Autor Wątek: Budka Suflera - Cień wielkiej góry  (Przeczytany 6236 razy)

Offline Vlad The Vampire

• Gaduła
  • Djentelmen
Budka Suflera - Cień wielkiej góry
« 26 Lis, 2008, 21:36:52 »
Zanim zostanę zlinczowany za ten temat, proszę o przeczytanie tego, co napisałem. :) "Cień wielkiej góry" - moje najnowsze odkrycie, płyta, w której się zakochałem. Genialna i piękna muzyka przywodząca na myśl takie brzmienia jak Deep Purple, czy King Crimson. Słychać tam ducha progresu z lat 70-tych. Do tej pory zbieram szczękę z podłogi po przesłuchaniu tego albumu. Wielu z Was, pewnie, kojarzy Budkę z tandetnym pop rockiem z nowych płyt, do niedawna również trwałem w tym błędnym przekonaniu. Polecam gorąco zapoznanie się z tym materiałem, a tych, którzy się zapoznali, proszę o wypowiedź, bo ciekaw jestem co sądzicie na ten temat.

Pozdrawiam!
« Ostatnia zmiana: 26 Lis, 2008, 23:29:00 wysłana przez Vlad The Vampire »

Offline Pan Sinner

• MrWhosyourdaddybitch
  • Pr0
  • Miałki!
    • Torg
jak bede w empiku to kupie z ostatnim solo kozidrakowej... Stary, to forum ma okreslony target

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Stary, to forum ma okreslony target

gitary 7 strunowe

noji??

to jest dzial o muzyce a nie o nich, zluzuj men
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline Martens_emenems

• Pr0
  • innowacja
piękna muzyka

Sorry, ale gość ma rację... Możecie się śmiać, ale taka prawda.
Djent się skończył, zanim się zaczął, a hard rock jest wieczny.

Offline m4ody

• Pr0
    • http://www.rotengeist.pl
na na na na o o o
Leweoczkomisiarysia

Offline shitol

• Gaduła
a ja uwielbiam - "Jest taki samotny dom"

znalazlem 
« Ostatnia zmiana: 27 Lis, 2008, 18:01:45 wysłana przez shitol »

Offline Vlad The Vampire

• Gaduła
  • Djentelmen
jak bede w empiku to kupie z ostatnim solo kozidrakowej... Stary, to forum ma okreslony target
Pogadamy, jak posłuchasz płyty.

Offline Pan Sinner

• MrWhosyourdaddybitch
  • Pr0
  • Miałki!
    • Torg
Pogadamy, jak posłuchasz płyty.
przeslucham :) rzeczywiscie budka suflera kojarzy mi sie z kotletowym graniem. W ramach pokory, trzasne sobie ta plytke, choc niechetnie

pozdro

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
Ja trzasnąłem dokładnie w dniu kiedy ktoś założył ten temat. Po dwukrotnym przesłuchaniu bardzo ok. Zresztą, coś mnie ciągnie do odkrywania takich różnych starych nagrań typu Postscriptum Niemena (chociaż nieco nowsza Terra Deflorata również mnie urzekła).

Offline Pan Sinner

• MrWhosyourdaddybitch
  • Pr0
  • Miałki!
    • Torg
ja od dnia mojego slubu slucham w kolo 40 below summer i nie mam w sumie czasu na nic innego. Ale sie postaram

Offline Mery

• Mr. Autorefresh
  • Pr0
  • الحرية في سوريا
Ja z Budką jestem obeznany, bo mój tato słuchał kiedyś tego na okrągło. Wtedy tego nienawidziłem strasznie. Ale muszę się zgodzić, że stara Budka jest prawdziwą. Niesamowite są kompozycje i może porównanie do Niemena, to za dużo, ale muzyka sama w sobie ambitna (mimo, że trochę kopiowali od różnych różnych wykonawców ;) ), dobrze zagrana, zaaranżowana i fajnei się tego słucha. Ale podkreślam jeszcze raz - te stare!
A i są takie perełki (nie wiem skąd, ale gdzieś je mam) jak wersje ich ówczesnych hitów po niemiecku  :headbang:
« Ostatnia zmiana: 28 Lis, 2008, 09:17:37 wysłana przez Mery »
www.baasa.pl - hałas, pomiary hałasu, mapy akustyczne, analizy akustyczne, projekty akustyczne, farmy wiatrowe, raporty oddziaływania na środowisko w zakresie hałasu, programy ochrony przed hałasem, akustyka budowlana, wibracje.

Offline Vlad The Vampire

• Gaduła
  • Djentelmen
Ja z Budką jestem obeznany, bo mój tato słuchał kiedyś tego na okrągło. Wtedy tego nienawidziłem strasznie. Ale muszę się zgodzić, że stara Budka jest prawdziwą. Niesamowite są kompozycje i może porównanie do Niemena, to za dużo, ale muzyka sama w sobie ambitna (mimo, że trochę kopiowali ;) ), dobrze zagrana, zaaranżowana i fajnei się tego słucha. Ale podkreślam jeszcze raz - te stare!
A i są takie perełki (nie wiem skąd, ale gdzieś je mam) jak wersje ich ówczesnych hitów po niemiecku  :headbang:
Porównanie do Niemena to wcale nie za dużo, ponieważ Niemen udzielał się choćby na płycie "Cień wielkiej góry".
« Ostatnia zmiana: 28 Lis, 2008, 09:15:04 wysłana przez Vlad The Vampire »

Offline Yony

• Predator
  • Administrator
  • I tak stroję najniżej!!!
Stare Sutki Buflera mają klimat, bez dwóch zdań.

Offline m4ody

• Pr0
    • http://www.rotengeist.pl
Nadciąga noc komety...  ;)
« Ostatnia zmiana: 28 Lis, 2008, 11:26:21 wysłana przez m4ody »
Leweoczkomisiarysia

Offline BartekL

• Pr0
  • "Ryjem will not play"
Płyta Akustycznie bardzo mi się podobała kiedyś, aż sobie posłucham dziś:) Bardzo fajny live, bardzo fajnie zagrany i brzmiący. Ciekawe czy nadal tak uważam, bo słyszałem parę lat temu :)