Jakiś czas temu zrodziła mi się idea na zbudowanie sticka swojego pomysłu.
Jeszcze nie jestem pewien jaką menzurę będę chciał, ale pewnie barytonową, bo chcę go stroić... uwaga! AAEEAA albo CCGGCC albo jakoś tak. Cały bajer ma polegać na tym, że to mają być tak jakby 3 podwójne struny, zamiast normalnych 6.
Na razie mam trochę pozostałości po poniemieckich dębowych drzwiach, które będę chciał użyć jako gryf/body. Od kiedy te drzwi przestały być drzwiami leżą sobie na dworzu na paletach, pod plandeką, więc jakoś skurwiale wilgotne być nie powinny.
Poniżej kilka fot poglądowych jak to wygląda na razie.
Spoiler Kminię jak to ugryźć.
Z mostkiem przekombinowywać chyba nie będę - skoro w klasyku jest prosta deseczka bez regulacji menzury i działa, a i u
@Leswar gwóźdź dawał radę, to chyba nie ma co przekombinowywać?
Pickupy chce z mojego Corta wyjąć dwa stockowe single i je podpiąć na stałe.
Nie wiem skąd wytrzasnąć progi i jak poobliczać odstępy, kiedyś w necie widziałem różne kalkulatory ale... w sumie to jak do tego podejść nawet po obliczeniu?
I jeszcze myślę nad samym wycinaniem w drewnie, kluczach i innych pierdołach... jakieś może podpowiedzi kto już próbował tego typu zabaw?
Posty połączone: 13 Wrz, 2014, 01:09:12 Albo mnie naszło. Dwie pieczenie na jednym ogniu: olać pickupy magnetyczne i trzasnąć taki mostek:
http://allegro.pl/belcat-piezo-przetwornik-do-gitar-akustycznych-i4553390847.html Ciekawe czy dałoby radę