Witajcie,
Rozkminka teoretyczna, bo mój head ma mało ognia i sprawdzam jakie są możliwości i z czym się trzeba liczyć w $
Mam head blackstar Id60h + hesu 2x12 v30 jest cacy, ale przestery są jakby ciepłe i no właśnie nie wykurwia w kosmos.
Fajne efekty, tuner itp - zrobiliśmy numer z 'dilejami' jest niezłe podpicie na solówki(zmiana eq+delay,głośniej itp)
I teraz, przy założeniu kupna prostego heada do szatana (clean,lead / clean,crunch,lead - coś takiego )
będę potrzebował tunera, reverbu, delaya itp.
Fajnie by było ( czy się tak da ) podłączyć multi do heada i nim sterować ( bez footswitcha wzmaka ) - o co chodzi z metodą 4 kabli?
Przykłady w praktyce:
1. kanał do łojenia
2. kanał z nieco podbitym środkiem i max reverbu - do przejścia w na razie jednym numerze
3. solo ( dileje, sreje+więcej srodka i trochę głośniej )
4. kanał czysty z dilejem mocno ( trochę jak Obscure Sphinx )
Kostki raczej odpadają, bo ten sam efekt jest w róznych presetach wykorzystany z różnym ustawieniem ( obecny wzmacniacz ogarnia to świetnie )
Ideałem by było ustawienie brzmienia clean i szatan w ampie i reszta ( korekcje, efekty ) zapisanie w efekcie, by potem z tego korzystać - jest to do zrobienia ?
Dodatkowo jak już multi by był, to może służyć do nagrywek po usb (nigdy nie wiadomo ) i jakiegoś żempolenia na słuchawkach + gui na kompa ?
Nie wiem od czego zacząć w rozkminkach, a patrząc na ceny, to wydaje mi się że raczej ma to średnio sens ( blacksracz gra naprawdę dobrze i jest bezproblemowy ) no chyba, że element znudzenia sprzętem i zmiany, dla zmiany weźmie kiedyś górę.