i bez awaryjnosc(byla taka wieksza firma z "bit" w nazwie ale nie pamietam pelnej nazwy). Moze ktos cos zaproponuje? Bo od kumpla slyszalem ze jemu taka radiowka chodzi zedydowanie lepiej niz neo ktora mial wczesniej.
Z tego co widze, siec osiedlowa u mnie nie funkcjonuje, a szkoda, bo tez moze bylo by taniej. Pozdro