Zaczęło się..
Bardzo proszę o pomoc jeśli ktoś będzie w stanie.
Zainstalowałem Asio4all i Reapera, i troche cuda sie dzieją,tzn. jak w Reaperze klikam zeby korzystał z Asio to nie widzi Internal Mic i nagrywa tylko z mikrofonu laptopowego zewnętrznego "MicIn4" (nie wiem gdzie się znajduje,ale na pewno gdzies jest bo nagrywa szumy i nagrywa gitare akustycznie), a jak nagram cokolwiek nawet z tego zewnętrznego to gdy chcę odsłuchać dzwięk jest tylko w słuchawkach, nie słychac nic w normalnych głosnikach(pewnie tak jest output ustawiony,ale tez nie ma innych opcji).
To ze internal mic działa wiem bo Audacity nagrywa normalnie i z niego w odsłuchu dzwiek jest normalnie w głosnikach.
A ostatnia sprawa jest taka, ze ani na Audacity,ani w Reaperze nie ma jednoczesnego odsłuchu tego co sie gra, we wszystkich mikrofonach i słuchawkach jest cisza. System mam Windows 7 x64, Reapera zainstalowałem 32 bit, Asio jest x32 i x64 wersja 2.10, Audacity jest 32bit. Karta dzwiękowa zwykła wbudowana.
Moze nowsze Asio wgrac?albo jakos da się to ustawic w reaperze?
Spróbowałem tez opcji WASAPI i w opcji internal mic dalej nagrywa jakby "z zewnątrz" damnnn