Autor Wątek: Funkcjonowanie zespołu  (Przeczytany 1087 razy)

Offline a197

• Gaduła
Funkcjonowanie zespołu
« 11 Paź, 2013, 13:02:29 »
Zespół: 4 chłopa. Cel kapeli: granie/nagrywanie/live itd.
Jeżeli zespół chce iść do przodu nadchodzi czas inwestycji (sprzęt/studio+dalsze koszty....wiadomo na pewnym etapie zaczyna to być drogie hobby). 3ech jest w stanie wyłożyć odpowiedni banknot, 4ty- "na dzień dzisiejszy" kasy nie ma, nie bo nie, nie bo wydaje na inne cele, a może po prostu nie ma? (bieda, a dumy się nie przyzna) a dodam że ten 4ty zdolna/dogadywalna/uczynna bestia (dla mnie najważniejsze że "zdolna" bo kilku już zawodników przerobiłem).
Rozwiązania:
- 4ty wydupiaka?  i kolejna hibernacja kapeli na bliżej nieokreślony czas, nim znajdzie się odpowiedni człowiek.
- 4ty zostaje, 3ka bierze na siebie koszty.

i z drugim rozwiązaniem, moje pytanie do Was (a jest tu kilku zawodników którzy już na odpowiednim poziomie muzycznym funkcjonują). Może nie wprost taką sytuację jak powyższa przerobiliście ale może podobną? Jak to rozwiązaliście?

Offline sify11

• Pr0
  • Rap Metal Katowice
    • FejsBukowa Strona Kapeli
Odp: Funkcjonowanie zespołu
« Odpowiedź #1 11 Paź, 2013, 13:06:17 »
u nas byla opcja pierwsza, ale chop mial na tyle ciezko ze uciekl z kraju do pracy w niemczech. szkoda bardzo bo zżyliśmy się razem jako kapela a i umiejetnosci mu nie brakowało :(
i always go full retard

Offline a197

• Gaduła
« Odpowiedź #2 11 Paź, 2013, 13:10:27 »
u nas byla opcja pierwsza, ale chop mial na tyle ciezko ze uciekl z kraju do pracy w niemczech. szkoda bardzo bo zżyliśmy się razem jako kapela a i umiejetnosci mu nie brakowało :(
Rozumiem.
Właśnie w kapeli zadaliśmy sobie pytanie w ktorym miejscu kończy/zaczyna się "kumpelstwo" a w którym kończy/zaczyna "granie". No i brutalnie właśnie stawiamy granice i patrzymy na  "granie"

Offline pshemo

• Pr0
« Odpowiedź #3 11 Paź, 2013, 13:27:19 »
Najważniejsze co ten 4ty robi:)

Ja bym zostawił 4tego i wstrzymało się całościowo na chwilę aby postarał się coś ogarnąć.

Znam ten temat z autopsji, też tak mam w bandzie z jednym ludziem. Jak się chce to można ogarnąć.

Offline escape_artist

• Pr0
  • Drę morde oraz zabijam szałtę. Majkel Patrz Wyżej!
« Odpowiedź #4 11 Paź, 2013, 13:31:55 »
Grunt, żeby ustalić na czym stoicie. Ja uslyszałem w pewnym momencie od bębniarza, że jego nie interesuje koncertowanie specjalnie, on sobie przyjeżdża pograć ot tak (mieliśmy parę koncertów za sobą już). Tu akurat nie było mowy o tym, że się koleś ogarnie.
||Po prostu troche sie przyczepiliscie szczegolow zupelnie nie istotnych w tym momencie... || !!!!MAJKEL RÓB CEBULE!!!! ||Początkujący treser Lewiatanów ||

Offline fk

• Gaduła
    • NailbombAudio
« Odpowiedź #5 11 Paź, 2013, 13:45:41 »
granie w kapeli jest bez sensu, wydawanie pieniedzy na kapele jest jeszcze bardziej bez sensu :)

milego dnia

Offline Semedi

• Pr0
  • Klucze krzywo!
    • Karcer
« Odpowiedź #6 11 Paź, 2013, 13:50:35 »
granie w kapeli jest bez sensu, wydawanie pieniedzy na kapele jest jeszcze bardziej bez sensu :)

W sumie to ma rację :D
Yes! I'm inspired by the Devil!
http://semdedi.soup.io/

Offline wiaderny

• Użytkownik
« Odpowiedź #7 11 Paź, 2013, 13:59:38 »
To ja może z drugiej strony podejdę do tematu. Mianowice sam byłem w sytuacji w której pomimo tego ,że pracowałem, czasami nie miałem, żeby zapłacić 5 dyszek na miesiąc za wynajem salki (ale na browar zawsze było) . Ale wystarczył impuls w postaci szczerej rozmowy właśnie z resztą zespołu, i zrozumiałem, że da radę nie tylko opłacić próby, ale jeszcze odłożyć na lepszy sprzęt. Może kolega tez tego potrzebuje? Może nie od razu coś w stylu "wyskakuj z kapuchy albo wypierdalaj", ale spokojnie, jak to nie poskutkuje to wtedy z grubej rury ;D arę soczystych liści od życia czasami potrafi zdziałać cuda.